Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is een kano?

Een kanois een boot die laag op het water ligt. Een kano wordt via peddels met armspierkracht voortbewogen terwijl de vaarder in de vaarrichting kijkt. Goed voor uren peddel- plezier (en strakke bicepsen!).

Welke kano kies ik best?

Er zijn verschillende types kano's:
Een canadese of een open kano was oorspronkelijk een indianenboot gemaakt van een uitgeholde boomstam. Ook een moderne kano is bovenaan open, je zit op een bankje en je peddelt met een steekpeddel.
Een kajak was oorspronkelijk een een¨per¨soons¨vaar¨tuig¨ dat de Es¨ki¨moís gebruikten voor de vis¨vangst. Een kajak is bovenaan gesloten, je zit met je benen naar voor in een kuip en je beweegt de kajak met een dubbelbladspeddel: ÈÈn roeispaan met aan elk uiteinde een peddel.
Om te raften op onstuimige stromen heb je een stevige wildwaterkano of een opblaasbare rubberboot nodig.
Een zeekano of een zeekajak is een toerkajak voor tochten op zee of op meren en rivieren.

Wat is het verschil tussen een kano en een roeiboot?

HÈt grote verschil tussen een kano en een roeiboot is dat de roeispanen of riemen van een roeiboot een vast draaipunt hebben in de boot. In een roeiboot kijk je ook tegen de vaarrichting in.

Waar mag ik varen met mijn kano of kajak (kayak)?

In België mag je op de meeste 'bevaarbare' binnenwateren varen met een kajak of een kano mits je netjes voorrang verleent aan de scheepvaart. Er zijn een paar uitzonderingen: in sluizen, op de Beneden-Schelde en op enkele kanalen mag je niet komen met een kano. Check de site van de Vlaamse Kano en Kajak Federatie voor de volledige reglementering.

Waar vind ik een tweedehands kano?

Je kan een kano of een kajak op verschillende plaatsen huren. Ben je een fervente kanofan en wil je graag een eigen bootje? Kijk dan zeker ook op 2dehands in de categorie Kano. Daar vind je heel wat kanozoekertjes voor ÈÈn, twee of drie personen.