Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat zijn de voordelen van hout als bouwmateriaal?

Hout als bouwmateriaal heeft heel wat voordelen. Hout is licht, natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk. Hout bestaat in verschillende soorten: eikenplanken

Wat is het verschil tussen massieve houtbouw en houtskeletbouw?

Bij houtskeletbouw wordt het geraamte van je woning opgetrokken uit staande houten balkenbalken

Wat is douglashout?

Douglashout is afkomstig van de douglasspar: een snel groeiende, duurzame en sterke inheemse naaldhoutsoort in de categorie zachthout, net als vurenhoutgrenenhout Douglashout wordt gebruikt voor tal van buitenconstructies zoals overkappingen als carports, schuttingen, pergola's en gevelbekleding.

Waar vind ik paletten?

Zelfgemaakte meubels van paletten of van steigerhout blijven populair. Maar waar vind je die paletten? Kijk eens op 2dehands in de categorie Hout en Planken. Je vindt er gebruikte europaletten en met wat geluk zelfs gratis paletten voor al je DIY-projecten. Tip: ook houten wijn- of fruitkistjes staan leuk in je interieur.

Wat zijn schaaldelen?

Schaaldelen, boomstamplanken of boomschorsplanken zijn ruwe, robuuste houten planken mÈt schors. Ze geven een natuurlijke uitstraling aan je gebouw of schutting. Je kan schaaldelen ook gebruiken voor een vensterbank met karakter, voor een uniek meubelstuk of als tafelblad met een authentieke look.