Home

Auto's Jeep 92 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

Jeep Wrangler


  • Klassiek terreinvoertuig
  • Eerst gebouwd door American Motors Corporation, later verkocht als Jeep aan Chrysler
  • Bekend van McGyver
  • Schare trouwe fans
  • Vierdeursvariant ‘Unlimited’ in 2006
  • Recent ook met dieselmotoren te koop

De Jeep Wrangler is één van de meest herkenbare voertuigen ter wereld. Dat komt doordat z’n roots teruggaan naar de Willy’s Jeep die door de Amerikaanse troepen werd gebruikt in de tweede wereldoorlog. Een moderne versie is veel groter, luxueuzer en comfortabeler en deelt geen enkel onderdeel meer met z’n illustere voorvader, maar de vorm is nog steeds herkenbaar.

Toen Jeep in 1987 de Wrangler boven de doopvond hield, was het op zoek naar een breder publiek. American Motors maakte de auto toen meteen wat breder en voerde aanpassingen door om hem beter geschikt te maken voor gebruik op de openbare weg. Het product sloeg aan, ook doordat het management zo slim was hem te laten opdraven in de populaire TV-Reeks McGyver. De auto was ook erg veelzijdig. Het dak en de deuren waren verwijderbaar, wat bestuurders een erg open gevoel van vrijheid opleverde.

Jeep bouwde de eerste generatie Wrangler van 1987 tot 1995. De tweede generatie stond in de catalogus van 1997 tot 2006 en de derde productgeneratie nam over in 2007. Daarbij hoorde ook - voor het eerst - een vierdeursversie naast de traditionele open en gesloten driedeurs. Die heeft een fiks verlengde wielbasis om plaats te maken voor de twee extra portieren met den aam 'Unlimited'. Alle modellen, de vierdeurs incluis, zijn meteen herkenbaar en behielden gedurende de jaren hun klassieke, stoere uitstraling, maar ze zijn onderhuids wel flink gemoderniseerd.

De Jeep wordt al ruim 20 jaar officieel op de Europese markt ingevoerd - sinds de overname door Chrysler - maar dat betekent niet dat het een product is dat zuiver op Europese leest is geschoeid. Zo zijn de benzinemotoren allemaal relatief groot (tussen 2,5 en 4,0l) en kwam een diesel er pas bij de jongste generatie. Die motor heeft trouwens een goede koppelcurve (en dus trekkracht) maar het is niet de meest verfijnde dieseleenheid.

Alternatieven voor de [Jeep](https://www.2dehands.be/autos/jeep/ Wrangler)

Je bent eigenlijk of voor de Wrangler of ertegen. En liefhebbers zullen niet snel het geweer van schouder wisselen. Bovendien zijn er weinig echte alternatieven. Wie op zoek is naar een auto met goede terreincapaciteiten, die rigide is en een aparte uitstraling heeft, kan wellicht ook een Land Rover Defender overwegen. Maar die zijn meer waardevast en daarom duurder in occasie. Bovendien spreken ze een ander publiek aan.

Een occasie Jeep Wrangler kopen

De Jeep Wrangler speelt in een nichesegment. Het aanbod op 2dehands.be(https://www.2dehands.be/autos/) is niettemin relatief ruim met alles van bijna nieuwe exemplaren die ruim € 40.000 kosten, tot oldtimers die voor de helft of nog (veel) minder gaan. Maar spotgoedkoop wordt een Wrangler nooit. Wie hem koopt houdt ook best rekening met een verbruiks- en onderhoudskost die boven het gemiddelde ligt. Daar kan je bij dit type voertuigen nu eenmaal niet omheen.

Is het duur om een Jeep Wrangler te verzekeren?

Afhankelijk van het inschrijvingsjaar kun je je Jeep Wrangler verzekeren als een ‚Äòoldtimer' aan €130 of als een ‚Äòclassic car' aan €230.

Rollen Jeep Wranglers gemakkelijk om?

De Jeep Wrangler TJ heeft een hoger percentage omrolincidenten door aan het stuur te rukken, maar andere Jeep modellen hebben dit niet.

Kun je goed met een Jeep Wrangler in de sneeuw rijden?

De Jeep Wrangler is een terreinwagen met vierwielaandrijving, dus een ervaren chauffeur kan daar zeker goed mee in de sneeuw rijden.

Verbruiken Jeep Wranglers veel?

Het verbruik van de Jeep Wrangler zal afhangen van het bouwjaar en de brandstof, oudere modellen verbruiken gemiddeld 12 liter per 100 kilometer.

Verliezen Jeep Wranglers hun waarde?

Jeep Wrangler heeft een stoer imago en een groot aantal fans, tweedehands behouden ze goed hun waarde.