Om je AEG dampkap goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig de vetfilters te reinigen. Dit kun je meestal in de vaatwasser doen. Daarnaast is het aan te raden om de buitenkant van de dampkap regelmatig af te nemen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Vergeet ook niet de koolstoffilters te vervangen als dat nodig is. Een goed onderhouden dampkap gaat langer mee en werkt efficiënter!
Als je merkt dat de AEG dampkap niet voldoende zuigt, kan dat aan een verstopt filter liggen. Controleer de vetfilter en reinig deze indien nodig. Daarnaast kan er iets met de luchtafvoer zijn; kijk of er geen knikken in de slang zitten en of deze niet verstopt is. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om de handleiding te raadplegen of contact op te nemen voor technische ondersteuning.
De verlichting van de AEG dampkap werkt meestal met energiezuinige LED-lampen. Deze lampen zijn ontworpen om de kookruimte goed te verlichten terwijl je aan het koken bent. Je kunt de verlichting meestal bedienen met een knop op de dampkap. Vergeet niet om de lampen af en toe schoon te maken voor een optimale lichtopbrengst.
Of een recirculatiedampkap beter is dan een afvoerbuisdampkap hangt af van je situatie. Recirculatiedampkappen filteren de lucht en blaast deze terug de keuken in, wat handig is als je niet de mogelijkheid hebt om een afvoer aan te leggen. Afvoerbuisdampkappen voeren de lucht naar buiten en zijn meestal effectiever in het verwijderen van dampen en geuren, maar vereisen meer installatiewerk. Denk goed na over wat voor jou het beste werkt!
Je kunt de ventilatorsnelheid van je AEG dampkap meestal aanpassen met een draaiknop of drukknoppen op het bedieningspaneel. Het is goed om te beginnen met een lagere snelheid en deze aan te passen op basis van hoeveel damp en geur je hebt tijdens het koken. Bij zwaar koken, zoals bij het bakken of braden, kun je de snelheid verhogen voor een betere afzuiging.