Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

sifon in Sanitair

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Er zijn verschillende soorten sifons, waaronder de standaard sifon voor wastafels, de douchesifon en de badkuip sifon. Elke soort heeft een specifieke vorm en functie, aangepast aan de afvoerbehoeften. Een wastafelsifon heeft vaak een U-vorm en is ontworpen om een bepaalde hoeveelheid water vast te houden, terwijl een douchesifon meestal een platte of laagprofiel ontwerp heeft om verstopping te voorkomen en gemakkelijk weg te lopen water te laten passeren.
Het installeren van een sifon kan relatief eenvoudig zijn. Begin met het verwijderen van de oude sifon als die aanwezig is. Zorg ervoor dat je een emmer onder de afvoerpijp plaatst om eventueel water op te vangen. Volg daarna de instructies van de sifon die je hebt gekocht. Meestal sluit je de sifon aan op de afvoer en bevestig je deze met een paar klemmen. Vergeet niet om te controleren op lekken door wat water door de afvoer te laten lopen na installatie.
Als je merkt dat er water lekt bij de sifon, moet je dit zo snel mogelijk aanpakken. Controleer eerst of de aansluitingen goed zijn vastgedraaid. Soms is het gewoon een kwestie van een beetje extra kracht zetten. Als dat niet werkt, kan het zijn dat er een gaatje of scheur in de sifon zit. In dat geval is het raadzaam om de sifon te vervangen, tenzij je hanteerbare oplossingen kunt vinden zoals reparatietape.
Een verstopte sifon herken je vaak aan langzaam weglopend water in de gootsteen of het bad. Soms hoor je ook een gorgelend geluid wanneer je het water laat lopen. In ernstigere gevallen kan er water over de rand van de gootsteen of het bad lopen, wat duidt op een blokkade. Als je dit merkt, is het goed om de sifon te reinigen of te controleren of er verstoppingen zijn.
Het vervangen van een sifon is niet altijd nodig, tenzij hij beschadigd is of niet meer goed functioneert. Als je regelmatig onderhoud uitvoert, zoals het schoonmaken van de sifon, kan hij veel jaren meegaan. Let echter op tekenen van slijtage zoals roest, scheuren of aanslag op de sifon, want die kunnen wijzen op de noodzaak voor vervanging.