Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot 206 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot 206+

Toen de tijd kwam om de Peugeot 205 te vervangen, kreeg de directie van het merk klamme handen. De 205 was immers zo succesvol geweest dat het risico op een spectaculaire verkoopsdaling erg reëel was. Daarom werd besloten de 205 nog in het gamma te houden. Hij werd ‘205 Generation’ gedoopt, het gamma werd vereenvoudigd en hij bleef nog even naast de 206 bestaan.

De 206 was echter een groot succes. En daarom zat Peugeot toen de 207 zich in de coulissen stond op te warmen nog maar eens met hetzelfde probleem. Het deed diezelfde oefening dus gewoon nog eens en zette een + achter de modelnaam.

Net als eerder bij de 205 dunde Peugeot het gamma uit. De drie- en vijfdeurs hatchback bleven. De standaarduitrusting was degelijk voor een instapper in de compacte klasse, maar natuurlijk moest wie op dat vlak het onderste uit de kan wou, moest maar een 207 kopen. Ook het motorenpalet was uitgedund. Wat overbleef was een 1,1l met 60pk en een 1,4l met 75pk. Dieselrijders hadden nog minder keuze. Die kregen altijd een 1.4 HDi met 70pk. Alles werd gecombineerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De auto bleef wel zo lang goed verkopen dat Peugeot zelfs nog eens de moeite deed om hem van een opgefriste smoel (en andere achterlichtjes) te voorzien.

Alternatieven voor de Peugeot 206+

Eén, neen twee alternatieven liggen alvast erg voor de hand. Een Peugeot 207 enerzijds en een Peugeot 206. Het loont overigens de moeite om hoe dan ook eens bij de 206 te gaan kijken. Heel wat mensen hebben immers - niet geheel onterecht - voor het gevoel met een 206 te rijden en het aanbod loopt daardoor door elkaar. Andere kleintjes die je ook kan overwegen zijn een Citroën C2 / C3, een Ford Fiesta, Opel Corsa, Volkswagen Polo…

Een occasie Peugeot 206 Plus kopen

Wil je meer dan € 7.000 uitgeven aan een occasie Peugeot 206 plus, dan zal je op zoek moeten gaan naar een nieuwe auto die ergens over het hoofd is gezien. Wat op 2dehands.be wel blijkt, is een relatief groot benzine-aanbod. Relatief, want met 1 op 3 is er nog steeds een overwicht voor de dieselversies.