Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

waterpomp wilo in Tuin en Terras

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Bij de installatie van je waterpomp is het belangrijk om eerst een goede plek te kiezen, liefst op een vlakke ondergrond en dichtbij een elektriciteitsbron. Zorg ervoor dat de aanzuig- en persleidingen goed zijn aangesloten en gebruik bij voorkeur flexibele slangen om eventuele trillingen op te vangen. Voordat je de pomp aanzet, controleer of er geen lucht in de leidingen zit.
Een waterpomp is superhandig voor je tuin omdat het helpt om water efficiënt te bewegen. Dit kan niet alleen het besproeien van je planten vergemakkelijken, maar ook helpen bij het afvoeren van overtollig water, zoals bij hevige regen. Daarnaast besparen ze tijd en helpen ze bij het creëren van een groenere omgeving door je planten gezond te houden.
Over het algemeen is het aan te raden om je waterpomp minstens één keer per jaar te onderhouden. Dit houdt in dat je de filters schoonmaakt, de slangen controleert op lekkages en ervoor zorgt dat er geen vuil in het systeem komt. Als de pomp veel gebruikt wordt of in een omgeving met veel stof werkt, kan vaker onderhoud nodig zijn.
Als je waterpomp trilt of lawaai maakt, kan dit wijzen op een probleem met de installatie of het functioneren van de pomp. Controleer allereerst of de pomp goed is afgewerkt en of er geen vermijden of scherpe objecten in de buurt zijn. Het kan ook helpen om de pomp op een stevige ondergrond te plaatsen. Als het probleem aanhoudt, is het verstandig om een technicus in te schakelen.
In de winter is het belangrijk om je waterpomp goed te beschermen tegen de kou. Maak de pomp en leidingen schoon en zorg ervoor dat er geen water in blijft staan om bevriezing te voorkomen. Het kan nuttig zijn om de pomp tijdelijk af te sluiten of te demonteren en binnen te bewaren wanneer de temperaturen dalen.