Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

Een brievenbus kopen: welke regels?

Iedereen kent de rode brievenbus in ons straatbeeld. Postverkeer blijft een belangrijke manier van communiceren, hoewel het aandeel vermindert. Er bestaan wat regels voor het plaatsen van een nieuwe of tweedehands brievenbus bij jou thuis, maar nog steeds kan je origineel zijn en je stijl verpersoonlijken. Qua regels mag je brievenbus niet te ver van de openbare weg staan. Hij staat op de gelijkvloers en moet goed toegankelijk zijn. Je hoeft de naam van de bewoners niet te vermelden, maar het huis- of busnummer moet wel goed leesbaar zijn. Je kan voor standaardafmetingen opteren of voor een pakkettenbrievenbus tot 170 cm hoogte. Zorg er ook voor dat de gleuf maximaal 3 cm hoog is. 

Van een brievenbus in kunststof tot een houten brievenbus: aan jou de keuze!

Ook bij brievenbussen kan je creatief zijn. Denk eerst na of je je brievenbus wil inbouwen, aan de muur wil hangen of een vrijstaande brievenbus wil. Vervolgens kies je het materiaal: aluminium, inox of kunststof? Dit zijn de meest gangbare opties. Maar je kan ook voor een houten brievenbus of een brievenbus in blauwe steen gaan, bijvoorbeeld. Zolang hij aan de regels voldoet en zijn doel dient, heb jij de vrije hand hierin. Ga op zoek naar een leuk exemplaar dat helemaal bij jou en je woning past!

Welke afmetingen moet een brievenbus hebben?

Je brievenbus moet een opening van minstens 23 cm breed en 3 cm hoog hebben.

Waar kan ik gemakkelijk een brievenbus kopen?

In de meeste doe-het-zelfzaken kan je een brievenbus kopen. Kijk ook eens op 2dehands.be voor aantrekkelijk geprijsde tweedehands brievenbussen.

Hoe groot is een brievenbus voor pakjes?

Brievenbussen die ook geschikt zijn voor pakketjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, grofweg variërend van 520 x 390 x 260 mm tot 900 x 427 x 515 mm.

Is een stalen brievenbus beter dan een houten brievenbus?

Een stalen brievenbus is over het algemeen steviger en duurzamer dan een houten brievenbus, maar kan wel ingedeukt raken.

Hoeveel kost een brievenbus in arduin?

Stijlvolle en duurzame brievenbussen in arduin zijn al verkrijgbaar voor zo'n 500 euro. Je vindt brievenbussen in arduin op 2dehands.be.