HomeTuin en Terras Schuttingen 2.869 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Schuttingen

.

Informatie

Schuttingen te koop voor vele toepassingen

Schuttingen hebben veel voordelen en zijn breed inzetbaar. Ze schermen je tuin af, je bakent er zo een hoek mee af voor je huisdier of je beveiligt er je terrein mee. Een schutting draagt bij tot de sfeercreatie rondom je huis. Ze komen daarom in alle maten en vormen. Een hekwerk, een poort, een tuinscherm of een tuinhek van minder dan een meter tot twee meter of meer: er is keuze te over. Vooraleer je een scherm kiest, informeer je best wel bij de gemeente wat de maximale hoogte is die je schutting mag hebben. Zo vermijd je later onaangename verrassingen.

Tuinschermen uit verschillende materialen

Naast de maat en de vorm, heb je ook keuze uit verschillende materialen: aluminium, hout, ijzer en kunststof zijn maar een greep uit de mogelijkheden. Zo geeft een houten schutting een warme sfeer aan je tuin en houdt een composiet schutting het modern en lekker strak. Verder kan je ervoor kiezen om je omheining zelf te plaatsen of om een beroep te doen op een vakman. Vraag in dit laatste geval enkele offertes aan omdat het plaatsen van een schutting soms kostelijk kan zijn. Maar er bestaan schuttingen voor elk budget, dus… inbeelden, uitwerken en realiseren maar!

Waar kan ik een afsluiting voor mijn tuin kopen?

Je vindt verschillende soorten tuinafsluiting in doe-het-zelf- en andere speciaalzaken, maar ook online is er heel wat keuze, zowel nieuw als tweedehands.

Wat is beter: een houten afsluiting of een betonnen afsluiting?

Een houten afsluiting ziet er over het algemeen beter uit en gaat lang mee. Bij een betonnen afsluiting is er geen gevaar op verrotting en dit past meestal goed bij een moderne woning.

Waar moet ik op letten als ik een hek koop?

Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste hoogte en breedte kiest, maar ook het materiaal is belangrijk: een hek in aluminium vereist weinig onderhoud, terwijl een houten hek af en toe een nieuw laagje verf of vernis nodig heeft.

Hoe moet je een houten schutting onderhouden?

Het wordt aangeraden om je schutting een keer per jaar na te kijken op houtrot, losse nagels en schade door insecten. Je dient ook te controleren dat de palen overal stevig in de grond staan. Om schimmel te voorkomen, kun je de schutting schrobben met water en een schoonmaakmiddel of schoonmaken met een hogedrukreiniger.

Waar kan ik een houten poort kopen?

Voor een houten poort kun je terecht in een doe-het-zelfzaak of andere speciaalzaak. Online vind je ook heel wat tweedehands poorten tegen een goede prijs.