Je kunt Eurothane isolatieplaten het beste snijden met een scherp mes of een stanleymes. Zorg ervoor dat je een rechte snede maakt door een liniaal of een rechte lat als geleider te gebruiken. Het is handig om de plaat eerst aan de achterkant in te snijden en daarna de plaat gewoon te breken. Dit zorgt voor een nette afwerking.
Eurothane biedt verschillende voordelen, zoals uitstekende thermische isolatie en een laag gewicht. Dit maakt het ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Daarnaast heeft het een hoge druksterkte, waardoor het ook geschikt is voor ondervloeren en andere toepassingen waar belasting plaatsvindt.
Om ervoor te zorgen dat Eurothane platen goed aansluiten, is het belangrijk om de platen niet alleen strak tegen elkaar aan te leggen, maar ook om gebruik te maken van eventuele tand- en groefsystemen of voegbanden. Dit helpt om koudebruggen te voorkomen en zo de isolatiewaarde te optimaliseren. Zorg ook voor een lucht- en dampdichte laag aan de buitenzijde.
Ja, Eurothane is geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, mits goed toegepast. Het is belangrijk om een dampscherm te gebruiken aan de warme kant van de isolatie om condensvorming te voorkomen. Bij de toepassing in deze ruimtes moet ook extra aandacht worden besteed aan de aansluiting met andere materialen om vochtdoorslag te vermijden.
Je kunt Eurothane platen aan een wand of plafond bevestigen met speciale isolatieklevers of met schroeven en pluggen, afhankelijk van de ondergrond. Zorg ervoor dat je de platen goed aandrukt en controleert of ze recht en vlak liggen. Het is handig om de platen in eensteek te bevestigen, zodat de voegen verzonken zijn en de stabiliteit toeneemt.