Aanvulgrond heeft een aantal belangrijke eigenschappen. Het is over het algemeen goed doorlatend, waardoor water niet blijft staan, en het heeft een korrelige structuur die zorgt voor stabiliteit en drainage. Vaak bevat het een mengsel van zand, grind en ander vulmateriaal, wat bijdraagt aan een sterke basis voor bijvoorbeeld tuinen en opritten.
Je moet aanvulgrond gebruiken wanneer je gebieden in je tuin of terrein wilt ophogen of een basis wilt leggen voor andere projecten, zoals het aanleggen van een terras of het verbeteren van de afwatering. Het is ook handig als je wilt voorkomen dat er water op bepaalde plekken blijft staan, of als je oneffenheden in je tuin wilt gladstrijken.
Ja, je kunt aanvulgrond zelf vervoeren en aanbrengen, zolang je de juiste materialen en gereedschappen hebt. Zorg ervoor dat je een geschikte vrachtwagen of aanhangwagen gebruikt voor het vervoer. Wanneer je het aanbrengt, maak gebruik van een hark en een schop voor een gelijkmatige verdeling en verdichting van de grond assimilleren met de bestaande aarde.
Ja, er is een verschil tussen aanvulgrond en gewone tuingrond. Gewone tuingrond kan rijk zijn aan voedingsstoffen en micro-organismen, wat ideaal is voor planten. Aanvulgrond daarentegen is meer gericht op structurele integriteit en drainage, waardoor het geschikter is voor ophoging en stabilisatie van oppervlakken.
Om aanvulgrond goed te laten werken, is het belangrijk om het gelijkmatig te verdelen op het betreffende gebied en het goed aan te stampen voor stabiliteit. Zorg ook voor een goede afwatering in de omgeving om te voorkomen dat water zich ophoopt. Het kan ook nuttig zijn om een laag tuingrond of teelaarde bovenop de aanvulgrond aan te brengen als je van plan bent om planten te zetten.