Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Alfa-Romeo 159 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Alfa Romeo 159

We schrijven 2005. Alfa Romeo introduceert een opvolger voor de gevierde 156. Eerst als vierdeurs sedan. En een jaar later ook als Sportwagon. De break, zeg maar.

Na de erg frivool sturende 156 opteerde Alfa Romeo voor een wat meer behouden koers in de afstelling van het onderstel. Hij rijdt daarom wat minder snedig, maar niettemin nog steeds er degelijk. Bij de modelwissel was hij ook een beetje bijgekomen en dat gewicht speelde de dynamische capaciteiten van het model ook parten. Maar fans van het merk zweren nog steeds bij de sensaties die het model biedt. Over het uiterlijk is er eigenlijk consensus: het model hoort tot de best gelijnde middenklassers van z’n generatie. Zowel voor, als na de bescheiden facelift van 2008.

Kopers van een Alfa 159 konden kiezen uit een reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren. De topmodellen hadden een zescilinder benzinemotor (de Alfa 159 3.2 V6) en een vijfcilinder diesel (de 2.4 JTDM). Standaard had de Alfa 159 voorwielaandrijving, maar deze topuitvoeringen waren ook leverbaar met vierwielaandrijving. Zij kregen dan de toevoeging Q4 in de type-aanduiding. Naast de handgeschakelde versnellingsbak konden kopers tegen meerprijs ook kiezen voor een automaat (Q-Tronic genaamd) of een semi-automaat (de Selespeed).

De productie van de Alfa Romeo 159 werd in september 2011 stopgezet. En Alfa Romeo beschikt sindsdien niet meer over een vertegenwoordiger in het segment. Pas in de loop van 2016 komt er met de Giulia een spiritueel vervolg aan de lijn van de Alfa’s 155, 156 en 159.

Alternatieven voor de Alfa Romeo 159

Een doornsnee koper van een Alfa Romeo 159 is niet op zoek naar een doorsnee auto. Hij zoekt een model dat bovengemiddeld goed stuurt en dito prestaties levert. En dan vallen de meest voor de hand liggende alternatieven als een Volkswagen Passat, Mercedes C-Klasse of Opel Insignia af. Daarin wil een Alfist niet levend gezien worden. Maar een BMW 3-Serie? Dat lukt misschien nog net. En daarin is het aanbod op 2dehands.be erg uitgebreid.

Een occasie Alfa Romeo 159 kopen

De 159 heeft, zeker naar Alfa Romeo-normen, geen al te slechte reputatie. Maar we zullen evenmin verkondigen dat hij met Duitse precisie in elkaar was gevezen. Wie het ontwerp van grootmeester Giorgetto Giugiaro op z’n oprit wil parkeren hoeft daarvoor geen nier te verkopen. Het kan al voor € 5.000 en alleen de jongste exemplaren zitten boven het dubbele van dat bedrag. Niet zelden zijn die Alfa’s mooi aangekleed.