Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

De houtskoolbarbecue: het plezier van een traditionele barbecue

Voor veel mensen blijft het de leukste manier van barbecueën: de traditionele houtskoolbarbecue. Een gezellig aperitiefje bij mooi weer terwijl de houtskool langzaam opwarmt. Eens die begint te smeulen, kan het grillen beginnen en verspreiden zich heerlijke geuren. Een houtskoolbarbecue is dan ook heel gevarieerd: je kan er niet enkel vlees op grillen, maar ook naar hartenlust experimenteren met vis en groenten. Heb je nog geen barbecue? Dan begin je bij het begin: een nieuwe of een tweedehandse houtskool-BBQ? Eens gekozen, ben je klaar om een echte barbecuechef te worden.

Van kolen kopen tot het bedenken van speciale marinades

Hoewel het niet moeilijk is om te barbecueën met een houtskoolbarbecue, is het belangrijk om de kneepjes van het vak te kennen. Zo maak je indruk op je gasten! Ten eerste: steeds kolen in huis hebben. Zonder kolen kom je nergens. Bedenk dat een houtskoolbarbecue een hele traditie is. Je eten is dan ook niet snel klaar. Eerst moet je het vuur aansteken, al dan niet met handgezaagd hout. Eens warm, kunnen de kolen erop. De houtskool moet vervolgens oranjerood gloeien vooraleer het eten op de BBQ-grill kan. Maak indruk op je gasten met unieke vleesmarinades, gevulde zeebaars of gegrilde aubergines en courgettes. Smakelijk!

Welke accessoires heb ik nodig voor een geslaagde barbecue?

Het belangrijkste is natuurlijk een degelijk barbecuestel, maar het is aan te raden ook te zorgen voor een spatel, tang en vork. Ook de nodige grillroosters en een goede thermometer kunnen van pas komen.

Waar kan ik een barbecue kopen?

Barbecuestellen zijn te koop in de meeste doe-het-zelfzaken, grotere supermarkten... Of neem een kijkje op 2dehands.be als je er een op de kop wil tikken voor een prikje.

Wat zijn goede recepten voor de barbecue?

Neem eens een kijkje op het internet voor leuke recepten of zoek op 2dehands.be naar een goed kookboek in de rubriek kookboeken.

Hoeveel kost een elektrische barbecue?

Een elektrische barbecue is ongeveer even duur als een gewoon barbecuestel, maar je hebt er wel geen houtskool of briketten voor nodig.

Hoeveel verbruikt een barbecue op gas?

Een gasfles van 10 liter kost zo'n 35 euro en je kan er ongeveer twintig keer drie uur lang mee barbecueën. Dat komt neer op 60 eurocent per uur.

Wat is de beste buitengrill?

Dat hangt ervan af of je een appartement met balkon of een grote tuin hebt en van je persoonlijke voorkeuren. Op een balkon in een appartementencomplex is een gasgrill vaak niet toegestaan, waardoor je automatisch uitkomt bij een elektrische grill. Als je een grote tuin hebt is een gasgrill wel een optie. Je hebt qua gerechten meer opties op een gasgrill dan op een compacte elektrische grill, maar je moet wel regelmatig de gasfles vervangen.

Wat is de beste tijd om een grill te kopen?

Voor het kopen van een grill kun je het beste wachten tot het lekkere weer voorbij is. Verkopers willen niet de hele winter opgescheept zitten met grills die ze niet kunnen verkopen en zullen ze na het buitenseizoen met korting aanbieden. Op 2dehands.be vind je altijd grills tegen aantrekkelijke prijzen.

Welk merk grill is het beste?

Veel mensen zijn het erover eens dat de grills van Weber en Big Green Egg tot de allerbesten behoren. Kijk hier eens voor een tweedehands exemplaar van deze topmerken.

Waar kun je barbecues kopen?

Klik hier voor aantrekkelijk geprijsde nieuwe barbecues. Voor zo goed als nieuwe barbecues kun je hier kijken.

Hoeveel kost een barbecue-grill?

De prijs van een barbecue-grill is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de grootte en de brandstof. De goedkoopste barbecues op houtskool zijn tweedehands vaak al voor minder dan 10 euro te koop. Luxe barbecues van populaire merken kunnen echter al snel een paar honderd euro's kosten.