Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Cabriolet(2)
Coupé
Stadsauto(2)
Monovolume
Berline(11)Break(1)
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserie
Bekleding
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Aandrijving
Leeggewicht (max.)
Euronorm
Conditie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Sorteer op

Rover

Informatie

Rover

Rover is Brits van oorsprong. Het merk begint zijn bestaan in 1861, onder bedrijfsnaam de Rover Group, die exact honderd jaar later de grootste autoproducent van het Verenigd Koninkrijk zou worden. in 1965 nam Rover het merk Alvis over, fuseerde het met Jaguar-Triumph en Austin én veranderde het zijn naam in British Leyland. Niettemin liep de autofabrikant tegen een faillissement aan eind jaren ’70. De merken vielen uit elkaar en het kenteken Rover werd verkocht aan British Aerospace en later aan BMW. In 2005 zet BMW een punt achter het merk Rover en om zich te focussen op Land Rover.

De Rover P-series

Rover start met zijn bekende P-series in de jaren ’50. De Rover P4 was een luxe gezinswagen met een zescilinder 2.1 liter motor. Zijn opvolger P5, ook wel bekend als de “Poor man’s Rolls”, werd een grote concurrent van de Jaguar MK-series en door voormalige Engelse ministers gebruikt als dienstauto. In 1963 verscheen de laatste telg, de P6 of Rover 2000, een voorloper op zijn tijd met een skeletframe en remschijven op allevier de wielen. De Rover 2000 werd bekroond tot eerste Auto van het Jaar en was een kroon op het harde werk van Rover in het streven naar kwaliteit en luxe. De P6 kwam met standaard airconditioning en elektrische ramen, voor die tijden geen goedkope technologie.

De Rover 25, 75 en Streetwise

Het laatste model dat Rover voor zijn faillissement op de markt bracht was de Rover Streetwise. Het was een laatste poging om jongere kopers aan te sprekers. De kwalititief hoogstaande en luxueuze uitstraling van Rover werd door jongeren vaak als ouwbollig bestempeld. De urban cross-over was gebaseerd op de oudere Rover 25, in modern jasje met rondingen, verhoogde rijhoogte en opvallende bumpers. De verjongende trend zag je bij de Rover 25 al zeer duidelijk. De eerste versies in de jaren ’80 waren hoekige sedans, terwijl in de jaren ’90 kleinere hatchbacks en cabrio’s van het type verschenen.

Ook de Rover 75 heeft het merk niet mogen redden. De 75 lijkt van uiterlijk het meest op oude partner Jaguar en had het doel te concurreren met de BMW 3-series of de Audi A4, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen. De Rover 75 was verkrijgbaar als berline en als een stationwagen, beschikbaar in verschillende diesel- en benzinemotoren. In 2002 werd hij zelfs gelanceerd met een V8-motor voor sportieve bestuurders.

Alleen Land Rover en Roewe bestaan nog

Rover is de laatste 50 jaren verschillende maal van handen gewisseld, maar niemand die er in slaagde om het succes van de jaren ’60 te evenaren. Na 2005 werd er geen enkel model meer geproduceerd en het is onzeker of iemand ooit nog een poging waagt. Een Rover in rijklare staat is daarom uiterst zeldzaam, ook op 2dehands.be. Gelukkig zijn al die jaren geschiedenis niet voor niets geweest. Land Rover wordt nog steeds geproduceerd door BMW en Nanjing Automobiles Group kocht MG Rover over en brengt zijn wagens uit onder de merknaam Roewe.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Het onderhouden van een Rover-auto is vergelijkbaar met andere auto's, maar er zijn specifieke aandachtspunten. Zorg ervoor dat je regelmatig olie- en filterverversingen doet, de remmen controleert en zorgt voor de juiste bandenspanning. Het is ook belangrijk om de koelvloeistof en accu in de gaten te houden, vooral in de winter. Overweeg om je auto periodiek naar een specialist te brengen voor een uitgebreide controle.
Veelvoorkomende problemen bij Rover-auto's kunnen variëren van elektrische storingen tot problemen met de versnellingsbak. Vooral oudere modellen kunnen last hebben van roestvorming en verstoppingen in de waterafvoer. Zorg ervoor dat je bij een aankoop de historie van het voertuig controleert, om te zien of deze problemen eerder zijn voorgekomen.
Er zijn verschillende accessoires die handig kunnen zijn voor een Rover. Denk aan het installeren van een goede navigatiesysteem, extra opslagruimte in de kofferbak en beschermende matten voor de binnenkant. Ook is het toevoegen van een trekhaak handig als je van plan bent om een aanhanger of fietsendrager te gebruiken.
Bij het kiezen van de juiste Rover is het belangrijk om na te denken over wat je met de auto wilt doen. Als je vaak lange ritten maakt, is een model met een zuinige motor en veel comfort een goede keuze. Voor off-road rijden heb je modellen nodig met vierwielaandrijving en goede bodemvrijheid. Kijk ook naar de ruimte in de auto, vooral als je vaak met meerdere passagiers reist.
Bij het kopen van een tweedehands Rover is het essentieel om een grondige inspectie uit te voeren. Controleer de onderhoudsgeschiedenis, vraag naar eventuele eerdere schade en maak een proefrit om te voelen hoe de auto rijdt. Laat ook een monteur kijken naar de techniek van de auto, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet.