Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Speelgoed | Duplo en Lego

.

Hoe lang bestaat LEGO al?

LEGO is de bekende Deense speelgoedfabrikant van gekleurde kunstofblokjes en -figuurtjes. In 1932 begon Ole Kirk Christiansen in zijn houtbewerkingszaak ook houten speelgoed te maken. Hij gaf dit speelgoedassortiment de naam LEGO, kort voor: LEg GOdt of speel goed. Na de Tweede Wereldoorlog begon LEGO plastic bouwstenen te produceren. In 1958 kwam het LEGO bouwsteentje met holle buisjes en noppen in de handel. Dit basissteentje zet jong en oud ook vandaag nog wereldwijd aan het bouwen. De LEGO fabriek in Denemarken produceert elk jaar meer dan 20 miljard LEGO blokjes.

Welke LEGO sets worden het meest verkocht?

LEGO Friends, LEGO City, LEGO Creator, LEGO Technic, LEGO Disney en LEGO Technic worden vaak verkocht.
LEGO Friends is vooral populair bij meisjes tot 12 jaar.
LEGO City: de brandweerkazerne, het politiekantoor en de trein zijn blijvende hits.
LEGO Creator: sommige sets hebben een 3-in-1 bouwsysteem voor 3 verschillende modellen.
LEGO Disney om je favoriete sprookjes na te bouwen.
LEGO Technic: een uitdaging voor ervaren LEGO bouwers.

Is DUPLO ook LEGO?

DUPLO zijn LEGO bouwstenen op maat van peuters en kleuters. Ze zijn 2 keer zo groot als LEGO blokjes en kunnen ermee gecombineerd worden. Met de leuke sets van DUPLO ontwikkelt je kleine kapoen zich spelenderwijs.

Welke LEGO filmthema's zijn er?

LEGO filmthema's zoals LEGO Star Wars, Harry Potter, Batman, Indiana Jones, Lord of the Rings, The Hobbit, The Lone Ranger en Jurassic World zijn razend populair bij verzamelaars.

Waar vind ik tweedehands LEGO?

LEGO is tijdloos Èn universeel. Op 2dehands in de categorie Duplo en Lego vind je liefst 22.000 zoekertjes voor tweedehands LEGO. Zowel losse stenen als complete sets.