Een dashcam dual heeft verschillende voordelen. Ten eerste biedt het extra veiligheid, omdat je zowel voor als achter opneemt. Dit is handig in het geval van een ongeval, aangezien je bewijs hebt van wat er is gebeurd. Daarnaast kan een dual dashcam ook helpen bij het voorkomen van verkeersmisdrijven, aangezien andere bestuurders zich misschien beter zullen gedragen als ze weten dat ze gefilmd worden.
De installatie van een dashcam dual is meestal vrij eenvoudig. Begin met het plaatsen van de voorste camera op de voorruit, ideaal boven de achteruitkijkspiegel. Zorg ervoor dat de camera niet het gezichtsveld van de bestuurder blokkeert. Daarna monteer je de achtercamera op de achterruit, meestal in het midden. Sluit beide camera's aan op de stroomadapter van je auto en controleer of alles goed werkt voordat je op pad gaat.
Als je een dashcam dual zoekt, zijn er verschillende functies waar je op moet letten. Zoek naar modellen met hoge resolutie beelden voor duidelijkere opnames, nocturne modus voor opname in het donker, en een brede kijkhoek voor een groter gezichtsveld. Ook is het handig als de dashcam beschikt over GPS-tracking, zodat je ook je snelheid en locatie kunt bijhouden tijdens het rijden.
De opslagcapaciteit van een dashcam dual hangt af van het type en de grootte van de SD-kaart die je gebruikt. Meestal kun je met een goede SD-kaart tussen de 64 GB en 256 GB veel beelden opslaan. Dashcams hebben vaak een looprecordfunctie, wat betekent dat als de opslag vol is, de oudste beelden automatisch worden overschreven. Dit zorgt ervoor dat je altijd de meest recente beelden beschikbaar hebt.
Ja, je kunt een dashcam dual ook voor andere doeleinden gebruiken. Naast het opnemen van ritten, kunnen de beelden ook nuttig zijn bij het documenteren van bijzondere gebeurtenissen zoals roadtrips, evenementen of zelfs als je onderweg iets wilt vastleggen. Sommige mensen gebruiken het ook voor beveiligingsdoeleinden, door de camera's in en rondom hun voertuig te plaatsen om te zien wat er rondom gebeurt.