Karien Quinten, Bel-Arte
Ongeveer 14 jaar actief op 2dehands
Tienen
Home Karien Quinten, Bel-Arte

120 resultaten voor Karien Quinten, Bel-Arte

Sorteer op
 • WL Filanovic, Mediterraan landschap

  WL Filanovic, Mediterraan landschap

  Olieverfschilderij op schilderskarton van de Kroatische kunstenaar WL Filanovic. Zonnig Mediterraan landschap in zacht coloriet. Onberispelijke staat. Gemonogrammeerd onderaan rechts en bijkomende info op verso (zie foto). Afmetingen van het werk: 30 bij 40 cm. Ingelijst: 45 bij 55 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenaar: FILANOVIC WL  Kroatisch kunstschilder uit Dubrovnik. Ook tekenaar en pastellist. Voorkeur voor zomerse (vaak Mediterrane) landschappen. Werkt in zacht en helder coloriet.

  Ophalen of Verzenden
  € 145,00Karien Quinten, Bel-ArteGisterenTienen
 • J.J. Foulon, marine op paneel

  J.J. Foulon, marine op paneel

  Olieverfschilderij op paneel van J.J. Foulon.  Marine in perfecte staat. Gesigneerd onderaan links. Paneelmaat: 20 bij 26 cm. Ingelijst: 34 bij 40 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenaar: FOULON Jean Jacques J.J.Foulon, Kraainem 1923-1980. kunstschilder van landschappen, bloemen en rivierzichten. leerling van Alfred Delaunois aan de academie van Leuven. Hij exposeerde veel in België, maar ook in Canada en de Verenigde Staten. Werk van deze kunstenaar bevindt zich in vele gerenommeerde kunstverzamelingen.

  Ophalen of Verzenden
  € 115,00Karien Quinten, Bel-ArteGisterenTienen
 • Wim Flanders, expressionistisch landschap

  Wim Flanders, expressionistisch landschap

  Olieverfschilderij op doek van Wim Flanders. Expressionistisch landschapmet gele lucht. Opvallend werk in onberispelijke staat.  Gesigneerd onderaan rechts en gedateerd 1976. Label van de kunstenaar op verso.  Doekmaat: 50 bij 60 cm. Ingelijst: 65 bij 75 cm. Verzending mogelijk.  Over de kunstenaar: FLANDERS Wim (Bron: internet en RKD) Wim Flanders, geboren in Hasselt in 1943. Pseudoniem van Willy Vandepoel. Expressionistisch schilder van het Vlaamse landschap en het boerenleven. Werkt meestal in warme bruintinten of in krachtig rood. Ook restaurateur.

  Ophalen of Verzenden
  € 125,00Karien Quinten, Bel-ArteGisterenTienen
 • Jehan Frison, spiegeleieren

  Jehan Frison, spiegeleieren

  Groot olieverfschilderij op doek van Jehan Frison. Stilleven met spiegeleieren. Perfecte staat. Gesigneerd onderaan links en gedateerd 1937. Doekmaat: 62 bij 102 cm. Ingelijst: 77 bij 117 cm. Te groot voor verzending. Af te halen in Tienen. Uit Arto: FRISON Jehan Jehan Frison, Brussel 1882-1961. Postimpressionistisch schilder, aquarellist, etser en houtsnijder van landschappen, marines, interieurs en stillevens. Opleiding aan de Academie van Sint-Joost-ten-Node en aan de Academie van Brussel. Daar komt hij in contact met August Oleffe die hem sterk beïnvloedt. Reist naar Londen en Parijs. Debuteert rond 1905 op het Salon des Indépendants en neemt deel aan de Driejaarlijkse Salons in Gent en Antwerpen. Zijn werk is vrij impressionistisch, met een overvloedige verfmassa en in fel coloriet. Werkt vooral in de omgeving van Linkebeek. Werk in de Musea van Elsene en Sint-Joost-ten-Node.

  Ophalen
  € 375,00Karien Quinten, Bel-ArteGisterenTienen
 • Fernand De Cock, geanimeerd straatje

  Fernand De Cock, geanimeerd straatje

  Olieverfschilderijtje op paneel van Fernand De Cock. Geanimeerd straatbeeld. mooi werkje in relatief goede staat: het houten paneeltje vertoont hier en daar enkele haarlijntjes. Gesigneerd onderaan rechts. Paneelmaat: 12 bij 12 cm. ingelijst: 17 bij 17 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: DE  COCK  Fernand Fernand De Cock, 1932 Brugge – 1965 Sint-Kruis-Brugge.  Schilder en tekenaar van stads- en strandgezichten.  Autodidact.  Raadgevingen van zijn vader Adolf De Cock.  Schildert aanvankelijk in fel coloriet met breed uitgestreken, dikke verflagen, maar vanaf 1959 wordt zijn palet donkerder en de factuur gladder.  Evolueert naar lyrische abstractie.  Romeprijs in 1955, Godecharleprijs in 1959, JPB in 1960 en ’61, Prijs van Knokke in 1963.  Werk in de verzameling van de Staat.

  Ophalen of Verzenden
  € 85,00Karien Quinten, Bel-ArteEergisterenTienen
 • Guy Demarets, impressionistisch havengezicht

  Guy Demarets, impressionistisch havengezicht

  Impressionistisch havengezicht in olieverf op doek van Guy Demarets. Schitterend werk in perfecte staat. Zacht van kleur, dik in de verf. Gesigneerd onderaan rechts en gedateerd 1984. Doekmaat: 60 bij 75 cm. Ingelijst: 85 bij 100 cm. Af te halen in Tienen. Uit Piron: DEMARETS  Guy  Sint-Jans-Molenbeek 1828. Schilder. Opleiding aan de Academie van Brugge o.l.v. Jules Fonteyne, Lionel Poupaert en Luc Dejagher. Voorkeur voor marines en landschappen. Impressionistische toets. Werkzaam te Oostende. Vermeld in het Lexicon van West-Vlaamse Beeldende Kunstenaars V.

  Ophalen
  € 295,00Karien Quinten, Bel-ArteEergisterenTienen
 • Leonard De Buck, de roze bloesem

  Leonard De Buck, de roze bloesem

  Olieverfschilderij op paneel van Leonard De Buck. Kleurrijk werk in goede staat.  Dik in de verf. Gesigneerd rechts bovenaan. Paneelmaat: 27 bij 30 cm. Ingelijst: 40 bij 43 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto en Piron: DE BUCK Leonard  1874-1954. Schilder, tekenaar en aquarellist  van stillevens en landschappen. Was werkzaam te Gent.  Neemt deel aan de Exposition Générale des Beaux-Arts te Brussel in 1907, aan de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1910, aan een groepstentoonstelling met de kring “Doe zo voort” in Brussel in 1918 en op het Salon Triennal D’ Anvers in 1920.

  Ophalen of Verzenden
  € 115,00Karien Quinten, Bel-ArteEergisterenTienen
 • Louis De Saeger, verpozing na de oogst

  Louis De Saeger, verpozing na de oogst

  Olieverfschilderijtje op paneel van Louis De Saeger. Rustende familie na de oogst. Kleurrijk werkje in perfecte staat. Gesigneerd onderaan links. Paneelmaat: 18 bij 24 cm. Ingelijst: 30 bij 36 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: DE SAEGER Louis Dendermonde 1908. Schilder van Scheldelandschappen, dorps- en  stadsgezichten. Brengt zijn jeugd door in Vlassenbroek. Leerling van Pieter Gorus, J. Maes en F. Gogo en leerling aan de Academie van Gent bij O. Coddron, en A. Cuyper. Schildert met J. Maes aan de Scheldeboorden. Schildert in Vlassenbroek, in Gent, in de regio van Afsnee en Beernem.

  Ophalen of Verzenden
  € 85,00Karien Quinten, Bel-ArteEergisterenTienen
 • Dick De Gryse, Hof Ter Proosdij

  Dick De Gryse, Hof Ter Proosdij

  Olieverfschilderij op paneel van de Kortrijkse kunstenaar Dick De Gryse. Kleurrijk werk, postimpressionistische stijl. Op verso een certificaat met anduiding van de locatie, nl. Hof Ter Proosdij in Lotenhulle. Gesigneerd onderaan links en gedateerd 1989.  Paneelmaat: 40 bij 50 cm. Ingelijst: 57 bij 67 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: DE GRYSE Dick Kortrijk 1942. Postexpressionistisch schilder, tekenaar en etser van de natuur. Opleiding aan de Academie van Kortrijk. Heeft in Frankrijk contacten met P. Picasso en werkt in de VS samen met J. Cox.

  Ophalen of Verzenden
  € 195,00Karien Quinten, Bel-ArteEergisterenTienen
 • Roland De Winter, zittende dame

  Roland De Winter, zittende dame

  Olieverfschilderij op paneel van Roland De Winter. Mooi, kleurrijk werk in onberispelijke staat. Voorstelling van een zittende dame. Gesigneerd onderaan links en gedateerd 1993. Paneelmaat: 30 bij 40 cm. Ingelijst: 47 bij 57 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: DE WINTER Roland Wetteren 1948. Graficus en tekenaar van landschappen, planten en anekdotische taferelen. Graveur en beeldhouwer. Opleiding en leraar aan Sint-Lucas Gent. Schildert energieke en poëtische landschappen van Oost-Vlaanderen, naakten en stillevens. Auteur van het standbeeld van Koning Boudewijn in Aalst.

  Ophalen of Verzenden
  € 225,00Karien Quinten, Bel-ArteEergisterenTienen
 • Henri Dethier, met de tram van Verviers naar Eupen

  Henri Dethier, met de tram van Verviers naar Eupen

  Olieverfschilderij op doek van Henri Dethier. Voorstelling van de tram van Verviers naar Eupen. Schitterend werk in onberispelijke staat. Gesigneerd onderaan rechts. Doekmaat: 50 bij 80 cm. Ingelijst: 66 bij 96 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenaar: DETHIER Henri  Schaarbeek 1939-2009. Schilder van transportmiddelen, spoorwegen en treinen. Publiciteitstekenaar. Als kind had hij veel met treinen en trams gerreisd; deze werden dan ook zijn geliefkoosde objecten om te schilderen. Hij schildert met oog voor elk detail. Hij volgde een opleiding schilderen en grafische kunsten aan de Academie van Brussel. Zijn werken geven vaak een melancholische sfeer weer, neigen soms naar surrealisme en tonen verwantschap met de École du Borinage.(Bron: Arto en website Amelotomb)

  Ophalen of Verzenden
  € 495,00Karien Quinten, Bel-Arte12 jun. '19Tienen
 • Jos Dufour, winterlandschapje

  Jos Dufour, winterlandschapje

  Olieverfschilderij op paneel van Jos Dufour. Mooi klassiek winterlandschap in onberispelijke staat. Gesigneerd onderaan links. Paneelmaat: 19 bij 24 cm. Ingelijst: 33 bij 38 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: DUFOUR Jos Jos Dufour, Leuven 1896-1976. Schilder en pastellist van landschappen, marines, havengezichten, stillevens en portretten. Opleiding aan de Academie van Leuven bij L. Bosmans , E. Faut, J. Hodru en O. Dierickx. Leerling van A. Delaunois. Vestigt zich na WO I voor korte tijd in Sint-Martens-Latem en komt er onder de indruk van de mystieke sfeer en de expressionistische vormentaal. Evolueert rond 1960 naar het surrealisme en de fantastiek en sluit zich aan bij het Internationaal Centrum voor Fantasmagorie.

  Ophalen of Verzenden
  € 115,00Karien Quinten, Bel-Arte12 jun. '19Tienen
 • Edmond De meulenaere, dorpsgezicht

  Edmond De meulenaere, dorpsgezicht

  Olieverfschilderij op paneel van Edmond De Meulenaere. Impressionistisch dorpsgezicht. Onberispelijke staat. Gesigneerd onderaan rechts. Paneelmaat: 46 bij 56 cm. Ingelijst: 54 bij 64 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: Edmond DEMEULENAERE Koekelberg 1884 - 1963. Postimpressionistisch schilder, tekenaar, lithograaf en etser van landschappen. Schildert het landschap in de omgeving van Ukkel en aan onze kust. Werkt met een korte, nerveuze toets. Tekent tijdens WO I aan het front in een realistische stijl. Neemt in 1916 deel aan het Salon des Armées in Parijs en van de Belgische Standaard in De Panne. Publiceert in 1924 een lithografisch oorlogsalbum. Oorlogstekeningen in het bezit van de gemeente Ukkel.

  Ophalen of Verzenden
  € 150,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Ivo De Backer, abstracte stad 3

  Ivo De Backer, abstracte stad 3

  Olieverfschilderijtje op paneel van Ivo De Backer. geabstraheerd stadsgezicht in felle kleuren. Intrigerend werkje in perfecte staat. Gesigneerd onderaan rechts. Paneelmaat: 15 bij 15 cm. Ingelijst: 26 bij 26 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenaar: DE BACKER Ivo Berlare 1929 (2/5/1929). Schilder, aquarellist en tekenaar. Opleiding aan Sint-Lucas te Gent. Ivo de Backer is een gevoelsmens : zijn schilderijen en tekeningen zijn persoonlijke impressies van een dromerige en romantische ziel. Ivo De Backer groeit op aan de boorden van de Schelde en schildert een groot aantal landschappen waaruit zijn liefde voor de natuur en de Scheldestroom duidelijk blijkt. Hij werkt in heldere kleuren. Evolueert naar abstractie. Stelt een aantal keer tentoon in Berlare en omgeving. Werk aangekocht door de gemeente Berlare.

  Ophalen of Verzenden
  € 75,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Ivo De Backer, abstracte stad 2

  Ivo De Backer, abstracte stad 2

  Olieverfschilderijtje op paneel van Ivo De Backer. geabstraheerd stadsgezicht in felle kleuren. Intrigerend werkje in perfecte staat. Gesigneerd onderaan rechts. Paneelmaat: 15 bij 15 cm. Ingelijst: 26 bij 26 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenaar: DE BACKER Ivo Berlare 1929 (2/5/1929). Schilder, aquarellist en tekenaar. Opleiding aan Sint-Lucas te Gent. Ivo de Backer is een gevoelsmens : zijn schilderijen en tekeningen zijn persoonlijke impressies van een dromerige en romantische ziel. Ivo De Backer groeit op aan de boorden van de Schelde en schildert een groot aantal landschappen waaruit zijn liefde voor de natuur en de Scheldestroom duidelijk blijkt. Hij werkt in heldere kleuren. Evolueert naar abstractie. Stelt een aantal keer tentoon in Berlare en omgeving. Werk aangekocht door de gemeente Berlare.

  Ophalen of Verzenden
  € 75,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Ivo De Backer, abstracte stad 1

  Ivo De Backer, abstracte stad 1

  Olieverfschilderijtje op paneel van Ivo De Backer. geabstraheerd stadsgezicht in felle kleuren. Intrigerend werkje in perfecte staat. Gesigneerd onderaan rechts. Paneelmaat: 15 bij 15 cm. Ingelijst: 26 bij 26 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenaar: DE BACKER Ivo Berlare 1929 (2/5/1929). Schilder, aquarellist en tekenaar. Opleiding aan Sint-Lucas te Gent. Ivo de Backer is een gevoelsmens : zijn schilderijen en tekeningen zijn persoonlijke impressies van een dromerige en romantische ziel. Ivo De Backer groeit op aan de boorden van de Schelde en schildert een groot aantal landschappen waaruit zijn liefde voor de natuur en de Scheldestroom duidelijk blijkt. Hij werkt in heldere kleuren. Evolueert naar abstractie. Stelt een aantal keer tentoon in Berlare en omgeving. Werk aangekocht door de gemeente Berlare.

  Ophalen of Verzenden
  € 75,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Ivo De Backer, abstracte compositie met figuur

  Ivo De Backer, abstracte compositie met figuur

  Olieverfschilderijtje op paneel van Ivo De Backer. Abstract werk met figuur. Intrigerend werkje in perfecte staat. Gesigneerd onderaan rechts. Paneelmaat: 15 bij 15 cm. Ingelijst: 26 bij 26 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenaar: DE BACKER Ivo Berlare 1929 (2/5/1929). Schilder, aquarellist en tekenaar. Opleiding aan Sint-Lucas te Gent. Ivo de Backer is een gevoelsmens : zijn schilderijen en tekeningen zijn persoonlijke impressies van een dromerige en romantische ziel. Ivo De Backer groeit op aan de boorden van de Schelde en schildert een groot aantal landschappen waaruit zijn liefde voor de natuur en de Scheldestroom duidelijk blijkt. Hij werkt in heldere kleuren. Evolueert naar abstractie. Stelt een aantal keer tentoon in Berlare en omgeving. Werk aangekocht door de gemeente Berlare.

  Ophalen of Verzenden
  € 75,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Lucien Dasselborne, geanimeerd straatbeeld

  Lucien Dasselborne, geanimeerd straatbeeld

  Olieverfschilderij op paneel van Lucien Dasselborne. Geanimeerd straatgezicht. Mooi werk in onberispelijke staat. Dik in de verf. Gesigneerd onderaan links. Paneelmaat: 38 bij 46 cm. Ingelijst (mooie, oude ornamentenlijst): 54 bij 62 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: DASSELBORNE Lucien Pseudoniem DAVRIL. Rouveroy 1973-Doornik1962.  Postimpressionistisch schilder en etser van landschappen, stadsgezichten, bloemen en figuren.  Jurist.  Werkt aanvankelijk als autodidact.  Verblijft lange tijd in Parijs en volgt er schilderlessen.  Werk in het Museum van Doornik.

  Ophalen of Verzenden
  € 295,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Edmond Defroyennes, gemengd boeket

  Edmond Defroyennes, gemengd boeket

  Olieverfschilderij op doek van Edmond Defroyennes. Gemengd, kleurrijk boeket. Schilderij in onberipelijke staat. Gesigneerd onderaan rechts. Doekmaat: 60 bij 75 cm. Ingelijst: 85 bij 101 cm. Af te halen in Tienen. Uit Arto: DEFROYENNES Edmond Kain 1896 – Basècles 1977. Schilder en aquarellist van landschappen rond Doornik en in de Ardennen, van stillevens en van composities met bloemen. Hanteert een optimistisch kleurenpalet.

  Ophalen
  € 225,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Gaby Cleuren, abstracte compositie

  Gaby Cleuren, abstracte compositie

  Olieverfschilderij op papier van Gaby Cleuren. Mooi, groot werk in onberispelijke staat. Kleurrijke compositie in Cobrastijl. Gesigneerd onderaan links. Afmetingen van het werk: 73 bij 109 cm. Ingelijst: 90 bij 126 cm. Te groot voor verzending. Af te halen in Tienen. Over de kunstenares: CLEUREN Gaby Kleine-Spouwen 1942. Gaby Cleuren reconstrueert haar belevenissen, dromen en herinneringen in een persoonlijke beeldentaal, waarbij ze slechts delen van de werkelijkheid gebruikt. Fragmenten worden soms samengesmolten. De kleur is vaak psychisch geladen. Elk beeld is autobiografisch, als het ware een deel van haar dagboek. Een deel van haar werk is uitgevoerd naar model. Fragmenten worden verschoven, uit elkaar getrokken en zo ontstaat een nieuwe werkelijkheid, bedoeld om de innerlijke gesteldheid, ritme en sfeer van het onbewuste over te brengen. Het is de werkelijkheid van de kunstenares. Gaby Cleuren studeerde Noorse kunst en muziek aan de universiteit te Oslo. Volgde tekenen en schilderen aan de Academie te Hasselt en daarna te Sint-Niklaas. Ze werkte vooral in haar atelier in Sint-Niklaas en nam enkel deel aan groepstentoonstellingen.

  Ophalen
  € 185,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Jean Roch Collon, vaas met rozen

  Jean Roch Collon, vaas met rozen

  Olieverfschilderij op paneel van Jean Roch Collon. Vaas met rozen. Mooi werk in onberispelijke staat. Gesigneerd onderaan rechts en gedateerd 1951. Paneelmaat: 30 bij 40 cm. Ingelijst: 49 bij 59 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: COLLON Jean Roch Waver 1894 – 1951. Schilder van landschappen, figuren, naakten en mythologische onderwerpen. Graficus. Opleiding aan de Academie van Leuven (O. Dierickx). Komt vanaf circa 1924 onder de invloed van de idealistische beweging en creëert dan symbolisch werk. Schildert ook kruiswegen, onder meer voor de Sint-Hendrikkerk van Sint-Lambrechts-Woluwe (1925).

  Ophalen of Verzenden
  € 175,00Karien Quinten, Bel-Arte11 jun. '19Tienen
 • Willem Battaille, molen in Heist-op-den-Berg

  Willem Battaille, molen in Heist-op-den-Berg

  Olieverfschilderij op massief paneel van Willem Battaille.  Landschap met molen. Op verso een etiket met aanduiding van de licatie: molen in Heist-op-den-Berg. Mooi werk in onberispelijke staat. Gesigneerd onderaan rechts. Paneelmaat: 30 bij 40 cm. Ingelijst: 44 bij 54 cm. Verzending mogelijk.  Uit Arto: BATTAILLE Willem Willem Battaille, Brussel 1867-Schaarbeek 1933. Postimpressionistisch schilder en lithograaf van landschappen,marines en figuren. Leerling aan de Academie van Sint-Jans-Molenbeek. Leraar aan de Nijverheidsschool te Schaarbeek. Werkt voor 1914 vaak in Mol en is er betrokken bij de organisatie van de Internationale Kunsttentoonstelling van 1907. Werk in het Museum van Mol (JSM).

  Ophalen of Verzenden
  € 295,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen
 • Ernest Betigny, fuiken in de rivier

  Ernest Betigny, fuiken in de rivier

  Olieverfschilderij op doek van Ernest Betigny. Rivierlandschap met fuiken. Schilderij in zeer goede staat. Gesigneerd onderaan rechts. Doekmaat: 50 bij 60 cm. Nieuw ingelijst: 65 bij 75 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: BETIGNY Ernest Ernest BETIGNY , Schaarbeek 1873 - Brussel 1960. Schilder van interieurs, stillevens en portretten, maar vooral van landschappen. Studies aan de Academies van Brussel en Schaarbeek. Vervolmaakt zich bij L. Herreman en E. Blanc-Garin. Verblijft tot 1947 in Grimbergen. Schildert poëtische, rustieke landschappen en de intimiteit van de interieurs van oude hoeves. Het schilderachtige landschap van Grimbergen bekleedt een voorname plaats in zijn oeuvre. Belangrijke verzameling in het bezit van de Gemeente Grimbergen.

  Ophalen of Verzenden
  € 185,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen
 • Jill Benjamin, een zomers terras

  Jill Benjamin, een zomers terras

  Schilderij in gouacheverf op papier van Jill Benjamin. Mooi werk in levendig coloriet. Onberispelijke staat. Gesigneerd onderaan rechts. Afmetingen van het werk: 24 bij 35 cm. Ingelijst: 37 bij 49 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenares: BENJAMIN Jill Geboren in New York in 1924 en overleden in Parijs in 2017. Schilderes, aquarelliste en tekenares, en etser. Maakte ook muurschilderingen en bekwaamde zich in de techniek van de droge-naald-ets.Na haar huwelijk in 1955 verhuisde ze naar Ohio waar ze veelvuldig exposeerde met succes. In de jaren ’70 verhuisde ze naar Frankrijk en vestigde zich in Parijs. Er volgde een reeks exposities in Frankrijk en in België, maar ook in Japan.Haar stijl wordt omschreven als romantisch figuratief, dromerig en evocatief.

  Ophalen of Verzenden
  € 135,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen
 • Paul Béat, romantische bloemencompositie

  Paul Béat, romantische bloemencompositie

  Olieverfschilderij op doek van de Franse kunstschilder Paul Béat. Schitterend werk in onberispelijke staat. Wit-roze bloemencompositie met romantisch-poëtische uitstraling. Dik in de verf. Gesigneerd onderaan rechts. Doekmaat: 50 bij 60 cm. Ingelijst: 68 bij 78 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenaar: BÉAT Paul 1874-1954. Frans schilder, tekenaar en aquarellist. Vader van kunstschilder Robert Béat. Opleiding aan de Academie van Lille. Huwt met zijn medestudente Madeleine Chauleur, aquarelliste en beeldhouwster. Paul Béat ontwerpt na zijn studies aan de Academie te Lille ook toneeldecors. Werkt als decorateur en schildert fresco’s in diverse kerken. Zijn schilderijen ademen optimisme en levensvreugde, en vertonen invloeden uit het impressionisme. Hij schildert steeds met liefde voor de natuur, aandacht voor het vergankelijke en hecht veel belang aan kleurenharmonie. Is ook een tijd werkzaam In Bretagne, in de Vogezen, in België (Brugge en Kortrijk) en in Nederland.Exposeert jaarlijks op het Salon des Artistes Lillois. (Info: Galérie Kerkamak)

  Ophalen of Verzenden
  € 295,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen
 • Walter Bossaerts, in Brussel

  Walter Bossaerts, in Brussel

  Olieverfschilderij op doek van Walter Bossaerts. Geanimeerd stadsgezicht te Brussel, meerbepaald de Rue du Saint Esprit. Mooi werk in perfecte staat. Gesigneerd onderaan rechts. Doekmaat: 55 bij 65 cm. Nieuw ingelijst. Totale grootte: 68 bij 78 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: BOSSAERTS Walter Walter Bossaerts, Schaarbeek 1908-2001. Schilder, aquarellist en tekenaar van Ardense landschappen en stillevens. Illustrator. Kreeg raadgevingen van Charles Counhaye en Marie Howet, maar is voornamelijk autodidact. Debuteert expressionistisch en evolueert naar nieuwe figuratie met neiging naar de fantastiek.

  Ophalen of Verzenden
  € 220,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen
 • Caty Barceló, de bloementuil

  Caty Barceló, de bloementuil

  Olieverfschilderij op paneel van Caty Barceló. Pasteus uitgevoerd werk met zachtblauwe bloemencompositie. Onberispelijke staat. Gesigneerd onderaan rechts. Paneelmaat: 60 bij 60 cm. Ingelijst: 72 bij 72 cm. Verzending mogelijk. Over de kunstenares: Caty Barceló is een Spaanse kunstenares, woonachtig en werkzaam in Palma De Mallorca. Ze maakt pasteuze werken, vaak met een thema van bloemen, groenten, fruit, … maar ook strandgezichten en visserstaferelen. Ze werkt steeds met een beheerst kleurenpalet, soms zelfs volledig monochroom.

  Ophalen of Verzenden
  € 125,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen
 • Staf Beerten, kleurrijk landschapje

  Staf Beerten, kleurrijk landschapje

  Olieverfschilderijtje op paneel van Staf Beerten. Pasteus uitgevoerd, kleurrijk landschapje; neigt naar abstractie. Mooi werkje in onberispelijke staat. Gesigneerd onderaan rechts.  Paneelmaat: 13 bij 18 cm.  Ingelijst (lichte schade aan de inlijsting): 28 bij 33 cm. Verzending mogelijk. Uit Arto: BEERTEN Staf Beverlo 1930. Post-expressionistisch schilder van Kempische landschappen, volkse taferelen en portretten. Leerling aan de Antwerpse Academie en het NHISKA. Momenteel is Staf een ietwat andere weg ingeslagen, en schildert hij in een naïeve en tegelijk expressionistische, zeer eigen stijl, figuren. Uit Hemotech/Belisch: Beerten Staf, (geboren te Beverlo op 08-06-1930) aangemoedigd door Broeder Max en Ludo Laagland volgde hij een 4-jarige opleiding aan de academie en hoger instituut voor schone kunsten in Antwerpen. ondernam studiereizen met Ludo Laagland naar Joegoslavië, Bulgarije, Griekenland, Turkije,Spanje en Frankrijk. Hij was medestichter van kunstkring Beringen in 1951. Nam deel aan meer dan 100 individuele tentoonstellingen (zie boek Staf Beerten), en evenveel groepstentoonstellingen o.a. Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Den Haag, Hasselt, enz. Werken van hem, samen met een 12-tal werken van broeder Max waren eind 2005, begin 2006 te zien Het Loo te Tessenderlo. Nam regelmatig deel aan de tentoonstellingen in de Sint-Aldegondiskerk te as, o.a. "de vrouw in de kunst", "dieren in de kunst", "het portret","20 kunstenaars uit Limburg". Was een 6-tal jaar leraar aan de school voor schone kunsten in Neerpelt, en enkele jaren in het casino Beringen en Heusden (nu academie).

  Ophalen of Verzenden
  € 150,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen
 • Staf Beerten, Nikita en haar zus

  Staf Beerten, Nikita en haar zus

  Prachtig werkje uit de recentste periode van Staf Beerten. Acryl op paneel. Sterk werk in een krachtige stijl die balanceert tussen expressionisme en naïeve kunst. Uitvoering in zijn zeer eigen techniek. Titel: Nikita en haar zus Gesigneerd onderaan links. Afmetingen: 25 bij 30 cm. Verzending mogelijk.  Op de rugzijde zit een echtheidscertificaat met de titel van het werk, de afmetingen en de naam van de kunstenaar.  Info uit Arto: Beerten Staf, Beverlo 1930 Post-expressionistisch schilder van kempische landschappen, volkse taferelen en portretten. Leerling aan de Antwerpse Academie en het NHISKA. Momenteel is Staf een ietwat andere weg ingeslagen, en schildert hij in een naïeve en tegelijk expressionistische, zeer eigen stijl, figuren. uit Hemotech: Beerten Staf, (geboren te Beverlo op 08-06-1930) aangemoedigd door Broeder Max en Ludo Laagland volgde hij een 4-jarige opleiding aan de academie en hoger instituut voor schone kunsten in Antwerpen. ondernam studiereizen met Ludo Laagland naar Joegoslavië, Bulgarije, Griekenland, Turkije,Spanje en Frankrijk. Hij was medestichter van kunstkring Beringen in 1951. Nam deel aan meer dan 100 individuele tentoonstellingen (zie boek Staf Beerten), en evenveel groepstentoonstellingen o.a. Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Den Haag, Hasselt, enz. Werken van hem, samen met een 12-tal werken van broeder Max waren eind 2005, begin 2006 te zien Het Loo te Tessenderlo. Nam regelmatig deel aan de tentoonstellingen in de Sint-Aldegondiskerk te as, o.a. "de vrouw in de kunst", "dieren in de kunst", "het portret","20 kunstenaars uit Limburg". Was een 6-tal jaar leraar aan de school voor schone kunsten in Neerpelt, en enkele jaren in het casino Beringen en Heusden (nu academie).

  Ophalen of Verzenden
  € 295,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen
 • Staf Beerten, drie broers

  Staf Beerten, drie broers

  Prachtig werkje uit de recentste periode van Staf Beerten. Acryl op paneel. Sterk werk in een krachtige stijl die balanceert tussen expressionisme en naïeve kunst. Uitvoering in zijn zeer eigen techniek. Titel: Drie broers Gesigneerd midden links. Afmetingen: 25 bij 30 cm. Verzending mogelijk. Op de rugzijde zit een echtheidscertificaat met de titel van het werk, de afmetingen en de naam van de kunstenaar.  Info uit Arto: Beerten Staf, Beverlo 1930 Post-expressionistisch schilder van kempische landschappen, volkse taferelen en portretten. Leerling aan de Antwerpse Academie en het NHISKA. Momenteel is Staf een ietwat andere weg ingeslagen, en schildert hij in een naïeve en tegelijk expressionistische, zeer eigen stijl, figuren. uit Hemotech: Beerten Staf, (geboren te Beverlo op 08-06-1930) aangemoedigd door Broeder Max en Ludo Laagland volgde hij een 4-jarige opleiding aan de academie en hoger instituut voor schone kunsten in Antwerpen. ondernam studiereizen met Ludo Laagland naar Joegoslavië, Bulgarije, Griekenland, Turkije,Spanje en Frankrijk. Hij was medestichter van kunstkring Beringen in 1951. Nam deel aan meer dan 100 individuele tentoonstellingen (zie boek Staf Beerten), en evenveel groepstentoonstellingen o.a. Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Den Haag, Hasselt, enz. Werken van hem, samen met een 12-tal werken van broeder Max waren eind 2005, begin 2006 te zien Het Loo te Tessenderlo. Nam regelmatig deel aan de tentoonstellingen in de Sint-Aldegondiskerk te as, o.a. "de vrouw in de kunst", "dieren in de kunst", "het portret","20 kunstenaars uit Limburg". Was een 6-tal jaar leraar aan de school voor schone kunsten in Neerpelt, en enkele jaren in het casino Beringen en Heusden (nu academie).

  Ophalen of Verzenden
  € 295,00Karien Quinten, Bel-Arte10 jun. '19Tienen