Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Wat zijn herdershonden en veedrijvers?

Herdershonden en Veedrijvers is een van de 10 officiële rashondengroepen. De honden in deze categorie werden oorspronkelijk gebruikt om vee te bewaken of te drijven. Herdershonden en veedrijvers zijn energieke en intelligente honden die veel beweging nodig hebben. De bekendste honden uit deze rasgroep zijn de Duitse herder, de Mechelse herder en de bordercollie.

Wat moet ik weten over een bordercollie?

Een bordercollie is een middelgrote, langharige herdershond. Hij werd vroeger vooral gebruikt om schapen te drijven. Het is een actieve, gevoelige en soms eigenzinnige hond die veel beweging nodig heeft. Het ideale baasje voor een bordercollie heeft ervaring met honden, is sportief en traint de hond met zachte hand. Een bordercollie wordt 55 à 60 cm groot en weegt maximum 30 kg.

Ben ik het ideale baasje voor een Duitse herder?

Een Duitse herder heeft een consequent baasje nodig dat vaak thuis is. Duitse herders zijn intelligente, leergierige en trouwe honden die vaak getraind worden tot waak-, speur-, politie- of reddingshond. Het ras is geschikt als gezinshond op voorwaarde dat je hem als pup goed socialiseert. Hij leert makkelijk trucjes en heeft veel beweging nodig. Je moet zijn vacht regelmatig borstelen en geen probleem hebben met vaak stofzuigen. De Duitse herder wordt 55 tot 65 cm groot en kan wel 40 kg wegen.

Is er veel verschil tussen een Duitse en een Mechelse herder?

Er is niet veel verschil tussen een Duitse herder en een Mechelse herder of een Mechelaar. Ze zijn allebei trouw, leergierig en gehoorzaam. Een Mechelse herder weegt iets minder en is een echte spring-in-'t-veld. Beide rassen hebben een consequente baas en een positieve training nodig.

Waar vind ik een hond uit de groep herders en veedrijvers?

Soms kan je een hond uit een asiel redden. Een pup haal je best bij een erkende fokker. Fokkers met een nestje plaatsen regelmatig zoekertjes op 2dehands in de categorie Herdershonden en Veedrijvers.