Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Bekleding
Interieur
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Aandrijving
Leeggewicht (max.)
Euronorm
Conditie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Sorteer op

1000 euro in Peugeot

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Bij het kopen van een tweedehands auto is het belangrijk om rekening te houden met de onderhoudsgeschiedenis, kilometerstand en de staat van de auto zelf. Zorg ervoor dat je de auto laat keuren en controleer of er geen openstaande nadelen zijn, zoals schade of financiële verplichtingen. Daarnaast is het slim om een proefrit te maken en te kijken naar de kosten voor verzekering en belasting.
Je zou je auto gemiddeld elke 10.000 tot 15.000 kilometer of eens per jaar moeten laten onderhouden. Dit onderhoud omvat onder andere het verversen van de olie, het controleren van de remmen en het inspecteren van de bandenspanning. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je auto in goede conditie blijft en verhoogt de veiligheid tijdens het rijden.
Voor de aankoop van een auto heb je verschillende documenten nodig, zoals een geldig identiteitsbewijs, het inschrijvingsdocument van de auto en het keuringsattest. Zorg ervoor dat alle papieren in orde zijn, zodat je later geen problemen ondervindt met registratie of verzekering. Ook is het handig om de onderhoudshistorie te vragen als die beschikbaar is.
Om de staat van een gebruikte auto te controleren, is het belangrijk om zowel visueel als praktisch te controleren. Let op roestplekken, de staat van de banden en het interieur. Vraag ook of je de auto mag laten beoordelen door een onafhankelijke monteur. Daarnaast kun je online het kenteken controleren om te zien of de auto ooit betrokken is geweest bij een ongeluk of andere noemenswaardige gebeurtenissen.
Bij oudere auto's kunnen een aantal veelvoorkomende problemen optreden zoals slijtage aan de remmen, vering of ophangingssystemen, en motorproblemen. Het is ook mogelijk dat elektronica gaat haperen of dat er problemen optreden met het brandstofsysteem. Daarom is het extra belangrijk om bij oudere voertuigen goed te letten op de onderhoudsgeschiedenis en om regelmatig professioneel onderhoud te laten uitvoeren.