Roland SonicCell synthesizer (soundmodule)

€ 500,00
Ophalen of Verzenden
871sinds 7 mei. '24, 17:38
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw

Beschrijving

Roland SonicCell De beste module synthesizer van Roland uit de tijd van de Roland V-Synth. Prachtige geluidsmodule met 16 afzonderlijke midi kanalen. Verder via de pc te combineren met ableton of andere daws.pc editor beschikbaar. Midi keyboard apert te koop indien gewenst.

Specs:

SonicCell combineert een synth module met een USB audio en MIDI-interface, aangevuld met live-features zoals USB host-connectie om mp3 en Midi- files af te spelen.
De SonicCell kwam tot leven in een strakke vormgeving, die sober en efficient overkomt. Hij laat zich bovendien monteren op een PDS-10 en wordt zo een soundmodule voor live gebruik. De handleiding is meegeleverd, kan ook gedownload worden en is beschikbaar in het Nederlands! Bij de toebehoren vind je een externe voeding met adaptor (zonder aarding) en een software cd-rom met extra content (onder meer Sonar LE). De toepassing van de SonicCell lijkt een beetje op een Zwitsers mes. In de eerste plaats gebruik je hem in je computerstudio als klankbron en MIDI- en audiointerface. Ten tweede kan je hem ook inschakelen als softwareinstrument (VST en AU). Bovendien is hij ook inzetbaar als (extra) klankbron voor live en algemene toetsen gebruik, als playbackmachine én de kwaliteit van de geluiden laat ook toe om er bijvoorbeeld piano op te studeren (met behulp van een goed klavier).

BOUW

De basisbehuizing bestaat uit zwarte kuststof, in combinatie met zijproflielen in metaal. De afwerking is, zoals steeds bij Roland, perfect en het geheel oogt sober en stijlvol.

MOGELIJKHEDEN

Naast de stroomtoevoer, tref je bij de aansluitingen twee mono outputs aan (L+R). Verder twee mono inputs waarbij de linkerinput een combinatie is van XLR/jack met een Hi-Z switch (voor gitaristen) met inputlevel knop. Daarnaast ‘gewone’ MIDI in en out, aangevuld met USB-host en -device aansluitingen. Ik mis wel ‘multi outs’ voor gebruik in de studio. Vooraan tref je nog een hoofdtelefoonaansluiting aan op mini-jack.
De beschikbare klanken stammen uit de ‘Fantom’-synth/workstation en zijn dus van excellente kwaliteit. Bovendien voegt de Sonic Cell hier nog een reeks nieuwe, eigen samples aan toe. Het golfvormgeheugen is 128Mb groot (vertaald naar 16 bit lineair, terwijl de USB-audiointerface 24-bit is en samplerates van 44.1 tot 96 kHz biedt). Je treft dan ook meer dan 1000 preset-patches aan, waaronder 256 GM2, en 29 rhythm sets. Dit alles kan gecombineerd worden in 64 performances.
Je kan via de meegeleverde editor ook zeer ingrijpend programmeerwerk verrichten, om zo eigen geluiden te maken. Om dit op te slaan beschik je over 256 patches, 32 rhythm sets en 64 performances. Externe opslag kan uiteraard op een USB-stick. Ook voorziet Roland de mogelijkheid om twee extra SRX-expansieborden te monteren, om zo je klankenarsenaal te personaliseren. Een absolute aanrader, want die expansieborden bieden naast meer golfvormen vooral een meerwaarde aan presets.
Verder is de SonicCell inzetbaar als VST-en AU-plugin in je DAW. Hij verschijnt desgewenst bij de beschikbare instrumenten en laat zich best gebruiken op een aux-track in je softwaremixer (tijdens onze test bleek wel dat dit niet heel vanzelfsprekend is, raadpleeg dus grondig de handleiding voor jouw specifieke situatie). De effecten worden bediend via multi-effectprocessors: 3 systemen, 78 types; chorus: 3 types; galm: 5 types; effecten voor ingangssignalen: 6 types en als mastering-effect: 3-bands compressor. De eq’s tref je enerzijds aan bij de multi-effectprocessors, maar ook als 3-bands eq op de master.
Het toestel is 16-parts multitimbraal, ondersteunt de GM2-norm en communiceert MIDI via de MIDI I/O poorten en MIDI en audio via USB. De Sonic Cell kan ook de rol van begeleidingsorkest overnemen. Maak met het ‘Playback Editor’-programma een playlist aan en kopieer deze naar een USB-stick. Sluit deze stick aan op de Sonic Cell je bent klaar om te beginnen. De Sonic Cell leest WAV, AIFF, mp3 en MIDI-formaten.

ERGONOMIE

Het bedieningspaneel is minimalistisch ontworpen, maar de software-editor is zeer uitgebreid. Je werkt dus best daarop om alles voor te bereiden en te programmeren. Voor mobiel gebruik volstaat het paneel echter om de meeste functies aan te spreken, al wordt het dan wel wat scrollen, en menu-duiken via het display. De bediening is gelukkig wel logisch ontworpen. Het display is een LCD-display in twee kleuren met meerdere tekstregels. Zo heb je toch een beperkte grafische interface, die de gebruiker toelaat volledig via display en funtietoetsen te werken, al dan niet in combinatie met het bedieningspaneel.KLANK

De klankkwaliteit is niet minder dan die van de Fantom, ook al ziet de SonicCell er vrij bescheiden uit. De klanken zijn uitermate geschikt voor elke muziekproductie en live gebeuren, zowel qua aanbod als definitie. Ook het realisme van de patches scoort doorgaans zeer hoog, wat resulteert in een goede respons. Uiteraard is de SonicCell niet versterkt, maar bij uitversterking blijkt wel dat de sound niet verandert, wat niet evident is. De definitie en de kleur van de effecten voldoen dan weer om het gekozen karakter te etaleren, zonder het basissignaal overdreven te degraderen of aan te dikken.
Zoekertjesnummer: m2112578051