De wereldtentoonstelling van 1935 had diverse thema's die de vooruitgang en innovaties van die tijd vierden. Onderwerpen als techniek, kunst en sociale vooruitgang stonden centraal. De expo moest ook de economische herstel na de crisis van de jaren '30 tonen. Hierdoor waren er innovatieve tentoonstellingen over de moderne industrie en architectuur.
Zowel gevestigde als opkomende naties waren vertegenwoordigd op de wereldtentoonstelling van 1935. Landen als Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten waren aanwezig, maar ook kleinere landen zoals Tsjechoslowakije en Joegoslavië stonden met hun eigen paviljoens in de schijnwerpers.
De wereldtentoonstelling van 1935 had een grote invloed op de Belgische cultuur door de integratie van internationale invloeden in de lokale kunst en architectuur. Het inspireerde Belgische kunstenaars om nieuwe stijlen en technieken te verkennen, wat leidde tot een bloei van creativiteit in de daaropvolgende jaren.
Ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1935 zijn er verschillende postzegels en munten uitgegeven die de sfeer van de tentoonstelling reflecteerden. Deze items bevatten beelden van de paviljoens, nationale symbolen en belangrijke innovaties die op de tentoonstelling werden getoond, en zijn tegenwoordig gewilde verzamelobjecten voor filatelisten en numismaten.
De wereldtentoonstelling van 1935 speelde een rol in het bevorderen van de internationale samenwerking en het verbeteren van de betrekkingen tussen landen. Het bood een platform voor diplomatieke discussies en culturele uitwisselingen, wat bijdroeg aan een beter begrip tussen de deelnemende landen, vooral in een tijd waarin Europa vol spanningen was.