Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot Partner Tepee Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot Partner Tepee


  • Monovolume met bestelwagenbasis
  • Tepee voor personenwagenvervoer
  • Eerste generatie uit 1997, tweede uit 2008
  • Jongste uitvoering al twee keer gefacelift
  • Groot van binnen, relatief compact van buiten
  • Budgetvriendelijk
  • Handig, die zijdelingse schuifdeuren
  • Heeft tweelingbroer: Citroën Berlingo

Een Peugeot Partner en Citroën Berlingo zijn feitelijk identiek aan elkaar. De modellen zijn samen ontwikkeld en kennen dan ook een identiek carrièreverloop. Ze vallen in de categorie van de ‘ludospaces’. Een term die eigenlijk wordt gebruik voor compacte monovolumes die afgeleid zijn van bestelwagenversies. Dat klinkt overigens slechter dan het is. Ze moeten wel wat snufjes ontberen, maar ze bieden doorgaans een hoog comfort (niet te verwarren met luxe) en erg veel binnenruimte voor een prijs die behoorlijk aantrekkelijk is. De laatste trends en materialen zal je evenmin terugvinden. Functioneel zijn ze echter wel. En de Peugeot Partner Tepee is een perfect voorbeeld. Die is zelfs te krijgen met uitgebreide dakmodules waarin bijna absurd veel opbergruimte zit. Tot in koffer toe!

Eerste generatie in 1997

De Partner van de eerste generatie werd geïntroduceerd in 1997 en moest het volhouden tot 2008. Hij werd in die tijd slechts één keer grondig onder handen genomen: in 2002. En toen was een stompere snoet met grotere lichten de voornaamste aanpassing. De eerste modellen waren zelfs nog verkrijgbaar met diesels zonder turbo. Alle versies hadden een vijfbak en meer dan 90pk kwam er nooit aan te pas. Maar omdat ze technisch niet zo gesofisticeerd waren, is de betrouwbaarheid op een hoog peil. En de 1.9D dieselmotor zonder turbo was zo goed als onverwoestbaar. Van deze versie werd echter geen ‘Tepee’ voorgesteld. Maar dat betekent niet dat ze niet te overwegen zijn.

De tweede generatie Partner kwam er in 2008. Die zag er al veel meer uit als een monovolume. Hij was ook een pak groter en beter afgewerkt. Peugeot reageerde op de jongste markttrends en leverde het model desgewenst zelfs met een glazen dak. Nu zijn alle motoren 1,6l groot, ongeacht de brandstof die ze verbruiken. Op benzine leveren ze tussen 90 en 120pk terwijl de diesels van 75 tot maximaal 110pk sterk zijn. De duurste versies zijn te koop met een gerobotiseerde zesbak.

Erg handig

Zowel de eerste al de tweede generatie Partner hebben zijdelingse achterschuifdeuren voor een goede toegankelijkheid. Daarnaast vind je een grote, naar boven openzwaaiende kofferklep en een achterbank die je weg kan klappen. De auto’s zijn daarom erg geliefd bij grote gezinnen, actieve klussers of mensen met een actieve vrijetijdsbesteding.

Alternatieven voor de Peugeot Partner

De Ludospace was en is zeer populair. En terwijl conventionele monovolumes de jongste jaren meer concurrentie krijgen van SUV’s, zijn deze wat rationelere voertuigen grotendeels buiten schot gebleven. Wie er een wil kan dus naast de Berlingo of Partner ook nog een Renault Kangoo, Volkswagen Caddy People of Opel Combo overwegen.

Een occasie Peugeot Partner Tepee kopen

Er staan op 2dehands.be vanzelfsprekend meer Partners dan Partner Tepee’s te koop. Maar niettemin is de keuze erg uitgebreid. En ze zijn er al vanaf zo’n € 5.000. Verdubbel dat bugdet en je hebt keuze te over in een erg praktische voertuigcategorie.