Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Waar kun je gordijnen kopen?

Gordijnen kun je op verschillende plaatsen kopen. Speciaalzaken zullen het duurst zijn, in doe-het-zelfwinkels zul je al betere prijzen aantreffen terwijl tweedehands gordijnen veruit het goedkoopst zullen zijn. Hier vind je een ruim aanbod aan aantrekkelijk geprijsde gordijnen.

Hoe lang moeten gordijnen zijn?

Dit hangt af van je eigen voorkeur, maar vaak staan gordijnen tot aan de grond het mooist, vooral in de slaapkamer. Je kunt ervoor kiezen om de gordijnen de grond te laten raken, maar als je liever niet hebt dat ze snel vies worden is een praktischer oplossing om ze iets boven de vloer te laten hangen.

Welke gordijnen zijn het beste om de warmte buiten te houden?

Als je de warmte wilt tegenhouden kun je het beste kiezen voor lichte gordijnen of gordijnen met een lichte voering. Deze weerkaatsen het zonlicht, waardoor het binnen koeler blijft.

Hoe maak je jaloezieën schoon?

Jaloezieën kun je schoonmaken door ze eerst te stofzuigen en vervolgens af te nemen met een oude sok of washandje gedoopt in water met wat schoonmaakazijn of afwasmiddel. Neem de jaloezieën aan de boven-en onderkant tussen je vinger en ga in een beweging van links naar rechts en omgekeerd. Vergeet niet om de sok of het washandje regelmatig uit te spoelen.

Hoe kies je de juiste maat jaloezieën?

Dat hangt ervan af of je ze boven of in het kozijn hangt. Als je ervoor kiest om de jaloezieën in het kozijn te hangen dan is het verstandig om op drie verschillende plekken de breedte en de hoogte van het kozijn te meten. Een kleine afwijking in de afmetingen van het kozijn kan namelijk grote gevolgen hebben voor hoe de jaloezieën hangen. Neem in de breedte ook altijd een centimeter speling en in de hoogte vijf centimeter, zo weet je zeker dat je jaloezieën zullen passen.