Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

compressor in Koelkasten en IJskasten

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De compressor is een cruciaal onderdeel van de koelkast, omdat hij de koelcyclus in gang zet. Door warme lucht uit de koelkast te verwijderen en deze om te zetten in koele lucht, helpt hij om je voedsel vers te houden. Met een goede compressor kan je koelkast ook energiezuiniger werken, waardoor je minder energie verbruikt en je voedsel langer goed blijft zonder dat je constant de temperatuur moet aanpassen.
Onderhoud aan de compressor van je koelkast is vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn, en verwijder stof en vuil van de condensorcoil. Dit helpt de luchtstroom en zorgt ervoor dat de compressor efficiënter werkt. Daarnaast kun je ook de rubbers van de koelkastdeur regelmatig controleren op een goede afsluiting, want een slechte afsluiting kan ervoor zorgen dat de compressor harder moet werken.
Veelvoorkomende problemen met compressoren in koelkasten zijn onder andere overmatige werking, een humeurig of raar geluid, of een totaal uitval. Als je merkt dat je koelkast niet meer goed koelt of dat de compressor constant draait zonder een pauze, kan dit wijzen op een probleem dat moet worden nagelopen. Het is aan te raden om dit door een professional te laten controleren.
Je kunt de efficiëntie van je koelkastcompressor verbeteren door regelmatig onderhoud uit te voeren en ervoor te zorgen dat de luchtstroom niet wordt geblokkeerd. Plaats de koelkast ook niet te dicht bij warmtebronnen, zoals radiatoren of ovens, en houd de binnenkant van de koelkast georganiseerd zodat de lucht goed kan circuleren. Dit kan de werklast van de compressor verkleinen.
Als je merkt dat je koelkast niet meer goed koelt, ongeacht het onderhoud dat je hebt gepleegd, kan het tijd zijn om de compressor te vervangen. Daarnaast, als je een constante toename van energiekosten merkt, kan een defecte compressor de boosdoener zijn. Het is echter altijd verstandig om een professional te raadplegen om een juiste diagnose te stellen voordat je een beslissing neemt.