HomeAuto's Mercedes-Benz 228 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Mercedes-Benz met filter GLC

.

Informatie

Mercedes GLC Coupé

De Duitse autobouwer Mercedes-Benz heeft zich in 2015 als doel gesteld om een alternatief te bieden voor de begeerde Sports Utility Vehicles: een SUV met het koetswerk van een coupé. Deze vierdeurse wagen met vijf zitplaatsen is misschien wel minder aangepast aan het rijden in ruige gebieden dan een standaard SUV, maar combineert kwaliteit en rijgemak met een aangenaam familiegebruik. Daarom is deze wagen geschikt voor families of personen die vaak lange afstanden moeten afleggen en kiezen voor de zekerheid en veiligheid van een luxemerk. Dankzij zijn optioneel sportonderstel behoudt de Mercedes GLC Coupé een dynamische besturing, ondanks zijn gewicht. Verder bevat deze Mercedes de hoogwaardige afwerking waar dit merk bekend voor staat. Zo concurreert deze wagen met onder meer BMW X4, Range Rover Velar en de Volvo XC60.

Veiligheid

De Mercedes GLC Coupé doet zijn reputatie alle eer aan en behaalt de volledige vijf sterren op de tests van Euro NCAP (New Car Assessment Programme). Met name de veiligheid voor inzittenden scoort uiterst hoog met 95%, onder meer dankzij zijn negen airbags. Exclusiviteit is dus ook het sleutelwoord voor de aanwezige veiligheidsvoorzieningen. Zo zijn ook geavanceerde zaken te verkrijgen, zoals semi-autonoom rijden. Wel komen dit soort uitrustingen als optie die de prijs sterk de hoogte in kunnen duwen. Het concept achter de gereputeerde veiligheidsvoorzieningen is het pakket Mercedes-Benz Intelligent Drive. Die bevat onder meer:

  • Actieve rijbaanassistent
  • Actieve remassistent
  • Dodehoekassistent

Kenmerken

De GLC Coupé wordt geleverd met exact dezelfde motoren als de gewone GLC. Je kan kiezen tussen een benzinemotor, een hybridemotor en een dieselmotor. Het vermogen van de motoren wordt via een negentraps automaat overgebracht op de wielen. Let echter wel, hoe groter het vermogen van de motor, hoe hoger het verbruik. Verder werd vierwielaandrijving voorzien voor liefhebbers die zich soms op sportievere terreinen begeven. Mercedes-Benz biedt nu ook voor de eerste keer een SUV aan met de krachtige V8-biturbo met twee binnenliggende turbocompressoren, de Mercedes GLC AMG. Zo worden de kwaliteiten van een authentieke sportwagen gecombineerd met de praktische bruikbaarheid van een SUV. De kenmerken van de GLC Coupé zijn onder meer:

  • Benzinemotor (197 pk en 258 pk), hybridemotor of dieselmotor (163 pk, 194 pk en 245 pk)
  • Optionele vierwielaandrijving
  • Optionele V8-biturbo-benzinemotor (510 pk) waarmee je van 0 naar 100 km/u kan gaan in 4,0 seconden

Comfort

De GLC Coupé mag dan wel de allures van een sportcoupé hebben, hij is veel ruimer voor- en achteraan om ook de functie van comfortabele familiewagen te kunnen invullen. De bagageruimte van bijna 500 liter is meer dan correct. Ook qua afwerking lost deze GLC Coupé de verwachtingen in en doelt hij op een exclusieve rijervaring. De Mercedes GLC 2019 werd zo volledig gerestyled. Zo integreerde de autobouwer een tactiel scherm en de geconnecteerde bestuurder zal het warm krijgen dankzij het optionele multimediasysteem MBUX dat gekend staat voor de uitstekende werking van zijn spraakbesturing. Ook hier geldt de regel: hoe meer opties je neemt, hoe hoger het prijskaartje. Zo kan je auto uitgerust zijn met:

  • MBUX touch-bediening en spraakgestuurde bediening met een touchscreen van 7 tot 10,25 inch dat Apple CarPlay en Android Auto integreert
  • Head-up display waarbij essentiële informatie tegen de voorruit wordt geprojecteerd, in het blikveld van de bestuurder
  • Smartphone-integratie met Bluetooth, NFC of een USB-kabel