Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Model

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Cabriolet
Coupé
Stadsauto
Monovolume
Berline(8)Break(20)
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserie(1)
Bekleding
Aantal deuren
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Aandrijving
Leeggewicht (max.)
Euronorm
Conditie
Verlengde garantie
Extra Dealerservice
Moet nu weg
BTW verrekenbaar

Aangeboden sinds

Sorteer op

Alfa-Romeo 159 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Alfa Romeo 159

We schrijven 2005. Alfa Romeo introduceert een opvolger voor de gevierde 156. Eerst als vierdeurs sedan. En een jaar later ook als Sportwagon. De break, zeg maar.

Na de erg frivool sturende 156 opteerde Alfa Romeo voor een wat meer behouden koers in de afstelling van het onderstel. Hij rijdt daarom wat minder snedig, maar niettemin nog steeds er degelijk. Bij de modelwissel was hij ook een beetje bijgekomen en dat gewicht speelde de dynamische capaciteiten van het model ook parten. Maar fans van het merk zweren nog steeds bij de sensaties die het model biedt. Over het uiterlijk is er eigenlijk consensus: het model hoort tot de best gelijnde middenklassers van z’n generatie. Zowel voor, als na de bescheiden facelift van 2008.

Kopers van een Alfa 159 konden kiezen uit een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren. De topmodellen hadden een zescilinder benzinemotor (de Alfa 159 3.2 V6) en een vijfcilinder diesel (de 2.4 JTDM). Standaard had de Alfa 159 voorwielaandrijving, maar deze topuitvoeringen waren ook leverbaar met vierwielaandrijving. Zij kregen dan de toevoeging Q4 in de type-aanduiding. Naast de handgeschakelde versnellingsbak konden kopers tegen meerprijs ook kiezen voor een automaat (Q-Tronic genaamd) of een semi-automaat (de Selespeed).

De productie van de Alfa Romeo 159 werd in september 2011 stopgezet. En Alfa Romeo beschikt sindsdien niet meer over een vertegenwoordiger in het segment. Pas in de loop van 2016 komt er met de Giulia een spiritueel vervolg aan de lijn van de Alfa’s 155, 156 en 159.

Alternatieven voor de Alfa Romeo 159

Een doornsnee koper van een Alfa Romeo 159 is niet op zoek naar een doorsnee auto. Hij zoekt een model dat bovengemiddeld goed stuurt en dito prestaties levert. En dan vallen de meest voor de hand liggende alternatieven als een Volkswagen Passat, Mercedes C-Klasse of Opel Insignia af. Daarin wil een Alfist niet levend gezien worden. Maar een BMW 3-Serie? Dat lukt misschien nog net. En daarin is het aanbod op 2dehands.be erg uitgebreid.

Een occasie Alfa Romeo 159 kopen

De 159 heeft, zeker naar Alfa Romeo-normen, geen al te slechte reputatie. Maar we zullen evenmin verkondigen dat hij met Duitse precisie in elkaar was gevezen. Wie het ontwerp van grootmeester Giorgetto Giugiaro op z’n oprit wil parkeren hoeft daarvoor geen nier te verkopen. Het kan al voor € 5.000 en alleen de jongste exemplaren zitten boven het dubbele van dat bedrag. Niet zelden zijn die Alfa’s mooi aangekleed.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Alfa Romeo 159 is een stijlvolle sedan met een unieke Italiaanse flair. Hij heeft een sportieve uitstraling met een scherp ontwerp en is beschikbaar in verschillende motorvarianten. De auto is ook uitgerust met geavanceerde technologieën en luxe interieurmaterialen, wat bijdraagt aan het rijcomfort. Daarnaast biedt de Alfa Romeo 159 een uitstekende wegligging en een reactieve besturing, waardoor je een echte connectie voelt met de weg.
Bij het controleren van de staat van een Alfa Romeo 159, is het belangrijk om zowel het exterieur als het interieur te inspecteren. Kijk naar de carrosserie op eventuele deuken, krassen of roestplekken. Controleer de staat van de banden en remmen, want dit kunnen indicators zijn van de algehele conditie van de auto. Maak ook een proefrit en let op het motorgeluid, de soepelheid van de versnellingsbak en eventuele vreemde trillingen tijdens het rijden.
Onderhoud is cruciaal voor de levensduur van een Alfa Romeo 159. Zorg ervoor dat je regelmatig olie en filters vervangt, en houd de kwaliteit van de vloeistoffen in de gaten. Het is ook aan te raden om de remmen en ophangingssystemen regelmatig te laten controleren, vooral als je vaak op onverharde wegen rijdt. Vergeet niet dat een goed onderhouden auto niet alleen betrouwbaarder is, maar ook meer rijplezier biedt.
Het rijcomfort van de Alfa Romeo 159 is over het algemeen zeer goed. De stoelen zijn ontworpen om ondersteuning te bieden tijdens lange ritten en het interieur is geluidsarm, waardoor je ontspannen kunt rijden. De ophangingssystemen zijn zo afgesteld dat ze schokabsorberend werken en oneffenheden in het wegdek goed opvangen, wat bijdraagt aan een comfortabele rijervaring. Dit maakt de 159 ideaal voor zowel stadsverkeer als lange ritten op de snelweg.
Bij het kopen van een Alfa Romeo 159, let vooral op de onderhoudsgeschiedenis. Vraag de verkoper naar eventuele vorige schade of grote reparaties en controleer of het onderhoud is uitgevoerd door erkende garages. Een auto met een goede onderhoudshistorie is vaak betrouwbaarder. Daarnaast is het slim om de kilometerstand te controleren in verhouding tot de leeftijd van de auto, dit kan helpen bij het inschatten van de slijtage.