Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is een speeltoestel?

Niets leuker dan een speeltuig of speeltoestel in je eigen tuin! Glijbanen, houten schommels en speeltorens zijn populaire speeltoestellen. Kinderen kunnen er zich dagelijks uren mee amuseren. Bovendien is klimmen, spelen en ontdekken goed voor de motorische en sensorische ontwikkeling. Ook speelhuisjes worden steeds vaker in de tuin geplaatst. Speeltoestellen en speelhuisjes bestaan in verschillende materialen en afmetingen. Vaak zijn ze erg veelzijdig en groeien ze dankzij vervangbare accessoires en modules met je kind mee.

Welk speeltoestel is geschikt voor mijn kind?

Je kiest een speeltoestel best volgens de leeftijd van je kind (en de grootte van je tuin). Peuters en kleuters zijn volop hun omgeving aan het ontdekken. Een zandbak, een kleine glijbaan en een speelhuisje op kleuterformaat zijn dan ideaal. Nadien stimuleren een klimtoren, een schommel of een groter speelhuisje de motoriek. Vanaf 8 jaar is je kleine avonturier waarschijnlijk in de wolken met stoere accessoires zoals netten, een kabelbaan, een basketbalring of zelfs een heuse klimmuur. Tip: check of het toestel een CE-keurmerk heeft. Dat garandeert dat het beantwoordt aan alle (veiligheids)regels.

Kies ik hout of plastic voor mijn speelhuisje?

Boomhut, kasteel of minichalet ... Kinderen zijn absoluut fan van speelhuisjes. Een houten speelhuisje geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin. Het voordeel van een Smoby speelhuisje of elk ander kunststof speelhuis is dat het in leuke kleuren bestaat en dat het makkelijk te verplaatsen is.

Wat zijn de bekendste merken speeltoestellen?

Er is een groot aanbod aan speeltoestellen. Merken als Jungle Gym, Smoby, Quadro, Wickey en Little Tikes worden vaak te koop aangeboden op websites als 2dehands.

Waar vind ik een tweedehands speelhuisje?

Kijk zeker eens op 2dehands in de categorie Speeltoestellen en Speelhuisjes. Je vindt er dagelijks honderden zoekertjes voor houten en kunststof speelhuisjes en andere speeltuigen: met of zonder schuifaf.