Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

binnenband in Zakelijke goederen

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Een binnenband is vaak eenvoudiger te installeren dan een tubeless systeem, en je hebt minder speciale tools nodig. Ze zijn ook meestal goedkoper en gemakkelijker te vervangen in geval van een lek. Tubeless systemen bieden wel voordelen zoals minder kans op lekke banden en een betere grip, maar ze vereisen meer kennis en onderhoud.
Om de levensduur van een binnenband te verlengen, is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren en de band niet te onderbreken of overbelasten. Zorg ervoor dat je de binnenband op een droge en koele plek opslaat wanneer je deze niet gebruikt. Daarnaast is het goed om je banden na elke rit te inspecteren op eventuele schade of slijtage.
Veel binnenbanden zijn gemaakt van rubber of maar ook van maar relatief nieuwere materialen zoals TPU (thermoplastisch polyurethaan), wat lichter en sterker kan zijn. Rubber biedt een goede schokabsorptie terwijl TPU voordelen zoals minder kwetsbaarheid voor scheuren en een langere levensduur heeft.
Ja, een binnenband kan meestal worden gerepareerd wanneer deze een klein gat of een lek heeft. Je kunt een reparatiekit gebruiken die meestal een patch en lijm bevat. Begin met het vinden van het gat, vervolgens reinig je het gebied rondom het lek, breng lijm aan, bevestig de patch en druk goed aan. Laat het even drogen voordat je de band weer op de fiets plaatst.
De juiste maat voor een binnenband kies je op basis van de maat van de buitenband. Kijk goed naar de nummers op de buitenband, deze geven de diameter en breedte aan. Zorg ervoor dat de binnenband overeenkomt met deze specificaties. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het type fiets dat je hebt, want verschillende fietsen hebben verschillende maatvoering.