Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Hebben dampkappen een ventilatieopening naar buiten?

De meeste dampkappen werken door middel van een ventilatieopening naar buiten, die de geuren en stoom naar buiten afvoeren. Er zijn ook afzuigkappen met recirculatie die een filter hebben om geuren te neutraliseren en geen afvoer naar buiten nodig hebben.

Hoe kies ik een dampkap?

De beste dampkap voor jouw keuken is afhankelijk van enkele aspecten. Hoeveel ruimte heb je? Welke functies wil je? Welk budget heb je voor ogen? Voor kleine keukens is een onderbouwafzuigkap de beste keuze, terwijl het elegante ontwerp van een vlakschermafzuigkap perfect is voor wie zich stoort aan grote afzuigkappen.

Hoeveel kost een spatplaat?

De prijs voor een nieuwe spatplaat is afhankelijk van het materiaal en de grootte, maar je vindt al een tweedehands spatplaat vanaf € 20.

Kun je een spatplaat aan tegels bevestigen?

Ja, het is mogelijk om een spatplaat rechtstreeks aan tegels te bevestigen. Zorg er wel voor dat je de bovenkant met silicone dicht, zodat er geen water achter de spatplaat komt.

Is een spatplaat noodzakelijk?

Een spatplaat beschermt je muur en keukenkasten tegen hitte, vocht en kookresten. Het zorgt er dus voor dat je op lange termijn kosten bespaart. Bovendien zijn ze niet enkel functioneel: in een kleur naar keuze kunnen ze de blikvanger van je keuken vormen.