Ontijzeraar ontijzering grondwaterfilter GEEN zout nodig

Op aanvraag
Ophalen of Verzenden
287135sinds 30 dec. '21, 05:33
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw
AandrijvingElektrisch

Beschrijving

Voordelen van de AQUA Mix Ion

Volumetrisch toestel

Klep met digitale display

Keuze uit 4 kleppen naargelang verbruik

Laag spoelwater verbruik

Regeneratie d.m.v ozon

Ontijzering zonder zout

Perfecte werking ongeacht de pH waarde

Zéér laag energie verbruik (max. 2 euro per jaar)

Plaats besparend (geen zoutvat)

Geen jaarlijkse zoutkosten ( besparing rond de 450,00 euro)


Grondwater ontijzeren is een echte aanrader!!!

Waarom grondwater ontijzeren? Uit de vraag maak je waarschijnlijk al op dat een te hoog ijzergehalte in grondwater niet goed is. Dit is inderdaad zo, want dit kan voor verschillende problemen zorgen. Grondwater ontijzeren tackelt deze problemen en is daarom eigenlijk een absolute must. Dit zijn de problemen die te veel ijzer in grondwater kan veroorzaken:

IJzer kan roesten en water met teveel ijzer kan een roestachtige kleur hebben. Geen fraai gezicht als je dit op je planten en gazon sproeit, hier je auto mee wast of hier je terras mee schoonboent.

Los gezien van de kleur smaakt water met een teveel aan ijzer (Fe) ook niet lekker. We noemen dit punt, ondanks dat het drinken van grondwater afgeraden wordt. Waarom? Omdat er nu eenmaal mensen zijn die dit water wel drinken. Grondwater ontijzeren is voor deze groep mensen echt belangrijk om te doen.

Ijzerhoudend water is bacteriegevoelig en sluit dus aan op het vorige punt.

De geur van water met veel of teveel ijzer erin, is niet prettig. Niet bepaald aangenaam in je tuin zitten als je deze net gesproeid hebt met dit water.

Grondwater met te veel ijzer kan technische problemen veroorzaken aan sproei installaties. Meest voorkomende probleem is verstopping.


IJzer in grondwaterIn grondwater zit ijzer. Dit ijzer komt in het grondwater, omdat oppervlaktewater door verschillende lagen in de aarde zakt, voordat het grondwater wordt. Verschillende van deze aardlagen bevatten veel ijzer (Fe), wat wordt opgenomen door het water.
Pomp je dit grondwater vervolgens op, dan is de kans groot dat het water veel ijzer bevat. De hoeveelheid ijzer in het grondwater verschilt per regio. In zijn algemeenheid kunnen we echter wel stellen dat het percentage ijzer hoog tot te hoog is. Grondwater ontijzeren is dan ook iets dat we je echt aanraden om te doen.
Verkrijgbaar in 10 verschillende uitvoeringen naargelang uw verbruik en wateranalyseAQUA MIX is een uniek filtermedium dat in de afgelopen 11 jaar de beste prestaties heeft geleverd in de ontijzering van putwater.
AQUA MIX ION kan worden gebruikt om ijzer te verwijderen uit het water voor privéwoningen, maar ook voor kantoorgebouwen, hotels, industriële installaties en vele andere.
Dit medium is uitermate geschikt voor het verwijderen van Fe, Mn, Cu, Cd, Co, Ni, Hg, PB, Zn, H2S.

Plaatsing
De plaatsing en installatie van een ontijzeraar duurt ongeveer 6 uur (indien water aanvoer, afvoerleiding en elektriciteit aanwezig zijn binnen een afstand van 3 meter).
Onderhoud & Garantie
Op uw ontijzeraar geniet u van een fabrieksgarantie van 2 jaar en maximaal 10 jaar garantie bij jaarlijks onderhoud door onze technische dienst.

Vraag uw vrijblijvende offerte via de link onderaan deze pagina of contacteer ons voor een plaatsbezoek en wateranalyse op het nummer 015/689.489 of 03/689.80.88

Aquariatics BV
Houwstraat 4a
2590 Berlaar
Open woensdag van:
8u. tot 12u. – 13u. tot 17u.

Aquariatics Experience Center
Langestraat 9
2240 Zandhoven
Alle dagen open van:
9u. tot 12u.
zaterdag: 9u. tot 12u.
woensdag en zondag gesloten

+32(0)15/68 94 89
info@aquariatics.be
www.aquariatics-waterbehandeling.be
https:www.facebook.com/aquariatics/
KBC België: BE12 7340 4942 9892
BTW: BE0763693470
KBO: 0763.693.470
Zoekertjesnummer: m1790724970