Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Hoe kies ik een tweedehands caravan?

Een tweedehands caravan is een pak voordeliger dan een nieuwe. Ideaal als je een kleiner budget hebt of als je wil uitvinden of een caravan echt iets voor jou is. De belangrijkste vraag is: welk gewicht mag je auto trekken en past dit binnen de voorwaarden van je rijbewijs.
Kijk altijd of het chassisnummer op de papieren overeenkomt met het chassisnummer op de caravan.
Maak een lijst met je wensen: hoeveel slaapplaatsen, wc, koelkast, ...
Ga kijken met iemand die ervaring heeft met caravans: let op de leeftijd, de staat van de beplating, de vloer en de wanden, de staat van de banden, ...

Mag ik met een rijbewijs B met een caravan rijden?

Als de maximaal toegelaten massa van je auto plus de caravan samen niet meer dan 3500 kg is, volstaat een rijbewijs B om met een caravan te rijden. Anders heb je rijbewijs BE of B+ nodig.

Moet ik een verzekering afsluiten voor mijn caravan?

Als de maximaal toegelaten massa (MTM) lager is dan 750 kg, mag je een duplicaat van de nummerplaat van het trekkend voertuig op de caravan bevestigen. Je caravan is gedekt door de burgerlijke aansprakelijkheid je auto (het trekkend voertuig).
ls de maximaal toegelaten massa (MTM) meer dan 750 kg is, moet je een afzonderlijke polis afsluiten en moet je een specifieke nummerplaat aanvragen (Q-plaat).

Waar vind ik een tweedehands caravan?

Op 2dehands vind je tal van zoekertjes voor een caravan: van retro caravans tot trekcaravans. Zowel van particulieren als van dealers. Populaire merken zijn: Adria, Bürstner, Caravelair, Chateau, Fendt, Hobby en Tabbert.

Mag mijn caravan in de tuin staan?

Je caravan mag in de tuin staan. Het Besluit van de Vlaamse regering van 14 april 2000 bepaalt dat je zonder vergunning 1 kampeerwagen in de onmiddellijke nabijheid van je huis mag plaatsen. Opgelet: op de openbare weg mag je je caravan in theorie niet langer dan 24u na elkaar parkeren.