Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Type
Moet nu weg

Aangeboden sinds

Sorteer op

dompelpompen in Tuinslangen

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Een dompelpomp werkt door zich onder te dompelen in het water dat je wilt pompen. Zodra de pomp aan staat, wordt het water via een inlaat naar binnen gezogen en door een motor naar buiten geduwd. Dit proces kan automatisch worden geregeld met een vlotter, die de pomp aan- of uitschakelt afhankelijk van het waterniveau. Dit maakt het een handige oplossing voor bijvoorbeeld het leegpompen van kelders of vijvers.
Bij het kiezen van een goede dompelpomp moet je letten op zaken zoals het vermogen, de maximale oppompdiepte, de capaciteit in liters per uur en of de pomp een vlotter heeft. Een robuuste bouw en corrosiebestendig materiaal zijn ook belangrijk voor een lange levensduur. Nog een nuttig kenmerk is de mogelijkheid om de pomp in verschillende standen te zetten, afhankelijk van de waterdikte.
Ja, je kunt een dompelpomp prima gebruiken voor tuinen en vijvers! Ze zijn zeer geschikt om overtollig water uit vijvers te pompen of om een tuin beregeningssysteem te ondersteunen. Zorg ervoor dat de pomp geschikt is voor de specificaties van jouw vijver of tuinomstandigheden, zoals de diepte en het soort water.
Om de levensduur van je dompelpomp te verlengen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit betekent dat je de pomp moet schoonmaken en ervoor moet zorgen dat er geen vuil of plantenresten de inlaat blokkeren. Controleer ook de kabels op beschadigingen en bewaar de pomp op een droge plaats wanneer deze niet in gebruik is, vooral in de winter.
Een dompelpomp heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten pompen. Ze zijn vaak compacter en eenvoudiger te installeren, omdat ze volledig onder water kunnen worden geplaatst. Dit maakt ze ideaal voor smalle ruimtes of wanneer je niet veel zichtbare leidingen wilt. Daarnaast kunnen dompelpompen vaak totale opstarten bij een laag waterniveau, wat voordelig kan zijn bij het droogpompen van bijvoorbeeld kelders.