Home

Tuin en Terras Grasmaaiers 2.144 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

Een grasmaaier kopen voor een goed onderhouden gazon

Een grasmaaier is een must om je gazon te onderhouden. Maar welke grasmaaier moet je kiezen? De keuze is zo groot dat je niet overhaast te werk moet gaan. Afhankelijk van je budget ga je op zoek naar een nieuwe of een tweedehands grasmaaier. Vervolgens maak je uit of je een handgrasmaaier, een benzinegrasmaaier, een elektrische grasmaaier of een accugrasmaaier wil kopen. Elk model heeft zo zijn voordelen en optimale gebruiksomstandigheden. Maak dus eerst een goede analyse van jouw situatie alvorens een grasmaaiermodel te kiezen.

Van handgrasmaaier tot benzinegrasmaaier: elk model zijn gazon

Een handgrasmaaier verbruikt geen benzine of elektriciteit en is gemakkelijk hanteerbaar in kleine tuinen. Een benzinegrasmaaier kan grotere percelen aan en is geschikt voor relatief dik en hoog gras. Hij maakt wel veel lawaai en je moet er de benzine- en onderhoudskosten bijrekenen. Een elektrische grasmaaier is dan weer zo goed als geluidloos. Hij is lichter en goedkoper in aanschaf. Je moet wel steeds een stopcontact in de buurt hebben en op de kabel letten. Als je een accugrasmaaier wil kopen, dan ga je voor een kabelloze grasmaaier met een oplaadbare accu die bijna geluidloos is. Je bent wel afhankelijk van de accuduur, waardoor deze grasmaaiers meer geschikt zijn voor kleinere tuinen. Aan jou de keuze!

Wat is de goedkoopste grasmaaier?

Een grasmaaier van Flymo is erg goedkoop in vergelijking met veel andere merken. Als je een bepaald budget voor ogen hebt, kun je ook een tweedehands grasmaaier kopen: deze kosten vaak een fractie van de originele aankoopprijs.

Wanneer moet ik een grasmaaier kopen?

Omdat de meeste mensen een grasmaaier kopen in de lente of in de zomer, kun je soms een grasmaaier vinden tegen een goede prijs in de herfst of in de winter. Als je een klein gazon hebt, dan is een grastrimmer waarschijnlijk voldoende. Voor grotere tuinen of gazons kun je ook een zitmaaier of robotmaaier overwegen.

Hoe vaak moet je je grasmaaier onderhouden?

Experts raden aan om de olie in je grasmaaier te vervangen na 50 uur gebruik of minstens een keer per jaar in de lente of de zomer.

Hoe lang gaan grasmaaiers mee?

Bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud gaat een grasmaaier gemiddeld 8 tot 10 jaar mee. Goedkopere modellen gaan uiteraard minder lang mee dan duurdere modellen.

Waar kan ik tweedehands grasmaaiers kopen?

Het internet is de plaats bij uitstek om een tweedehands grasmaaier te kopen. Je vindt al een gebruikte grasmaaier vanaf € 10.