Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is de beste externe harde schijf?

De Buffalo MiniStation Extreme NFC externe harde schijf is erg geliefd vanwege de NFC-beveiliging en het robuuste ontwerp. Ook de Western Digital My Passport Ultra 4TB externe harde schijf is een goede keuze, dankzij het grote opslagvermogen en de Type C-aansluiting.

Wat is beter: een USB-stick of een externe harde schijf?

Meestal heeft een externe harde schijf een groter opslagvermogen dan een USB-stick. Soms heeft een USB-stick ook een kortere levensduur dan een externe harde schijf. Op vlak van robuustheid wint een USB-stick het echter van een harde schijf: de mechanische onderdelen van een externe harde schijf kunnen eenvoudig beschadigd worden.

Wat is de grootste externe harde schijf die je kunt kopen?

De grootste externe schijf momenteel op de markt is de Samsung 16TB SSD, met een opslagcapaciteit van maar liefst 16 TB.

Wat zijn de nadelen van een externe harde schijf?

Net zoals interne harde schijven kunnen externe harde schijven aangetast worden door virussen, hitte, water of magnetische krachten. Bovendien hebben de meeste externe schijven geen wachtwoordbeveiliging, waardoor er grote gevolgen kunnen zijn als je de harde schijf verliest of als deze gestolen wordt.

Kan een externe harde schijf oververhitten?

Ja, het is mogelijk dat een externe schijf oververhit raakt en dit kan de schijf beschadigen. Zorg voor voldoende ventilatie en pas de draaisnelheid aan om ervoor te zorgen dat de harde schijf niet te veel hitte produceert.