Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Waarom heeft een herenfiets een stang?

De horizontale stang is het kenmerk van een herenfiets. En dat heeft alles te maken met de eerste fietsen. In de 19e eeuw was fietsen oorspronkelijk vooral een mannenzaak. De eerste fietsen hadden een onhandig groot voorwiel met zadel en trappers. Daarna kwamen er fietsen met 2 gelijke wielen, kettingaandrijving en een driehoekig stalen frame met een horizontale stang voor extra stevigheid.

Wanneer is mijn zoon groot genoeg voor een herenfiets?

Van zodra je zoon 152 cm meet, is hij groot genoeg voor een herenfiets. Vaak is dat rond de leeftijd van 12 jaar. Zoek of vraag naar een 28 inch herenfiets.

Wat is een papafiets?

Een papafiets is een klassieke herenfiets met stang, inclusief bagagedrager en een brede stuurpen om veilig een kinderzitje op te monteren. De ideale papafiets heeft ook een stevige (dubbele) standaard die ervoor zorgt dat je fiets overeind blijft als je je ukjes uit het zitje tilt. Ondermeer Batavus en Gazelle zijn populaire merken papafietsen.

Hoe bereken ik de ideale zadelhoogte?

Om prettig te fietsen op je herenfietsmoet je zadel afgestemd zijn op de juiste hoogte. De ideale zadelhoogte bereken je door je binnenbeenlengte te vermenigvuldigen met 0,885. Als je op het zadel zit, moeten je voeten 'net' de grond raken. Je been op de onderste trapper is dan bijna gestrekt.

Waar vind ik een tweedehands herenfiets?

Op 2dehands staan er in de categorie herenfietsen ruim 2.000 mannenfietsen gestald van topmerken zoals Popal, Oxford, Cortina, Norta en vele andere. Maak je keuze uit een mountainbike, koersfiets, vouwfiets of stadsfiets. Voor hippe vogels zijn er ook elektrische herenfietsen en ligfietsen.