Doorzaaier

€ 55,00
Ophalen of Verzenden
6243sinds 6 mar. '22, 16:17
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
MerkEliet
AandrijvingBenzine

Beschrijving

Dit is de perfecte machine om uw gazon nieuw leven in te blazen.
Er moet eerst geverticuteerd worden, vervolgens kan je doorzaaien.
Dit geeft een veel beter resultaat dan gewoon met de hand zaaien na verticuteren.
Met een werkbreedte van 45 cm heeft deze DZC450 de afmetingen die hem perfect inzetbaar maken in de meeste hedendaagse tuinen.
 Elke ELIET doorzaaicombi is standaard uitgerust met de Permanent Puntige Messen™. Door een revolutionaire technologie krijgen de messen een zelfslijpend effect waardoor deze gedurende
de volledige standtijd hun punt behouden. Aangezien deze messen steeds puntig blijven kan u ze dan ook volledig opslijten zonder aan rendement in te boeten. Deze unieke ELIET messen staan garant voor een standtijd van minstens 100 uur.
ESSENHet zware werk bij deze ELIET machine wordt verricht door de 45 messchijven onder de machine. Speciaal geharde messen snijden met een interval van 10 à 15 mm groeven in de gazonbodem. De messen draaien overtop, zodat de weggefreesde aarde, vilt en mos en gras uit het gazon worden opgelicht. Door deze werkwijze bekomt men zuivere groeven die het graszaad beter opvangen en herbergen. Voor het doorzaaien is de ideale mesdikte 3 mm.
De verjongingskuur voor een gazon is eenvoudig te becijferen, de rijsnelheid is dankzij de wielaandrijving constant en het zaaidebiet kan vrij precies worden ingesteld. Het verjongingseffect van een doorzaaibehandeling is bij voldoende neerslag binnen de 14 dagen merkbaar.
Doorzaaien is geen omslachtige gazonbehandeling. Na het opruimen van een intensieve verticuteerbeurt kan men aan de slag. De DZC 450 is heel eenvoudig te bedienen. Hoewel de machine een werkbreedte heeft van 450 mm blijft deze doorzaaimachine compact in afmeting en dankzij de walsaandrijving gemakkelijk te besturen. De volledige bediening kan gebeuren vanaf het stuur. (inschakelen messen, inschakelen rijaandrijving, openen van zaadstrooien, op werkdiepte brengen)
De machine kan afgehaald worden in Lede of Nazareth, of geleverd worden. 

Let op: niet elk type graszaad is geschikt om te gebruiken in een doorzaaimachine, wij kunnen eveneens graszaad voorzien. 
Huurprijs per dag is 55 Euro Excl BTW/dag
Je kan de machine ook huren in combinati met 1 van onze verticuteermachines.
Huurprijs samen met de 405: 75 euro excl BTWdag
Huurprijs samen met de 550: 80 euro excl BTWdag
Wil je de machine langer huren? Vraag dan zeker naar onze kortingen voor meerdere dagen!
Elke maand staat 1 van onze machines in promo en krijg je 10% korting op de huurprijs,
volg ons op Instagram , Facebook of onze website om het promoartikel te weten te komen.
Zoekertjesnummer: m1817239757