Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen T Roc Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Volkswagen T-Roc

Een ietwat speels ontwerp, een leuk ingericht interieur en een waar genot om mee te rijden: de Volkswagen T-Roc trekt meteen de aandacht van elke autoliefhebber. De Volkswagen T-Roc zit qua formaat net tussen de VW Tiguan en VW T-Cross in. Op technologisch vlak lijkt de Volkswagen T-Roc bovendien sterk op een klassieker van het Duitse merk: de VW Golf. Dankzij de optionele vierwielaandrijving kun je ook afwijken van de asfaltwegen en een meer avontuurlijk parcours uitproberen. De voornaamste concurrenten van deze wagen zijn de Nissan Juke, de Hyundai Kona en de Opel Crossland X. De prijs van de T-Roc ligt vrij hoog, vooral voor nieuwe modellen, maar je kunt zeker een tweedehands Volkswagen T-Roc voor een goede prijs op de kop tikken.

Veiligheid

De goede prestaties van de Volkswagen T-Roc in testen van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) zorgden in 2017 voor een veiligheidsrating van vijf sterren op vijf. De auto biedt goede bescherming voor zowel volwassenen als kinderen. Bovendien werd er degelijke veiligheidstechnologie aan de auto toegevoegd om de chauffeur te ondersteunen. Zo beschikt de Volkswagen T-Roc 2017 over:

  • Airbags vooraan en aan de zijkant
  • Autonoom noodremsysteem voor voetgangers en fietsers
  • Rijstrookassistentie

Het autonome noodremsysteem werkt volgens Euro NCAP uitstekend in stadscentra en zelfs bij hogere snelheden. Afhankelijk van het bouwjaar zijn er ook heel wat opties beschikbaar, zoals adaptieve cruisecontrol, verkeersbordherkenning en dodehoekdetectie.

Kenmerken

Met vijf trims waaruit je kunt kiezen, zijn er heel wat mogelijkheden om de Volkswagen T-Roc aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen. Voor wie satellietnavigatie belangrijk vindt, is de SEL-versie waarschijnlijk de beste keuze, terwijl het bij de Design-trim allemaal om het uiterlijk draait, met onder andere uitgebreide lakopties, een sportievere bumperstijl en sfeerverlichting. Ook voor de motor heb je heel wat keuze uit brandstofzuinige of krachtige motoren. Een van de nadelen is de kostprijs, zowel voor de auto zelf als voor extra’s die je aan de wagen wilt toevoegen. De Volkswagen T-Roc beschikt over de volgende kenmerken:

  • Twee exterieurtypes: een vijfdeurs-SUV of een tweedeurs-cabriolet
  • Benzine: 1.0-liter I3-motor, 1.5-liter I4-motor of 2.0-liter I4-motor
  • Diesel: 1.6-liter of 2.0-liter I4-motor
  • Voorwielaandrijving of vierwielaandrijving
  • Handgeschakelde transmissie met zes versnellingen of automatische versnellingen met zeven versnellingen

Comfort

Net zoals de buitenkant is ook de binnenkant van de Volkswagen T-Roc stijlvol ingericht. Vanwege het gebruik van hard plastic in het interieur kun je niet van topklasse spreken, maar voor de meesten zal dit geen onoverkomelijk nadeel zijn. De inzittenden kunnen genieten van comfortabele zetels en voldoende beenruimte. Dankzij de dynamische chassiscontrole, die optioneel beschikbaar is bij de VW T-Roc, beheers je de stevigheid van de wielophanging zelf en pas je deze aan de wegomstandigheden aan. Verrassend genoeg presteren de modellen met kleinere wielen beter op een hobbelig wegdek met putten en de keuze voor kleinere wielen kan je eveneens wat geld besparen. De Volkswagen T-Roc 2020 heeft:

  • Een optioneel panoramadak
  • Een scherm van 20,3 cm voor muziek en entertainment
  • Bluetooth en DAB-radio
  • Optionele ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto bij duurdere trims