Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

motor starter in Auto-onderdelen

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Een defecte startmotor kan zich op verschillende manieren uiten. Je kunt merken dat de motor niet aanslaat, dat er een klikgeluid te horen is wanneer je de sleutel draait, of dat de lichten dimmen als je probeert te starten. In sommige gevallen kan de motor wel draaien, maar niet starten, wat ook een teken van problemen kan zijn.
De levensduur van een startmotor variëert sterk afhankelijk van het gebruik en onderhoud van het voertuig. Gemiddeld gaat een startmotor tussen de 100.000 en 150.000 kilometer mee. Regelmatig onderhoud en het tijdig oplossen van elektrische problemen kunnen helpen om de levensduur van je starter te verlengen.
Als je merkt dat je startmotor niet werkt, is de eerste stap om te controleren of je accu voldoende spanning heeft. Vaak ligt de oorzaak bij een lege accu. Als de accu in orde blijkt te zijn, kun je de bedrading en de aansluitingen controleren op eventuele loszittende verbindingen of corrosie. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de startmotor te vervangen.
Je kunt je startmotor testen door te kijken of er spanning naar de motor gaat wanneer je het contact aanzet. Ook kun je tijdelijk een multimeter gebruiken om de spanning te meten. Een andere manier is om iemand je te helpen door vanuit de auto het contact te laten draaien terwijl jij naar de startmotor luistert. Als je een klik hoort, maar de motor niet draait, kan dat wijzen op een defecte startmotor.
Het vervangen van een startmotor is niet per se moeilijk, maar het vereist wel enige mechanische kennis en het juiste gereedschap. Als je handig bent en ervaring hebt met auto-onderhoud, kun je het zelf doen. Volg altijd een duidelijke handleiding en zorg ervoor dat je schoenen en handschoenen draagt om jezelf te beschermen.