Leesjewijzer
Ongeveer 2 jaar actief op 2dehands
Sint-Truiden
Home Leesjewijzer

956 resultaten voor Leesjewijzer uit Sint-Truiden

Sorteer op
 • Greg Manning: Liefs, Greg en Lauren

  Greg Manning: Liefs, Greg en Lauren

  Vroeg in de ochtend van 11 september 2001 komt lauren manning, echtgenote, moeder van een tien maanden oude zoon, en senior-vice president van cantor fitzgerald, als gewoonlijk op haar werk in het world trade center in new york. Wanneer ze de hal instapt, vindt er een enorme ontploffing plaats. In een onderdeel van een seconde verandert haar leven voor altijd. Lauren wordt gered, maar raakt voor 82,5% verbrand over haar hele lichaam. In het ziekenhuis wordt ze kunstmatig in coma gebracht. En terwijl haar echtgenoot greg manning bij haar waakt, begint hij een dagelijks verslag. In de vorm van e-mails aan familie, vrienden en collega's schrijft greg over laurens gevecht tegen de dood - en over zijn eigen pogingen een ramp te bevatten die alle gebrip te boven gaat. Dit is dat e-mailverslag: gedetailleerde, intieme hoopgevende berichten die als een smeekbede voor een goede afloop, altijd eindigen met: liefs, greg & lauren. Commentaar: via de e-mails die greg manning schrijft aan familie en vrienden beleeft de lezer het rampverhaal van lauren manning die op 11 september 2001 ernstig gewond raakte door een grote steekvlam die uit de liftschacht kwam op het moment dat zij het world trade centrum in new york wilde binnengaan. De manier waarop greg zijn verdriet beschrijft en omgaat met het genezingsproces en herstel van zijn vrouw, is bemoedigend en hartverwarmend. Als lezer ervaar je hoe moeilijk zo'n situatie is en dat het een worsteling is, niet alleen voor de getroffene maar ook voor de personen daaromheen. De schrijver is de partner van de getroffene. Hij studeerde aan de universiteit van pennsylvania, is nu directeur verkoop en marketing bij euro brokers, woonachtig in new york en heeft een zoontje, tyler. Paperbackuitgave met duidelijk lettertype. E-mail briefstijl, uiteraard. Foto op omslag.

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer4 jun. '19Sint-Truiden
 • Michael Ondaatje: De Engelse patiënt

  Michael Ondaatje: De Engelse patiënt

  In een kapot gebombardeerde villa ten noorden van florence is een verpleegster aan het eind van de tweede wereldoorlog achtergebleven met ‘de engelse patiënt’, een man die letterlijk zijn gezicht heeft verloren omdat zijn hele lichaam vreselijk is verbrand. Dan duikt de dief caravaggio op. Hij heeft in noord-afrika in opdracht van de geheime dienst jacht gemaakt op een ongrijpbare spion. Ook de mijnenopruimer kirpal singh maakt zijn opwachting. Zijn zij slechts door het toeval samengebracht, of is er meer? Langzaam, met ragfijne draad, spint ondaatje zijn fascinerende verhaal. En schept daarbij een heel eigen wereld. De engelse patiënt werd in 1992 bekroond met de booker prize. De verfilming the english patient won negen oscars, waaronder die voor beste film. Commentaar: de hongaarse graaf ladislaus de almasy heeft jarenlang met zijn engelse collega's libie en egypte doorkruist en zijn bevindingen gerapporteerd aan de royal geographical society. Tot het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Nu, in het voorjaar van 1945, herbergt gedurende enige maanden de villa san girolame, even ten noorden van florence, vier personen: hana, een jonge verpleegster; een ten gevolge van een vliegtuigcrash in de libische woestijn onherkenbaar verbrande engelsman, verworden tot een met morfine volgespoten klomp vulkanisch vlees (of is het inderdaad de pro-duitse spion almasy?); De indische luitenant kirpal singh; en caravaggio, de voormalige eveneens verminkte inbreker, die voor de geallieerden spioneerde. Het verleden kleurt en laadt de onderlinge betrekkingen in het heden. Het driedimensionale relatiepatroon wordt van alle kanten belicht, geillustreerd en geinterpreteerd. Een indrukwekkende, ontroerende en inzichtelijke schildering van het menselijk organisme. Een fascinerende, veelzijdige en complexe roman, bekroond met de booker prize 1992.

  Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer4 jun. '19Sint-Truiden
 • Sally Mandel: Nu ik de liefde ken

  Sally Mandel: Nu ik de liefde ken

  Ik wist dat er iets mis was toen mijn benen verdwenen. Het was een van die mistige herfstochtendenen ik was bezig aan mijn derde rondje in central park. Het tintelende gevoel werd met elke stap erger. Tenslotte zakte ik in elkaar. Commentaar: roman over een jonge vrouw met ms. Multiple sclerose is een spierziekte die op en neer gaat, om het zo maar eens te zeggen. Tijdenlang kan de patient redelijk tot goed functioneren, maar er zijn de terugvallen, die soms volslagen invalide maken. En alles daartussenin. Een ziekte die veel beperkingen met zich meebrengt, b.v. Ook (tijdelijk) blind kan maken. Ms-patienten brengen een stuk van hun leven nogal eens in een rolstoel door. Geen aangenaam leven dus. In feite zou dit boek (met de beetje bouquetreeks-achtige titel) dan ook best een droevig boek kunnen zijn. Maar nee: de ik-figuur schrijft met zo'n nuchtere galgenhumor over haar leven als lerares engelse literatuur, die verliefd wordt op een aantrekkelijke aardige man, dat het een prettig leesbaar verhaal is geworden. Een grote verdienste is het vooral ook, dat de lezer via dit boek meer te weten komt over ms dan op welke andere manier ook. Een case-story misschien? Dat wordt niet duidelijk, maar in ieder geval weet de auteur waarover ze het heeft. En schrijven kan ze.

  Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer4 jun. '19Sint-Truiden
 • Margie Orford: Bloedbruiden

  Margie Orford: Bloedbruiden

  Bloedbruiden is het eerste deel van een spectaculaire nieuwe serie met dr. Clare hart in de hoofdrol. Haar werk brengt haar naar de rafelranden van de zuid-afrikaanse maatschappij. Ze blijft overeind door haar betrokkenheid bij mensen en haar vasthoudendheid bij het op zoek gaan naar de daders. De zuid-afrikaanse margie orford debuteert met bloedbruiden als thrillerschrijver. Ze is journalist, fotograaf en filmmaker en won al diverse prijzen voor haar werk. De veelzijdige orford groeide op in namibië en zuid-afrika. Tijdens haar studie begon ze met schrijven. In 1985 werd ze gearresteerd door het apartheidsregime en moest ze haar studie afronden in de gevangenis. Na een periode van reizen studeerde ze bij j.m. Coetzee en werkte ze voor uitgevers in het net onafhankelijk geworden namibië. Ze schreef kinderboeken en non-fictie en werkte mee aan educatieve projecten. In 1999 ontving ze de fulbrightbeurs, de prestigieuste amerikaanse onderwijsbeurs. In new york werkte ze aan een baanbrekend onderzoeksproject: women writing africa, over het leven van vrouwen in zuid-afrika, dat als standaardwerk en onuitputtelijke informatiebron op dit gebied geldt. Margie orford woont in kaapstad.

  Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer4 jun. '19Sint-Truiden
 • Leonore Fleischer: Rain Main

  Leonore Fleischer: Rain Main

  Een roman gebaseerd op de gelijknamige film. De vertaalster hield de originele titel aan omdat rain man een kinderlijke verbastering is van raymond en deze naam een keerpunt is in het verhaal. Hierin spelen twee broers waarvan de oudste raymond zwaar autistisch is. De jongste, charles, weet pas dat hij een broer heeft als hij bij het overlijden van zijn vader onterfd is ten gunste van de oudste. Hij ontdekt dat deze wordt verpleegd in een inrichting en ontvoert hem. Samen beleven zij de gekste avonturen maar ook komt een stroom van herinneringen los bij charles. Na een week brengt hij als een gelouterd mens met een innig gevoel van liefde voor deze gehandicapte broer, hem terug bij zijn verzorgers. Een goed geschreven verhaal met kennis van zaken wat betreft het autisme. Wel is het een film gebleven door de fragmentarische beschrijving van de buitenkant van de gebeurtenissen en emoties van de personen. Prettig leesbaar, goed vertaald. Duidelijke druk op papier. Op het omslag een scène uit de film.

  Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer3 jun. '19Sint-Truiden
 • Jan Vanhaelen: Sarah: Ziek met Sudeck

  Jan Vanhaelen: Sarah: Ziek met Sudeck

  De 'posttraumatische dystrofie' (vaak ook 'atrofie van sudeck' genoemd naar de arts die het ziektebeeld het eerst beschreef) is een van de belangrijkste oorzaken van functieverlies en onnodige invaliditeit na - dikwijls geringe - ongevallen of operaties aan extremiteiten. Er is niet erg veel over bekend en mede als gevolg daarvan worden patiënten die hieraan lijden, vaak uitgemaakt voor aansteller of simulant. Dat overkwam ook de hoofdpersoon van dit boek, die als tienermeisje na een ongeluk met sudeck-atrofie als complicatie zó erg in de sociaal-psychologische problemen kwam, dat ze in een psychiatrisch ziekenhuis belandde. De auteur is 'leraar en dichter-tekstschrijver'; hij heeft de ziektegeschiedenis ('gebaseerd op reële gebeurtenissen') als een geromantiseerde biografie weergegeven. Als zodanig is het boek aardig om te lezen en zal het miskende (niet alleen sudeck-)patiënten wellicht ook kunnen steunen in hun strijd om erkenning van hun ziekte. Conditie: gebruikt titel: sarah, ziek met sudeck auteur: jan vanhaelen cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer2 jun. '19Sint-Truiden
 • Frieda Joris: Roodborstje: Leven met borstkanker

  Frieda Joris: Roodborstje: Leven met borstkanker

  Elke week publiceerde frieda joris haar dagboek in het laatste nieuws over de goede en de slechte dagen, over hoop en wanhoop, over de plotse confrontatie met de wereld achter de ziekenhuismuur waarin alles anders wordt en waarin je lot voor een deel in de handen van medici ligt. Dit dagboek is geen klaagzang maar een getuigenis vol angst, hoop en... Humor. Want dappere roodborstjes, ze laten zich niet zomaar uitroeien. Conditie: gebruikt titel: roodborstje: leven met borstkanker auteur: frieda joris cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer2 jun. '19Sint-Truiden
 • Celia Rees: Bloedzusters

  Celia Rees: Bloedzusters

  In een visioen ziet agnes een jonge vrouw die ligt te sterven in de sneeuw. Ze raakt geïntrigeerd door deze vrouw en vermoedt dat ze nog meer kan te weten komen over haar. Alles heeft te maken met een boek dat ze net las en waarin iemand een oproep deed om meer te weten te komen over mary, het hoofdpersonage. Agnes zoekt haar grootmoeder op, een wijze indianenvrouw die haar op weg kan helpen in haar zoektocht. Deze medicijnvrouw stelt agnes op de proef en laat haar dan deelnemen aan een zweethutceremonie die haar in trance brengt. In die trance beleeft ze het leven van mary, hoe ze door de indianen gevonden wordt in de sneeuw en door hen opgenomen wordt. Ze staat bekend als medicijnvrouw en maakt de grote strijd mee tussen de indianen en de kolonisten. En ze weet dat de indianen zullen verliezen. Een fascinerend vervolg op ‘heksendochter’ waarin mary wegliep van de gemeenschap waar ze woonde omdat ze als heks veroordeeld zou worden. Binnen de indianengemeenschap worden haar magische krachten als natuurlijk beschouwd. Haar levensloop wordt stap voor stap gevolgd, een pad van geluk en verdriet, van rust en vrede, gevaar en oorlog. Een pad dat haar uiteindelijk naar canada zal brengen waar ze veilig is voor de vervolgingen van de engelsen. Haar levensloop wordt geopenbaard door een jonge indiaanse die zelf magische krachten bezit. Mary gebruikt agnes om haar levensverhaal te kunnen vertellen. Een boeiend leven, dat je een goede kijk geeft op het leven van de indianen en de eerste kolonisten. Dat beide volkeren elkaar barbaars en wild noemden, krijgt hier een duidelijke verklaring. Realistisch en waarheidsgetrouw, want de vermelde geschiedkundige gegevens zijn het resultaat van heel wat opzoekingswerk. De personages zijn degelijk uitgewerkt en het is onvermijdelijk dat je sympathie uitgaat naar de vredelievende houding van de indianen. Door het gebruik van de trancemomenten worden de twee verhaallijnen mooi gescheiden. Een aantrekkelijk en boeiend verhaal dat je een betere kijk geeft op een deel van de amerikaanse geschiedenis. Conditie: gebruikt titel: bloedzusters auteur: celia rees cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer1 jun. '19Sint-Truiden
 • Inger Frimansson: Duister spoor

  Inger Frimansson: Duister spoor

  Wie is toch de geheimzinnige schrijver van die vreemde aantekeningen en bovendien verzamelaar van specifieke krantenartikelen? Wat doet hij in het bos? Wat voert hij in zijn schild? Hilja is 49 en werkt in een bloemenwinkel in stockholm. Haar jeugd was moeilijk, ze groeide op met haar broer kristian en haar overheersende oudere zus karla. Hun moeder was niet getrouwd met hun vader; hij had een andere vrouw. Soms kwam hij op bezoek, maar van een goede band was nooit sprake. Als hun vader overlijdt, pleegt hun moeder zelfmoord en vindt hilja haar in de badkuip. Kristian gaat bij een voogd wonen, en hilja blijft bij karla. En daar leeft ze nu nog steeds, even bang voor haar zus als altijd, en nog altijd ondergeschikt aan haar. Door kristians ontmoeting met jenny ask, tegenwoordig een bekend actrice en vroeger een goede jeugdvriendin van zowel hilja als kristian, komt het verleden weer bovendrijven en raken ze verwikkeld in een duistere driehoeksverhouding. Wat zijn hun drijfveren en welke sporen uit hun verleden spelen daarin de hoofdrol? Commentaar: na 'welterusten, mijn liefje'* weet frimansson met deze psychologische thriller de lezer weer diep te raken. Zij behoort zeker tot de beste zweedse schrijvers van misdaadromans, vooral omdat haar verhalen in goed herkenbare alledaagse situaties spelen. Hilja, haar oudere zus karla en broer kristian leefden met hun moeder in een wel heel bijzondere en tragische gezinssituatie. Vader en vriend was een getrouwde man, die in zijn b&x301;ijgezin&x301; alleen op onvoorspelbare momenten aanwezig was. Als hij overlijdt, pleegt hun moeder zelfmoord. Als 49-jarige leidt zij nu een troosteloos leven als bloemist, heeft een verhouding met een getrouwde man en woont samen met karla, die haar sinds hun kindertijd tiranniseert. De toevallige ontmoeting met de jeugdvriendin jenny ask, nu een bekende actrice, laat haar beseffen dat haar leven een andere wending moet nemen. Kort daarna wordt jenny vermoord. Welke rol spelen in het drama haar minnaar andre palmer en hiljas broer kristian, die als makelaar de opdracht kreeg, jennys huis te verkopen? Frimansson verstaat uitmuntend de kunst om m.b.v. Diverse literaire stijlelementen traumatische ervaringen en leugens uit het verleden handelingen in het heden te laten bepalen. Spannend en van hoog niveau. Conditie: gebruikt titel: duister spoor auteur: inger frimansson cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer1 jun. '19Sint-Truiden
 • Annemie Willemse: De smaak van De Keyser

  Annemie Willemse: De smaak van De Keyser

  De roman naar de fictiereeks op eén. De smaak van de keyser, de prestigieuze fictiereeks in de beste eén-traditie, is een familiesaga die het epische verhaal vertelt - tussen 1939 en 2007 - van drie generaties vrouwen van distillerie de keyser in hasselt.;;;Een familiesaga. Een liefdesverhaal. Een zoektocht naar de waarheid. Annemie willemse baseerde zich op het script om een schitterende roman te schrijven. Meer info: zie foto van de achterflap. Conditie: gebruikt titel: de smaak van de keyser auteur: annemie willemse cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer1 jun. '19Sint-Truiden
 • Karin Struck: Scheiding (Thema: verslaving)

  Karin Struck: Scheiding (Thema: verslaving)

  Autobiografisch getinte roman over een schrijfster, die door contacten met drugsverslaafden in een identiteitscrisis belandt. Meer info: zie foto van de achterflap. Conditie: gebruikt titel: scheiding auteur: karin struck cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer1 jun. '19Sint-Truiden
 • Sandy Blanckaert: Will Tura

  Sandy Blanckaert: Will Tura

  Will tura staat al meer dan een halve eeuw op de planken, bracht meer dan honderd platen uit, was de eerste vlaamse artiest die in 1974 vorst nationaal liet vollopen, stond ruim negenduizend keer op een podium en als een bevlogen topsporter treedt hij nog steeds op. Hij heeft een gigantisch palmares en speelde een cruciale rol in de vlaamse muziekwereld. Maar wie is will tura eigenlijk? In interviews met de pers is will steeds op zijn qui-vive, maar zijn dochter sandy kent hem door en door. Zij was dan ook de aangewezen persoon om de biografie van will tura te schrijven. De hechte vader-dochterrelatie zorgt voor onverwachte inkijkjes in zijn leven.. Nooit eerder liet tura in zijn hart kijken, nooit eerder was hij zo openhartig als in dit boek. Sandy slaagt er als eerste in alle muren rond tura's hart te slopen. De lezer krijgt een genuanceerd beeld van wie will tura werkelijk is en hoe hij zijn rol als zanger, componist, performer, vader, echtgenoot, broer, schoonzoon, collega en werkgever beleeft. Hij spreekt vrijuit over zijn twijfels, onzekerheden, dromen, vreugde en verdriet, ambities en spijt. En over het verschil tussen arthur en tura. Ook familieleden, collega's en muzikanten lichten een tipje van de sluier op. Zo wordt deze biografie een uniek boek vol mooie en kwade herinneringen, grappige en droevige verhalen en boeiende weetjes over een rasartiest die leeft voor zijn twee passies: de muziek en zijn gezin. Conditie: nieuw titel: will tura auteur: sandy blanckaert cover: hardcover zonder stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Nieuw Ophalen of Verzenden
  € 20,00Leesjewijzer31 may. '19Sint-Truiden
 • Drinkwater: De olijfgaard - De olijventijd - De olijvenoogst

  Drinkwater: De olijfgaard - De olijventijd - De olijvenoogst

  De olijfgaard wanneer carol drinkwater en haar partner michel een olijfgaard in zuid-frankrijk kopen, begint een avontuur dat het gezin in contact brengt met het verrukkelijke franse platteland, excentrieke figuren en de magische provence. De olijventijd carol en michel werken hard om hun olijfgaard tot bloei te brengen. Om een classificatie te verwerven, moet carol vele olijfbomen extra planten. Zwanger, en vaak zonder hulp, gaat ze aan de gang. Dan werpen dramatische gebeurtenissen hun schaduw over de boerderij. De olijvenoogst na een lange afwezigheid keren carol en michel terug naar zuid-frankrijk. Maar door een schokkende gebeurtenis staat carol er opeens alleen voor. Met alle warmte en kracht van de mediterraanse zon vertelt ze haar inspirerende verhaal. Carol drinkwater is vooral bekend vanwege haar rol in de televisieserie all creatures great and small van james herriot. In deze bundel zijn haar drie bestsellers voor het eerst bijeengebracht. Drinkwater woont in frankrijk. Commentaar: bundeling van drie eerder verschenen boeken: het autobiografische relaas van de britse actrice carol drinkwater (1948), bekend uit onder meer de televisieserie 'all creatures great and small'. In 'de olijfgaard' koopt carol samen met haar partner michel, een franse filmproducent, een verwaarloosde olijfgaard en boerderij in de provence (zuid-frankrijk) en maken deze weer bewoonbaar en rendabel. In 'de olijventijd' keren carol en michel na hun huwelijkssluiting op een polynesisch eiland terug naar hun olijvenwijngaard. Ze doen hun best om de felbegeerde kwaliteitsstatus aoc te krijgen. In 'de olijvenoogst' verwerven ze het aoc-keurmerk, maar krijgen ook met allerlei tegenslagen te maken. Goedgeschreven en boeiende trilogie, met veel historische en toeristische wetenswaardigheden. Conditie: gebruikt titel: 3 boeken in 1 band auteur: carol drinkwater cover: hardcover zonder stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 9,00Leesjewijzer31 may. '19Sint-Truiden
 • Andy McNab: Crisis Four

  Andy McNab: Crisis Four

  Je vindt ze helemaal geweldig, of je vindt ze verschrikkelijk: de boeken van andy mcnab over nick stone. Andy mcnab, altijd onherkenbaar in beeld gebracht, is een ex-militair. Ex-elite militair zelfs. In 1984 trad hij toe tot de gelederen van de sas special forces, een van de meest gerespecteerde en gevreesde militaire eenheden ter wereld. In 1993 verliet hij het regiment, meermalen gedecoreerd. Wat doet een soldaat als hij geen soldaat meer is? Andy mcnab besloot te gaan schrijven. Zijn boeken draaien om nick stone, ex-sas agent die nu vooral wordt ingezet voor speciale operaties waarbij de regering alles wil kunnen ontkennen. Nick is een k, een deniable op. Als het fout gaat, zit hij in de problemen. En helaas voor nick, waar hij ook gaat of staat, welke missie hij ook krijgt: op de een of andere manier gaat het altijd anders dan gepland. In crisis four wordt hij erop uitgestuurd om een t-104 uit te voeren tegen sarah, een vrouw met wie hij in het verleden intiem was. De missie is simpel: vindt sarah, dood haar, en zorg dat er geen sporen achterblijven. De uitvoering is niet zo simpel... Maar laten we niet teveel van het verhaal weggeven. Terroristen, bin laden, netanyahu en arafat... Alles blijkt met deze vrouw samen te hangen. De schrijfstijl van mcnab is niet geschikt voor fijngevoelige zielen, zoveel is al duidelijk. Hij schrijft zoals een militair praat, vol krachttermen en gevloek, hetgeen de verhalen net dat beetje extra geloofwaardigheid bieden. Overigens zijn de krachttermen zodanig gedoseerd dat het niet over-the-top gaat. Af en toe krijg ik het gevoel dat hetgeen nick stone meemaakt niet helemaal fictie is. Waar stopt de fictieve wereld van nick stone, en waar beginnen de verhalen uit het verleden van de auteur? Auto-biografisch is het officieel niet, al is het maar omdat sas-leden niet over hun missies mogen spreken, ook niet wanneer ze gepensioneerd zijn. De missies zijn dus volledig fictief... Maar de manier waarop mcnab bepaalde zaken beschrijft komen over als een handleiding voor moorden. In plaats van "ik greep de man bij zijn hoofd en draaide hem de nek om" geeft mcnab wat meer details: "je kunt niet zomaar iemands hoofd naar achteren rukken en zijn nek breken. Daarvoor is de constructie te solide. Je moet hem er min of meer afschroeven, zoals je het deksel van een jampotje draait." een uiterst realistisch beschreven boek. Een boek ook dat je helemaal kan opzuigen. Dit boek is een aanrader voor wie houdt van actie, spionage en thrillers en niet vies is van bloed en details. Conditie: gebruikt titel: crisis four auteur: andy mcnab cover: hardcover met stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer31 may. '19Sint-Truiden
 • Andy McNab: Dag van bevrijding

  Andy McNab: Dag van bevrijding

  November 2001. Een zodiac-rubberboot maakt zich vlak voor de noord-afrikaanse kust los van een onderzeeër. De laatste klus voor cia-agent nick stone lijkt niet al te moeilijk voor een man met zijn specifieke vaardigheden. Zijn opdracht? Infiltreren in het gewelddadige algerije om er een zakenman te liquideren die gespecialiseerd is in het witwassen van geld. Nick vermoedt dat het te maken heeft met de terroristische aanval van 11 september. Opererend binnen de gevaarlijke onderwereld in het zuiden van frankrijk, waar de terreurbeweging al qa'ida fondsen vergaart via het eeuwenoude bankierssysteem hawalla, komt stone midden in een uiterst smerige oorlog terecht. Uiteindelijk wordt hij geconfronteerd met het meest uitzichtloze dilemma waarvoor hij ooit is gesteld... Commentaar: de al uit eerdere thrillers bekende ex-sas special forces agent nick stone, nu in dienst van de cia, is bezig met zijn laatste opdracht: een geheime missie in algerije. Hij moet er de algerijnse zakenman adel kader zeralda vermoorden, hem zijn hoofd afsnijden en dat meenemen naar de vs. Waarom weet hij niet, maar het maakt hem ook niet uit, als het hem lukt zal hij het door hem felbegeerde amerikaanse staatsburgerschap krijgen en zijn leven kunnen delen met zijn geliefde carrie, de dochter van zijn chef. De opdracht slaagt, stone krijgt het amerikaanse staatsburgerschap, maar carrie wil niets meer met hem te maken hebben. Voor hij het weet is stone aan een volgende, zeer gevaarlijke opdracht voor de cia bezig: in zuid-frankrijk de 'hawalla' oprollen, het netwerk van ondergrondse bankiers die de islamitische terroristische aanslagen financieren. Rechttoe rechtaan geschreven, bij vlagen spannende, keiharde actiethriller die zo nu en dan verzandt in de vele, niet altijd even interessante, details over de voorbereidingen van de acties. Realistisch zal het wel zijn, mcnab is zelf ex-lid van de sas en golfoorlog-veteraan. Conditie: gebruikt titel: dag van bevrijding auteur: andy mcnab cover: hardcover met stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer31 may. '19Sint-Truiden
 • Minette Walters: De vorm van slangen (Misdaadroman)

  Minette Walters: De vorm van slangen (Misdaadroman)

  'gekke annie', een alcoholische zwarte vrouw die door haar buren in de keurige londense woonwijk met de nek werd aangekeken, werd meer dan twintig jaar geleden dood op straat gevonden. De politie registreerde het als een verkeersongeluk, maar de jonge mevrouw ranelagh die haar vond heeft dat nooit geloofd en bleef volhouden dat het om moord ging. Kort daarna vertrok zij met haar man naar hong kong. Nu, meer dan twintig jaar later, is zij terug en vastbesloten de waarheid te achterhalen. Aan de hand van haar verhaal en de in het boek opgenomen brieven, foto's, getuigenverklaringen etc. Komt de lezer er langzaam achter wie gekke annie was, hoe zij stierf en waarom mevrouw ranelagh zo geobsedeerd is door de zaak. Minette walters is een van de beste hedendaage thrillerauteurs; veel van haar werk werd bekroond en verfilmd voor televisie. Ze schrijft eigenlijk geen 'whodunnits' maar 'whydunnits', zij is vooral geboeid door het motief van de dader. Deze fascinatie heeft ook dit keer weer geleid tot een zeer boeiende en uitstekende psychologische thriller conditie: gebruikt titel: de vorm van slangen auteur: minette walters cover: hardcover met stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer31 may. '19Sint-Truiden
 • Minette Walters: De branding (Misdaadroman)

  Minette Walters: De branding (Misdaadroman)

  Tien uur nadat het lichaam van een vrouw is aangespoeld op een verlaten kiezelstrand in het zuiden van engeland, wordt haar drie jaar oude dochtertje dertig kilometer verderop in een dorpje aangetroffen, in de war en alleen. Het politieonderzoek concentreert zich op een jonge acteur, een ongehuwde man met een obsessieve belangstelling voor pornografie. Deze man liegt over zijn relatie met de vermoorde vrouw en zijn boot ligt niet ver van de plek waar de peuter is gevonden. Maar naarmate het onderzoek vordert, verplaatst de verdenking zich in de richting van de echtgenoot van kate. Is zijn alibi eigenlijk wel waterdicht? En was kate echt zo keurig als hij beweert? En waarom begint zijn dochtertje te gillen van angst zodra hij haar wil optillen? Conditie: gebruikt titel: de branding auteur: minette walters cover: hardcover met stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,00Leesjewijzer31 may. '19Sint-Truiden
 • R.E. Feist: Magiër: 1e boek (leerling) en 2e boek (Meester)

  R.E. Feist: Magiër: 1e boek (leerling) en 2e boek (Meester)

  Puc en thomas zijn twee keukenjongens die ervan dromen ooit een held te worden. Op een dag stuiten ze op een scheepswrak dat is aangespoeld op het strand vlak bij het kasteel. Ze ontdekken dat legers van een verre wereld een manier hebben gevonden om door een scheuring in de werkelijkheid midkemia aan te vallen. Terwijl thomas traint als soldaat en puc een leerling-magiër is, groeien ze langzaam uit tot de helden die ze willen zijn, terwijl de oorlog hun leven - en hun vriendschap - voorgoed verandert. Magiër - leerling is het eerste deel van raymond e. Feists magiër, het begin van de reeks de oorlog van de grote scheuring. Commentaar: puc en tomas, twee vrienden, zijn werkzaam aan het koninklijk hof van midkemia. Tomas wordt opgeleid als zwaardvechter en verwerft een gouden zwaard van een stervende draak. Puc heeft het talent magie te bedrijven en wordt opgeleid tot magier. Prinses carlina is verliefd op hem, hij op haar, maar ook zijn vriend roland. Door een scheur in de dimensies komt een opening tussen midkemia en een andere wereld, die van de gewelddadige tsurani van het rijk kelewan, met een invasie als gevolg. Puc wordt gevangen en weggevoerd naar het rijk van de tsurani, waar hij het van slaaf tot magier brengt, een gezin sticht en beide werelden elkaar tenslotte tegemoet zien. Een complex fantasy-avontuur. De twee boeken 'leerling' en 'meester' heten in het boek 'puc en tomas' en 'milamber en de valheru' maar brengen zoveel nevenpersonages dat puc zelf slechts een klein deel in beslag neemt. Heel wat fantastische wezens doen hun opwachting: elfen, trollen, gnomen, dwergen, draken en ondoden, maar op de magie na blijft het relatief realistisch, zij het op een luchtige toon die extreem geweld en griezel (a la 'dark fantasy') negeert. Vlot leesbaar. Conditie: gebruikt titel: magiër auteur: raymond e. Feist cover: hardcover met stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 8,00Leesjewijzer30 may. '19Sint-Truiden
 • Sabine Dardenne: Ik was twaalf en ik fietste naar school

  Sabine Dardenne: Ik was twaalf en ik fietste naar school

  80 dagen in de kelder van dutroux. `Ik ben een van de weinigen die het geluk hebben gehad te ontsnappen aan een dergelijke moordenaar. Het vertellen van dit verhaal is voor mij een noodzaak en als ik al de moed heb om deze hellegang te reconstrueren, dan is het vooral opdat rechters geen pedofielen meer vrijlaten halverwege hun gevangenisstraf wegens 'goed gedrag', en zonder enige waarschuwing.' sabine dardenne is twaalf jaar oud als ze door marc dutroux en zijn handlanger van haar fiets wordt gesleurd, in een busje wordt gedrogeerd en naar een onbekend huis wordt gebracht. Wat sabine dardenne daar moet ondergaan is vreselijk. Zij moet zich uitkleden, dutroux doet haar een ketting om de hals en bindt haar daarmee aan een bed. `Ik zei dat de ketting te strak zat, maar dutroux zei dat hij zijn vuist er nog tussen kon steken.' na een paar dagen wordt sabine naar een kelder overgebracht, waar ze in de tijd die volgt steeds weer wordt lastig gevallen door dutroux. Aan het eind van haar gevangenschap krijgt ze gezelschap van laetitia delhez en enkele dagen later worden de meisjes door de politie bevrijd. Sabinne dardenne heeft acht jaar gewacht om ons te vertellen wat ze heeft ondergaan. Ik was twaalf en ik fietste naar school is een buitengewone getuigenis van een ongekend sterke jonge vrouw die tachtig dagen doorbracht in gevangenschap voordat zij van de dood werd gered. Sabine dardenne schreef dit boek opdat de stem van de slachtoffers eindelijk gehoord zal worden en de fascinatie voor deze monsters voor altijd zal verdwijnen. Conditie: gebruikt titel: ik was twaalf en ik fietste naar school auteur: sabinne dardenne cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 7,00Leesjewijzer29 may. '19Sint-Truiden
 • Anne Lee Waldo: Sacajawea (Noordamerikaanse Indianen)

  Anne Lee Waldo: Sacajawea (Noordamerikaanse Indianen)

  Het op ware gebeurtenissen gebaseerde levensverhaal van de indiaanse sacajawea is het ontroerende verhaal van een vrouw die een boeiend en avontuurlijk leven leidde tussen twee werelden en het symbool werd van een stervend volk en van een nieuwe natie. Sacajawea is het verhaal van een vrouw die tijdens haar leven al een legende was. Sacajawea wordt op heel jonge leeftijd door leden van een andere stam ontvoerd en gevangen gehouden. Recensie: de schrijfster biedt een lijvige roman aan, waarbij de gegevens die betrekking hebben op de historische expeditie - in opdracht van president jefferson - voor kartering van het onbekende westen van noord-amerika onder leiding van een tweetal kapiteins, zijn geput uit bibliotheken etc. In dat expeditiegezelschap bevond zich een indiaanse jonge vrouw die het middelpunt is van deze roman. Haar zwerftochten en ontberingen in die oude pionierstijd worden boeiend beschreven. Maar meer nog boeit de diep reikende blik in de voor ons zo merkwaardige gedachten- en gevoelswereld binnen de cultuur der indianen. Normale druk. Conditie: gebruikt titel: sacajawea auteur: anne lee waldo cover: hardcover met stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 8,00Leesjewijzer29 may. '19Sint-Truiden
 • Griet Op De Beeck: Vele hemels boven de zevende

  Griet Op De Beeck: Vele hemels boven de zevende

  Lou is twaalf, eva zesendertig, elsie tweeënveertig, casper zesenveertig, en jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Griet op de beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. Deze schrijfster is gekomen om te blijven. Conditie: gebruikt titel: vele hemels boven de zevende auteur: griet op de beeck cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 7,00Leesjewijzer29 may. '19Sint-Truiden
 • Marilyn French: Mijn seizoen in de hel (Thema: kanker)

  Marilyn French: Mijn seizoen in de hel (Thema: kanker)

  Haar strijd tegen kanker. Voor het eerst schrijft marilyn french openhartig en intiem over haar eigen leven. In maart 1992 werd terminale kanker bij haar geconstateerd. Hoewel er volgens de artsen eigenlijk geen hoop op genezing meer was, moest ze chemotherapie en bestraling ondergaan, die echter een hoge koorts veroorzaakten. Tot overmaat van ramp bleek ze allergisch voor antibiotica waarmee de koorts werd bestreden, waardoor ze in een coma raakte van waaruit geen dokter verwachtte dat ze ooit nog zou ontwaken. Maar tegen alle verwachtingen in werd marilyn french wel degelijk wakker, een wonderbaarlijk herstel had plaatsgevonden. 'mijn seizoen in de hel' is een verhaal over ziekte, doorzettingsvermogen en herstel, over de zwakte van het lichaam en de daarbij behorende wanhoop en onmacht - maar bovenal over de liefde die marilyn french ondervond van de mensen in haar omgeving: haar kinderen en haar vriendinnen, die haar tot onmisbare steun waren. Het is een eerlijk en ontroerend verslag over een gruwelijke periode. Conditie: gebruikt titel: mijn seizoen in de hel auteur: marilyn french cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,50Leesjewijzer29 may. '19Sint-Truiden
 • Heinrich Böll Omnibus (3 boeken in 1 band)

  Heinrich Böll Omnibus (3 boeken in 1 band)

  3 romans in 1 band: - biljarten om half tien - groepsfoto met dame - meningen van een clown het boek is in uitstekende staat. Voor meer info: zie foto van de achterflap. Conditie: gebruikt titel: heinrich böll omnibus auteur: heinrich böll cover: hardcover met stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 8,00Leesjewijzer29 may. '19Sint-Truiden
 • Julie Gregory: Verziekt (waargebeurd verhaal)

  Julie Gregory: Verziekt (waargebeurd verhaal)

  Een jong meisje ligt op de kille onderzoekstafel van een dokter. Ze staat op het punt een operatie te ondergaan. Als de chirurg binnenkomt, werpt de moeder een waarschuwende blik op haar dochter. Dit kind zal haar plannen niet dwarsbomen. Gregory beschrijft hoe ze in haar jeugd werd uitgehongerd, hoe ze medicijnen kreeg toegediend die ze niet nodig had en hoe haar meder haar lucifers gaf waarop ze mocht zuigen alsof het snoepjes waren. Julies moeder sleepte haar van het ene naar het andere ziekenhuis terwijl ze haar kind aanspoorde net te doen alsof ze ziek was. Julie werd gestraft als ze dat niet overtuigend genoeg deed. Verziekt is julie gregory's eigen aangrijpende, waargebeurde verhaal, dat ze op een indrukwekkende wijze vertelt. Julie gregory is inmiddels fulltime auteur en een specialiste op het gebied van munchausen by proxy. Ze studeerde psychiatrie aan de universiteit van sheffield, engeland en woont momenteel in de vs. Commentaar: autobiografisch relaas van een vrouw die het slachtoffer is van een moeder met het munchausen-by-proxy syndroom. Mensen met dit syndroom zoeken aandacht door een ander als ziek voor te doen. Deze moeder liep stad en land af om te onderzoeken wat er met haar dochter mis was. Deels werden de symptomen bij het meisje overdreven of verzonnen door de moeder, deels werden zij veroorzaakt door de moeder zelf en deels werden zij door het meisje voorgewend. Deze extreme vorm van kindermishandeling heeft de auteur een verstoorde jeugd bezorgd. In dit boek beschrijft zij hoe zij haar jeugd beleefd heeft. Verder wordt weergegeven wanneer zij realiseerde wat er gebeurd was en hoe zij vervolgens met dit besef om is gegaan. Een indringend boek dat zeer toegankelijk is geschreven. Conditie: gebruikt titel: verziekt auteur: julie gregory cover: hardcover met stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 6,50Leesjewijzer29 may. '19Sint-Truiden
 • Michel Houellebecq: De kaart en het gebied

  Michel Houellebecq: De kaart en het gebied

  De kaart en het gebied, winnaar van de prix goncourt 2010, is een licht weemoedige, onverwacht subtiele roman over leven en dood, waarmee michel houellebecq zichzelf op een fenomenale manier heeft vernieuwd. Zijn welbekende thema's ontbreken grotendeels, de toon is ingetogen, de compositie uitgekiend en de stijl subtiel. Veel recensenten wisten zich daardoor met het boek geen raad maar de oordelen waren opvallend eensluidend: de kaart en het gebied is een waar meesterwerk. Commentaar: in zijn met de prix goncourt bekroonde roman beschrijft de auteur het leven van de fotograaf-schilder jed martin. De enigszins autistische artiest wordt gevolgd op zijn pad naar internationale roem, met in de marge aandacht voor een problematische verhouding met zijn verwarmingsketel, zijn oude vader en de onweerstaanbaar mooie russin olga. De roman krijgt vaart als jed martin voor een expositie contact opneemt met de auteur, die beschreven wordt als een labiel, somber en verloederd personage dat een gruwelijk lot tegemoet zal gaan. Met de oplossing van deze moord krijgt het verhaal de allure van een traditionele detectiveroman, totdat het filosofische karakter weer de overhand krijgt als de hoofdpersoon zich als candide van voltaire eenzaam terugtrekt in de diepte van het vredige franse platteland. De roman, met veel humeurige en geestige terzijdes, lijkt een sereen testament van de auteur die de lezer vanaf de achterflap melancholiek aankijkt. Conditie: gebruikt titel: de kaart en het gebied auteur: michel houellebecq cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 7,00Leesjewijzer28 may. '19Sint-Truiden
 • Michel Houellebecq: Elementaire deeltjes

  Michel Houellebecq: Elementaire deeltjes

  Twee halfbroers, bruno, de seksverslaafde leraar frans die wanhopig op zoek is naar liefde; michel, de contactgestoorde wetenschapper die in zijn werk de basis legt voor een nieuwe, op liefde voorgeprogrammeerde mens. Samen verpersoonlijken zij het echec van het westerse individualisme, waarvan michel houellebecq de pijnpunten blootlegt in een wrangkomische zedenschets die voor alles een noodroep is: een noodroep om liefde. 'een fascinerende roman van een bovenmatig intelligent literair provocateur.' nrc commentaar: de commotie in frankrijk rond deze ideeënroman deed zich hier wat minder voor, de kwalificaties 'reactionair' en 'racistisch' duiden toch op een onwaardige miskenning van schrijver (1958) en boek, maar onderstrepen wel dat de erin geopperde stellingen geen passieve recreatie gedogen. Aan de hand van de levensgeschiedenis van twee halfbroers, de een letterlijk en figuurlijk een droogkloterige moleculair bioloog, de ander een getraumatiseerd erotomaan, ontstaat een zedenschets die de overgang beredeneert van de christelijke en vervolgens materialistisch libertaire mens naar een zichzelf klonend menstype. Een cultuurpessimistisch tableau, waarin het mensdom is gefragmenteerd tot hedonistische solisten. Dat dan, volgens de epiloog, in de 21e eeuw een nieuwe mens zich meldt, is een weldadige heilsbelofte of een nachtmerrie optima forma. Het huidige spoor loopt dood, zoveel is zeker. Een indrukwekkende roman. Conditie: gebruikt titel: elementaire deeltjes auteur: michel houellebecq cover: hardcover zonder stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 7,00Leesjewijzer28 may. '19Sint-Truiden
 • Janet Frame: Een engel aan mijn tafel (trilogie)

  Janet Frame: Een engel aan mijn tafel (trilogie)

  Janet frame vertelt in haar beroemde en verfilmde trilogie een engel aan mijn tafel hoe zij onder schokkende omstandigheden opgroeit en op basis van een verkeerde diagnose in een psychiatrische inrichting wordt opgenomen. In dit tweede deel (met dezelfde titel als de trilogie) beschrijft frame haar vereenzaming als studente, haar verblijf in psychiatrische inrichtingen en haar uiteindelijke triomf: ze wordt geestelijk gezond verklaard en haar schrijverschap vindt erkenning. - Boek 1: naar het is-land - boek 2: een engel aan mijn tafel - boek 3: de gezant van spiegelstad conditie: gebruikt titel: een engel aan mijn tafel (trilogie) auteur: janet frame cover: hardcover zonder stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 9,00Leesjewijzer28 may. '19Sint-Truiden
 • Paulo Coelho: De heks van Portobello

  Paulo Coelho: De heks van Portobello

  Ondanks alle tegenslagen je eigen weg blijven volgen de heks van portobello is het verhaal van sherine (die later athena genoemd zal worden), opgetekend door mensen die haar gekend hebben: ouders, collega’s, leraren, vrienden, bekenden, haar ex-man. Door een zigeunerin achtergelaten in een roemeens weeshuis, wordt ze liefdevol opgevoed door adoptieouders in beiroet. Aangetrokken als ze zich voelt door het geloof en door mythologie en spiritualiteit, ontwikkelt ze zich tot zieneres. Ze gaat op zoek naar zichzelf en naar haar biologische moeder, maar deze missie dreigt uit de hand te lopen. Commentaar: spirituele roman van de braziliaanse auteur coelho [1947], die bekend is van 'de alchemist', 'de pelgrimstocht naar santiago', 'elf minuten' en 'de zahir'. Het uit roemenie geadopteerde zigeunerkind athena groeit op in beiroet. Als de oorlog uitbreekt, vlucht het gezin naar londen, waar athena op jonge leeftijd een kind krijgt. Ze komt zij via dansen in contact met mythologie en gaat op zoek naar zichzelf en naar haar biologische moeder. Ze ontwikkelt zich in kalligrafie en spiritualiteit en wordt een meester en zieneres die sessies gaat leiden. Uiteindelijk loopt haar missie volledig uit de hand, er komt een opstand tegen de bijeenkomsten van 'de heks van de portobellostraat' en haar vriend zet een moord in scene. Deze roman bestaat uit interviews met mensen die athena gekend hebben en een stukje van haar leven belichten, zoals haar adoptiemoeder, een bevriende journalist, een actrice, de heks deidre etc. Sommige lezers zullen dit boek qua opzet te ingewikkeld en qua thematiek te zweverig vinden, maar liefhebbers van spirituele of mythische literatuur zal het zeker boeien. Conditie: gebruikt titel: de heks van portobello auteur: paulo coelho cover: hardcover zonder stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 7,00Leesjewijzer27 may. '19Sint-Truiden
 • Paulo Coelho: De Zahir

  Paulo Coelho: De Zahir

  De verteller van de zahir is een internationaal beroemde auteur, die geniet van zijn succes. Hij is al jaren gelukkig getrouwd met esther, een oorlogscorrespondente. Op een dag verdwijnt zij spoorloos. De schrijver blijft vol vragen achter. Is esther ontvoerd, vermoord, of is ze gevlucht uit een onbevredigend huwelijk? De zoektocht naar zijn vrouw voert de schrijver uit zijn veilige leventje in frankrijk naar spanje, kroatië en uiteindelijk de kale landschappen van centraal-azië. Zijn queeste over ongebaande paden brengt hem niet alleen dichter bij zijn vrouw, maar ook bij de essentie van zijn eigen leven, de aard van de liefde en de macht van het lot. Met de zahir toont paulo coelho zich niet alleen een krachtig en meeslepend verteller, maar hij laat ook zien wat het is een mens te zijn in een wereld vol mogelijkheden. Recensie: spirituele roman van de beroemde braziliaanse auteur coelho [1947], die vooral bekend is van 'de alchemist' en 'elf minuten'. Een beroemde in parijs wonende bestsellerauteur wordt plotseling verlaten door zijn vrouw esther. Esther is oorlogscorrespondente en blijft twee jaar lang spoorloos. Via haar persoonlijke tolk michail ontdekt de schrijver dat ze, uit onvrede met haar huwelijk, tapijten weeft in een dorpje in de steppen van kazachstan. Ondanks haar afwezigheid wordt zij zijn zahir [de altijd aanwezige]. Hij gaat naar haar op zoek en na een barre tocht vol zelfonderzoek, nadenken over hun huwelijk en zijn schrijverschap vindt hij haar zwanger van een vreemde terug. Deze roman, die te beschouwen is als een pelgrimstocht die lijkt op het moderne verhaal van odysseus, is geen makkelijke kost. Het is geschikt voor liefhebbers van literatuur met een forse dosis filosofie, spiritualiteit en mystiek. Conditie: gebruikt titel: de zahir auteur: paulo coelho cover: hardcover zonder stofomslag taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 7,00Leesjewijzer27 may. '19Sint-Truiden
 • Dee Brown: Begraaf mijn hart bij de bocht van de rivier

  Dee Brown: Begraaf mijn hart bij de bocht van de rivier

  Begraaf mijn hart bij de bocht van de rivier verhaalt, na een inleidend hoofdstuk tot 1492, van de periode 183o tot 189o, het tijdvak waarin een definitief einde kwam aan de vrijheid van de oorspronkelijke bewoners van de verenigde staten van amerika. Dee brown heeft die catastrofale periode beschreven vanuit het gezichtspunt van de indianen. Commentaar: dit boek handelt over de penetratie van westerse kolonisten in indiaans gebied in de tweede helft van de negentiende eeuw, waardoor het grondgebied van de verenigde staten werd verdubbeld. Een verhaal van schending van overeenkomsten, van wreedheden en van de uitroeiïng van een cultuur, gebaseerd op historische stukken en getuigenissen. De auteur laat de partij aan het woord die ten offer viel. Een onthullende studie over een uitermate tragisch onderwerp waar nog steeds veel interesse voor is. Bevat zwartwitfoto's. Conditie: gebruikt titel: begraaf mijn hart bij de bocht van de rivier auteur: dee brown cover: paperback taal: nederlands levering: ophalen, verzenden

  Gelezen Ophalen of Verzenden
  € 7,00Leesjewijzer26 may. '19Sint-Truiden
Zoekertjes door Google