Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is een remorque (remork)?

Remorque of remork is het Vlaamse woord voor aanhangwagen. Een aanhangwagen dient om goederen, machines of bagage te transporteren. Het is een open of gesloten laadbak op wielen die aan de trekhaak van de voorgaande, trekkende wagen wordt gehangen.

Wat is het verschil tussen een ongeremde en een geremde aanhangwagen?

Het verschil tussen een ongeremde en een geremde aanhangwagen is of er al dan niet een as met geremde wielen en een oploopremsysteem op de dissel aanwezig zijn. Bij een ongeremde aanhangwagen zijn het de remmen van de trekkende auto die de aanhanger mee afremmen. In je autopapieren staat hoeveel gewicht je auto maximum mag trekken.

Hoeveel gewicht mag ik trekken met een remorque (remork)?

Ongeremde aanhangwagens hebben een Maximaal Toegelaten Massa (MTM) van 750 kg, inclusief het gewicht van de aanhanger. Er bestaan ook geremde aanhangwagens met een MTM van 750 kg: dat is ideaal als het trekvermogen van je wagen minder dan 750 kg is. Het maximum gewicht dat geremde aanhangers mogen trekken is 3,5 ton. Natuurlijk moet je wagen deze ballast ook aankunnen.

Kan ik achteruitrijden met een remorque (remork)?

Met een ongeremde aanhangwagen of remorque kan je perfect achteruit rijden. Als je met een geremde aanhanger rijdt, moet de rem tijdelijk uitgeschakeld kunnen worden. Hiervoor is een speciale mechaniek nodig. Zo heeft de nieuwe generatie aanhangers vaak een terugrijautomaat ingebouwd in de wielen.

Waar vind ik een tweedehands remorque (remork)?

Op 2dehands vind je in de categorie Aanhangers en Bagagewagens duizenden tweedehands remorques, kippers, bagagewagens en aanhangwagens met dubbele as. Te koop of soms ook te huur.