Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is tafeltennis?

Tafeltennis of pingpong is een sport waarbij 2 of 4 spelers een licht, hol balletje met een bat heen en weer slaan over een tafel met een net in het midden. De sport werd uitgevonden door de Engelsman David Foster in 1890. De doorbraak kwam er in 1900 met de introductie van pastic balletjes uit celluloid, een lichte kunststof.

Waar komt het woord pingpong vandaan?

Het woord pingpong komt uit het Engels. Ping pong is de klanknabootsing van het geluid dat de bat en het balletje maken als ze elkaar raken.

Wat heb ik nodig om tafeltennis te spelen?

Tafeltennis of pingpong speel je indoor of outdoor met een pingpongtafel, een net, een balletje, een bat en een tegenspeler.

Wanneer win ik bij pingpong?

De meeste pingpongwedstrijden bestaan uit 5 of 7 games. Op het einde van elke game wissel je van speelhelft: je neemt plaats aan de andere kant van de tafel. Als je 3 van de 5 (of 4 van de 7) games wint, win je. Je krijgt een punt telkens je tegenspeler het balletje niet correct kan terugslaan. Wie als eerste 11 punten scoort, wint de game. Extra regel: om een pingpong game te winnen, heb je minstens 2 punten voorsprong nodig.

Waar vind ik een tweedehands pingpongtafel?

Op 2dehands vind je in de categorie Tafeltennis alles wat je nodig hebt om thuis te pingpongen: een outdoor pingpongtafel of een tafel voor binnen. Er is altijd een aanbod van populaire merken als Sven, Cornilleau of Kettler.