Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Waarom is een Vespa zo populair?

Een Vespa Piaggio is niet zomaar een scooter. Met de Vespa maakte de voormalige vliegtuigbouwer Piaggio de meest iconische scooter ooit. Hoewel een Vespa iets duurder is dan andere scooters blijft hij bijzonder populair. Een Vespa rijdt prettig en comfortabel, ziet er fantastisch uit en de onderdelen zijn van topkwaliteit. Het elegante Italiaanse retrodesign is tijdloos, universeel, eenvoudig en robuust. Daardoor heeft de Vespa al sinds 1946 overal ter wereld fans die la dolce vita hoog in het zadel dragen.

Welke Vespa modellen zijn er?

Vandaag zijn er 6 Vespa modellen: Vespa Primavera, Vespa Sprint, oorspronkelijk geproduceerd in de jaren 60 en 70, GTS, 946, Sei Giorni en Elettrica, de milieubewuste(re) elektrische Vespa. Ook naar oudere modellen zoals de Vespa LX is er nog steeds vraag.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een Vespa?

Voor een Vespa klasse A heb je geen rijbewijs nodig.
Voor een Vespa klasse B heb je een rijbewijs AM (bromfietsen) of een rijbewijs B (auto) nodig.
Voor een Vespa 125cc - 11kW/15pk moet je minstens 2 jaar je rijbewijs B hebben of een motorrijbewijs A1. Als je je rijbewijs B behaalde voor 1/05/2011 mag je in België ook een Vespa 125cc besturen.

Wat is het verschil tussen een Vespa klasse A en een Vespa klasse B?

Voor een scooter klasse A is de maximumsnelheid 25 km/u en de cilinderinhoud mag niet meer dan 50cc zijn. Je hebt hiervoor geen rijbewijs nodig en je mag de bromfiets besturen vanaf 16 jaar.

Voor een scooter klasse B is de maximumsnelheid 45 km/u. Je hebt een rijbewijs (AM / B) nodig om ermee te mogen rijden. Ook hier is de minimumleeftijd 16 jaar. En uiteraard moet je een helm dragen.

Waar vind ik een tweedehands Vespa?

Omdat een nieuwe Vespa vaak prijzig is, is het zeker een goed idee om op zoek te gaan naar een tweedehands exemplaar. Ga dus zeker eens kijken op 2dehands in de categorie Scooters - Vespa. Veel kans dat je daar jouw droomvespa vindt voor een faire prijs. Veel plezier als je straks op je 'wesp' door de straten zoemt!