Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is een draaibank?

Een draaibank is een werktuigmachine voor het bewerken van cilindervormige werkstukken in hout of metaal. Je hebt een draaibank nodig om onder meer auto- en machineonderdelen te draaien of te verspanen.

Wat kan ik doen met een metaaldraaibank?

Met een metaaldraaibank kan je materiaal als messing, roestvrij staal of koper dwars- en langsdraaien, vlakdraaien, kegeldraaien en afsteken. Je kan er ook schroefdraad mee snijden. Voor eenvoudige bewerkingen is een standaard draaibank prima. Voor zwaar of ingewikkeld werk zijn er computergestuurde draaibanken.

Wat kan ik doen met een houtdraaibank?

Met een houtdraaibank, het juiste hout en een beetje handigheid draai je heel wat mooie zaken: een slakom voor je moeder of tante, schaaltjes voor borrelhapjes, onderzetborden, bekers, eierdopjes, potten, vazen, een vijzel ...

Welk hout kan ik makkelijk bewerken met mijn draaibank?

Sommige houtsoorten zijn makkelijker te bewerken met je houtdraaibank dan andere, zeker als je een beginner bent. Beuken-, berken-, eiken-, essen-, noten-, appel-, pruimen-, kersen- of perenhout is relatief makkelijk te bewerken met je draaibank. Probeer zoveel mogelijk met lokaal hout te werken: hoe harder hoe beter. Voor beginners zijn es, eik en beuk ideaal. Vurenhout (fijnspar) werkt moeilijker.

Waar vind ik een tweedehands draaibank?

Een draaibank is vaak een serieuze investering. Daarom is het zeker een goed idee om uit te kijken naar een tweedehands draaibank met accessoires. Op 2dehands in de categorie Draaibanken staan er tientallen draaibanken van merken als Celtic, CNC en Myford vaak mÈt accessoires te wachten op een handige harry. Je vindt er ook onderdelen zoals een klauwplaat of een freesbank. Tip: neem een ervaren draaier mee als je een gebruikte draaibank gaat bekijken.