Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Porsche Cayenne Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Porsche Cayenne

De Porsche Cayenne is duidelijk gemaakt voor snelheid en een luxueuze rijbelevenis. Deze auto, die voor het eerst werd geproduceerd in 2002, is een toonbeeld van klasse, waarbij ook de prestaties niet vergeten worden. De Porsche Cayenne is populair bij gezinnen, maar zal ook koppels en liefhebbers van sportieve wagens aanspreken. Een van de grote voordelen is dat deze auto zijn waarde goed behoudt. Minder goede punten zijn het hoge brandstofverbruik en de dure aankoopprijs. De voornaamste concurrenten van de Porsche Cayenne zijn de BMW X5, de Audi Q5 en de Mercedes-Benz GLE-Klasse.

Veiligheid

Officiële crash- en veiligheidstesten zijn de beste manier om te beoordelen hoe veilig een auto is. De Porsche Cayenne kreeg in 2017 een score van vijf sterren van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Er is bij de Porsche Cayenne grote aandacht voor zowel de veiligheid van volwassen inzittenden als die van kinderen en dat wordt ook in de rating van Euro NCAP weergegeven. Een van de minpunten is dat enkele belangrijke veiligheidsfuncties alleen optioneel en tegen een extra toeslag aan de auto toegevoegd kunnen worden. De Porsche Cayenne 2017 beschikt over:

  • Airbags vooraan, aan de zijkant en aan de knieën
  • Een autonoom noodremsysteem in een stedelijke omgeving dat voetgangers detecteert
  • Snelheidsassistentie, die de lokale snelheidslimiet herkent en kan toepassen op de wagen
  • Een veiligheidssysteem om diefstal tegen te gaan
  • Een parkeercamera om het parkeren te vereenvoudigen
  • Optionele rijstrookassistentie, adaptieve cruisecontrol en dodehoekdetectie

Kenmerken

Zoals de meeste luxueuze SUV’s biedt Porsche heel wat trims aan voor deze wagen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Porsche Cayenne S, waarbij de nadruk gelegd wordt op sportieve prestaties dankzij de betere motor en de standaard automatische versnellingsbak. Ook de motor van de Porsche Cayenne Turbo is krachtiger en zorgt ervoor dat de auto sneller uit de startblokken schiet. Als je van een uniek uiterlijk houdt, is de Porsche Cayenne Coupé, die voor het eerst in 2019 voorgesteld werd, misschien iets voor jou. De eerste generatie van de Porsche Cayenne, met een bouwjaar tussen 2003 en 2010, heeft de volgende eigenschappen:

  • Benzine: een grote keuze aan motoropties, met onder andere een 3.2-liter VR6-motor, 4.5-liter V8-turbomotor en 4.8-liter V8-turbomotor
  • Diesel: één motor, namelijk een 3.0-liter V6-turbodiesel met een vermogen van 240 pk
  • Handgeschakelde transmissie of automatische transmissie, allebei met zes versnellingen
  • Standaard vierwielaandrijving

Recentere modellen hebben ook een hybride versie, die de brandstofkosten aanzienlijk vermindert.

Comfort

Comfort is een van de sterke punten van de Porsche Cayenne en meteen duidelijk als je in een van de zetels gaat zitten. Er is meer dan voldoende beenruimte en zelfs na lange ritten zal iedereen zonder rug- of spierpijn uit de auto stappen dankzij de goede ondersteuning van de zetels. De stevige wielophanging van de Porsche Cayenne valt erg in de smaak en blinkt vooral uit bij het nemen van bochten. Het infotainmentsysteem met een scherm van 31,2 cm is goed, maar een veelvoorkomende klacht is dat zelfs eenvoudige functies van het systeem lang duren. De nieuwste modellen van de Porsche Cayenne beschikken daarnaast over:

  • Een stereosysteem met tien speakers
  • Bluetooth en USB-poorten
  • Standaard satellietnavigatie