Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Oldtimers Mercedes-Benz Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes oldtimer

Al in de jaren 60, 70 en 80 stond Mercedes bekend als luxueus merk met een betrouwbaar en stijlvol imago. Enkele klassieke Mercedes-wagens zijn onder meer de Mercedes 280 SE, de Mercedes 300 SL en de Mercedes R129. Ook de Mercedes bus oldtimers zal iedereen meteen herkennen. Enkele belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een klassieke wagen zijn het geluid van de motor en de slijtage van de banden, omdat dit laatste een teken kan zijn van problemen met de wielophanging. Liefhebbers van oldtimers zullen in het aanbod van Mercedes-Benz zeker een wagen vinden die perfect bij hen past. Ook oldtimers van andere luxemerken, zoals die van BMW en Volvo, zullen je misschien interesseren.

Veiligheid

De Mercedes-Benz oldtimers staan bekend als goed gebouwde wagens die tegen een stootje kunnen. Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) voert enkel crashtesten uit op vrij recente wagens en dus zijn er geen officiële ratings beschikbaar voor oldtimers. Vandaar dat de veiligheidstechnologie de beste manier is om de veiligheid van een oldtimer te beoordelen. De veiligheidsfuncties van oldtimers zijn niet vergelijkbaar met moderne wagens, want veel features die standaard bij recente auto's zijn inbegrepen, zijn natuurlijk niet beschikbaar in oldtimers. Op vlak van veiligheid was het ontwerp van de Mercedes 280 SE bijvoorbeeld zeer innovatief voor zijn tijd. Het exterieur had namelijk een kreukelzone vooraan en achteraan. Zo absorbeert de carrosserie van de wagen het grootste deel van de impact bij een botsing, wat de veiligheid van de inzittenden ten goede komt. Dit model heeft ook:

  • Goede schijfremmen voor alle wielen
  • Een driepuntsgordel voor de chauffeur en passagiers
  • Een gewatteerd dashboard dat de kans op verwondingen bij een botsing vermindert

Kenmerken

De klassieke wagens van Mercedes zorgden ervoor dat het merk een goede reputatie kreeg. Zo zijn oldtimers in de S-Klasse, SL-Klasse en 450 SEL uitstekende voorbeelden van krachtige en stijlvolle wagens. Hoewel sommige modellen vrij duur en moeilijk te herstellen zijn, blijven ze een populaire keuze voor wie van karaktervolle wagens houdt. Enkele klassieke auto's hebben ook speciale features, zoals vleugeldeuren en een cabrioletversie. De eerste generatie van de Mercedes-Benz SL-Klasse, zoals de 300 SL, die tussen 1954 en 1963 geproduceerd werd, beschikt over de volgende kenmerken:

Vanaf de tweede generatie, die voor het eerst van de band rolde in 1963, is er ook automatische transmissie beschikbaar.

Comfort

Mercedes SL oldtimers en andere klassieke modellen van Mercedes zijn over het algemeen verrassend comfortabel. De W123 was de meest populaire auto van Mercedes-Benz in de jaren 70 en het begin van de jaren 80. Dit model beschikt bijvoorbeeld over voldoende ruimte voor alle passagiers en ook de koffer is groot genoeg voor enkele reiskoffers. Het interieur van klassieke Mercedes-wagens is afgewerkt met kwalitatieve materialen en ziet er luxueus uit. Sommige modellen beschikken zelfs over lederen bekleding. De Mercedes W123 beschikt daarnaast over: 

  • Een radio-cassettesysteem
  • Mistlampen voor betere zichtbaarheid
  • Cruisecontrol (beschikbaar in enkele modellen)