Sol-y-Yo XL Chimenea Mexicaanse terrashaard met Zon Jumbo

€ 249,00
Verzenden
392sinds 30 jul. '22, 01:55
Deel via
of

Beschrijving

De piramide van de zon is één van de bezienswaardigheden van Mexico. Deze piramide is de grootste van de twee in Teotihuacan. Na een hele klim heb je een adembenemend uitzicht op de piramide van de maan. Wil je een mooie herinnering aan deze prachtige plek? Dan is de authentieke Mexicaanse kleihaard een prachtig element voor in je tuin. Op de schoorsteen staat een zon afgebeeld en rondom de opening zie je zonnestralen. Geniet van de warmte en waan je weer in het prachtige Mexico!

Grillen op de ecologische Sol-y-Yo Chimenea Mexicaanse tuinkachel: Gezelligheid kent geen tijd en geniet van de warmte, het eten, een drankje en het samen zijn met allen die je lief zijn bij en met deze prachtige Mexicaanse chimenea!

Ook als barbecue te gebruiken: Maar met deze Mexicaanse chimenea kun je nog meer. Voor deze kleihaard is een grillrooster verkrijgbaar die je in de opening aan de voorkant van de chimenea kunt schuiven. Zo kun je de vuurhaard ook als barbecue gebruiken en er een lekker stukje vlees of vis op braden. Het vlees op het rooster wordt rondom gegaard en zorgt ervoor dat het extra mals wordt.

Ook verkrijgbaar: De Mexicaanse Chimenea heeft een hoogte van 115 cm en dat is inclusief de bijbehorende voet en deksel. Tevens is de chimenea met zonmotief verkrijgbaar in de kleur geel. Een chimenea zonder zonmotief is beschikbaar in de kleuren geel, bruin, rood en grijs.

Leestip: Waarom wij adviseren om te kiezen voor een originele Mexicaanse tuinhaard en geen imitatie Chimenea uit China. Bekijk alle voordelen op onze blog!


Leestip: Geschiedenis over de Mexicaanse kachel. Een authentieke vuurpot met een verhaal!

Tip: bewaar de kleihaard in een beschermhoes bij perioden van vorst.

Bekijk in onderstaand filmpje hoe je het beste kunt grillen op een grillrooster in de Mexicaanse tuinhaard jumbo:

Sol-y-Yo van Mexico Trade

In 1995 ging een groep Mexicaanse ambachtslieden samenwerken om de oude traditie omtrent de handgemaakt producten van klei te behouden. Deze tradities zijn ontstaan voordat de Europeanen invloed kregen op de manier van produceren in Latijns-Amerika. Het doel van Sol-y-Yo is om de Mexicaanse volkskunst van de vuurpot naar een hoger niveau te tillen. De ontwerpen van de vuurpotten komen van een ontwerpstudio uit Nederland en combineert een buitenvuur met koken. Samen koken. Samen eten. Samen genieten.

De Sol-y-Yo producten zijn milieuvriendelijk en de klei bevat geen chemische ingrediënten. De traditionele methoden bestaan al generaties lang en zowel het proces van het mengen van de klei tot het verven van het eindproduct wordt volledig met de hand gedaan. Dit werk wordt gedaan door volwassen ambachtslieden. Er is zonder uitzondering geen sprake van kinderarbeid.

Het So-y-Yo label op elk product garandeert dat je een originele, authentieke Mexicaanse tuinhaard in handen hebt. Ruik de aarde. Voel de textuur. En geniet!

Gebruiksaanwijzing Mexicaanse Terrashaard
 • De chimenea, een Mexicaanse terrashaard, is een open haard voor buiten. Deze is niet geschikt voor binnen.
 • De terrashaard is eenvoudig te verplaatsen, dit kun je het beste doen door de haard bij de hals en de mondopening tegelijk optillen.
 • Zet de chimenea stevig op een vlakke ondergrond en vrij van brandbare spullen.
 • Leg wat zand of grind op de bodem van de chimenea voor dat je deze aansteekt.
 • Begin met een rustig vuurtje met kranten tot de chimenea helemaal droog is.
 • Het is niet erg als de haard nat wordt, maar deze moet dan voor gebruik eerst even drooggestookt worden met een klein vuurtje die is aangemaakt met kranten.
 • Tijdens een periode van vorst kun je de haard beter binnen zetten. Dit product is gemaakt van klei en daar kan vocht intrekken. Bij bevriezing kan de haard dan breken.
 • Met de bijgeleverde deksel kun je de binnenkant van de chimenea drooghouden wanneer deze niet in gebruik is.
 • Er is ook een speciale beschermhoes voor de Mexicaanse haard verkrijgbaar. Het is niet verstandig om een andere zak over een natte chimenea te doen.
 • De haard kun je makkelijk van het voetstuk afhalen, waardoor schoonmaken van het statief erg eenvoudig wordt.
 • Het schoonmaken van de terrashaard kan eenvoudig door met een zachte borstel stof en vuil te verwijderen. Je kunt dit beter niet met water en zeep doen.
 • Let altijd op kinderen en huisdieren wanneer de chimenea brandt, ook de buitenkant van de vuurpot wordt erg warm.
 • Gebruik geen aanmaakvloeistof.
 • Doof het vuur niet met water, door grote temperatuurverschillen kan de vuurpot barsten. Doof het vuur met zand of laat het gecontroleerd uitbranden.
 • Naarmate je de terrashaard gebruikt, verandert deze iets van kleur. Dit creëert een levendige sfeer in je tuin.


!! ACTIE !! Bestel jij bij Godu via 2dehands? Dan bieden wij jou 2% korting op de verkoopprijs met de kortingscode MARKTPLAATS2

Bekijk onze website www.godu.nl voor alle productinformatie en het complete aanbod!

Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice:

Tel: (+31) 20 210 1750
E-mail: klantenservice@godu.nl

Onze openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Buiten onze openingstijden kun je ook altijd een e-mail of Whatsapp bericht sturen.
Zoekertjesnummer: a102203907
Populaire zoektermen