Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Wat is een diepvriezer?

Een diepvriezer, diepvries, vrieskist, vrieskast of vriezer is een toestel dat levensmiddelen snel onder het vriespunt brengt voor een langere houdbaarheid.

Wat is de ideale temperatuur voor mijn diepvriezer?

Vriezers bestaan in verschillende versies met verschillende vriestemperaturen. - 18°C is de ideale temperatuur om levensmiddelen in te vriezen en 3 maanden te bewaren. Een hogere temperatuur verkort de houdbaarheid van je producten. Een diepvries met 4 sterren (****) is geschikt om in te vriezen op een temperatuur van -18°C of kouder.

Hoe bespaar ik energie met mijn diepvriezer?

Diepvriezers met klasse A+ zijn energiezuinig. Maar je kan ook op andere manieren het energieverbruik van je diepvriezer optimaliseren. Zet je vriezer bijvoorbeeld niet naast de verwarming, laat genoeg ruimte tussen de muur en je diepvriezer, maak de ventilatieroosters achteraan regelmatig stofvrij en laat de deur niet langer open dan nodig. Zet ook geen warme gerechten in de diepvriezer en ontdooi hem regelmatig.

Welk type diepvriezer kies ik best?

Welk type diepvriezer je kiest, hangt vooral af van de ruimte die je hebt en waarvoor je vriezer moet dienen. Er zijn minidiepvriezers, tafelmodel diepvriezers of grotere diepvriezers. In vrieskasten (staand) of vrieskisten kan je een aanzienlijk volume kwijt. Tip: kies voor een No Frost diepvriezer. Die moet je niet handmatig ontdooien omdat er geen ijsvorming is. Cool toch?

Waar haal ik een diepvriezer?

Je vindt een diepvriezer in een elektrospeciaalzaak of online. Als je op zoek bent naar een tweedehands diepvries moet je zeker eens kijken op 2dehands in de categorie Vriezers en Diepvrieskisten. Je vindt er een groot aanbod van populaire diepvriesmerken als OlaLiebherr, Miele of AEG.