Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is een koi?

De koi (nishikigoi of brokaatkarper) is de nationale vis van Japan. Nishiki is Japans voor kleurig kleed en goior koi betekent karper. De koi is een kweekvariant van de gewone karper en is ondanks zijn stevig prijskaartje een bijzonder populaire vijvervis.

Wat is er speciaal aan een koivijver?

Koi zijn gretige planteneters. Daarom voorzie je voor je koivijver best 2 afzonderlijke zones. Een deel met planten voor een optimale waterfiltratie en een zwemzone van 1 à 2 meter diep voor de koi. De optimale watertemperatuur is 15 tot 25¬°C. Met een technische installatie wordt het water van de ene vijverzone naar de andere gepompt. Een koivijver kan hierdoor vrij prijzig zijn.

Waarom zijn koi duurder dan andere vissen?

Koi vissen zijn duurder dan andere vissen om verschillende redenen. Ze groeien langzaam: grote koi zijn dus ouder en vaak duurder. Mits de nodige kennis en de juiste verzorging kunnen deze prachtige vissen wel 50 jaar of ouder worden. Sommige koikarpers hebben een bijzondere kleurtekening die de prijs kan opdrijven

Wat zijn de populairste koisoorten?

De Kohaku (wit lichaam met grote rode vlekken), de Sanke (wit lichaam met rode en zwarte vlekken) en de Showa (zwart lichaam met een patroon van rood en wit) zijn de 3 populairste koisoorten. Samen worden ze 'Gosanke' genoemd.

Waar vind ik vijvervissen en koi?

Op 2dehands in de categorie Vijvervissen vind je als visliefhebber honderden vissen te koop zoals koi, goudvissen, baars en steur. Soms vind je er zelfs gratis vissen