Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters: Dieren en ToebehorenTeckels en DashondenVerwijder filters
Sorteer op

Wat is het verschil tussen een teckel en een dashond?

Een teckel is een kleine jachthond die speciaal gekweekt werd om onder de grond op kleine dieren te jagen. Vandaar zijn bijnaam dashond. Er zijn 3 soorten teckels: de dashond, de dwergdashond en de kaninchen dashond. Ze kunnen langharig, kortharig of ruwharig zijn.

Waar kan ik een teckel of een dashond kopen?

Je kan kiezen voor een adoptiehond die je uit het asiel haalt, of voor een pup van een erkende fokker. Kijk voor een dwergteckel, een teckel met ruw haar of teckel pups zeker ook eens op 2dehands. Fokkers plaatsen er regelmatig een advertentie in de categorie Teckels en Dashonden als er pups op komst zijn.

Is een teckel een goede waakhond?

Een teckel is een kleine, temperamentvolle hond. Vooral de assertieve, kortharige teckel doet het goed als waakhond. Hij blaft om te waarschuwen en om af te schrikken. De kortharige teckel is erg intelligent en heeft een baasje nodig dat tijd maakt voor een consequente opvoeding.

Is een teckel een goede familiehond?

Niet elke teckel is geschikt als familiehond. Dashondjes zijn jachthonden die zich gedragen als terriërs. De omgang met jonge kinderen zorgt soms voor problemen. Gezinnen die toch graag een teckel in huis halen, kiezen dan best voor de langharige soort. Langharige teckels zijn het meest aanhankelijk, komen het best met kinderen overeen en verdragen meestal zelfs katten in hun buurt.

Is een teckel een makkelijke hond?

Een dashond ziet eruit als een schoothondje, maar vergis je niet! Mensen die liefst rustig met hun hond op de sofa zitten, halen best geen temperamentvolle jager als de teckel in huis. Teckels zijn schrander, speels én eigenzinnig. Ze hebben veel beweging nodig en zijn niet zo makkelijk af te richten. Kies liever geen teckel als het je eerste hond is, als je weinig tijd hebt of als je geen consequente opvoeding kan geven.

Hallo!
Welkom bij 2dehands.

Log hier in, of maak een nieuw account, zodat je:

  • makkelijk berichten kunt versturen en ontvangen
  • eigen zoekertjes kan plaatsen
  • zoekertjes ziet die interessant zijn voor jou!