Je kunt het niveau van de gasfles niet altijd gemakkelijk zien, maar meeste gasflessen hebben een indicator. Daarnaast kun je een water- of lucht-test doen. Giet wat warm water over de fles: voel boven en onderaan. Als het bovenste gedeelte warmer aanvoelt, is de fles waarschijnlijk leeg. Ook het gewicht van de fles kan een indicatie zijn, maar het hangt af van de grootte van de fles en de hoeveelheid gas die je verbruikt.
Zorg ervoor dat je de gasfles rechtop en op een koele, goed geventileerde plaats opslaat, weg van direct zonlicht. Het is belangrijk om de fles ook op een vlakke ondergrond te plaatsen om te voorkomen dat hij kan vallen. Vermijd ook nabijheid van brandbare materialen. Als je langere tijd geen gasfles nodig hebt, check dan regelmatig of er geen schade of lekkages zijn.
Ja, een gasfles is uitstekend voor buitenverwarming. Ze zijn ideaal voor terrasverwarmers of buitenkachels en bieden snelle warmte. Zorg wel dat je altijd in de buurt blijft en de gebruiksaanwijzing volgt. Bij verbranding komt er CO2 vrij, dus zorg voor enige ventilatie in de omgeving en gebruik ze niet in afgesloten ruimtes.
Een van de grootste voordelen van het gebruik van een gasfles is de flexibiliteit en mobiliteit. Je kunt de verwarming gemakkelijk verplaatsen en opstoken waar je het nodig hebt, zonder dat je aan een vast netwerk van leidingen gebonden bent. Daarnaast produceert gas directe warmte, wat vaak als prettiger en efficiënter wordt ervaren als het gaat om kortstondige verwarming.
Zorg ervoor dat de knop van je verwarmingstoestel uit is voordat je de gasfles aansluit. Controleer of de aansluitslang geen beschadigingen heeft en sluit deze goed aan op zowel de gasfles als het toestel. Draai de kraan voorzichtig open en luister of je geen lekken hoort. Gebruik indien nodig een speekmiddel om lekken op te sporen. Zet je verwarmingstoestel pas aan als je zeker weet dat alles veilig is aangesloten.